Pienoismallit.net

Trevithick 1804

maailman ensimmäinen toimiva höyryveturi

21. helmikuuta 1804 Richard Trevithickin suunnittelema maailman ensimmäinen toimiva höyryveturi, veti viidessä vaunussa 10 tonnia rautaa ja 70 miestä Merthyr Tyfdillistä Abercynoniin Walesissa. 9 mailin ( n.14,5 km) matkaan meni noin 4 tuntia. Tällä esityksellään Trevithick voitti viidensadan punnan vedon, junan omistajalle Samuel Homfraylle.

Löysin tämän Minicraftin mallin viime kesänä Tampereelta alennusmyynnistä. Vaikka ei ollut sukellusvene, niin näytti niin kivalta että pakkohan se oli ostaa. Koskaan ennen en ole Minicraftin malleja tehnyt, joten en tiennyt mitä odottaa. Muviosissa ei ollut juuri lainkaan purseita ja ohuet tangot olivat metallia. oikein mukavan olinen sarja. Ei tietenkään mikään Tamiya, mutta kuitenkin.

Kommentit

Kauniit raudan värit tuossa veturissa,ehkä enemmän kiiltoa hammasrattaisiin. Kyllä on ollut taito lapioda kivihiiltä pannuun, mutta missä se lapion on?Näin tuon kopion tv -ohjelmassa oli aika häkkyrä.Kiskojen alle tehdä maata tai jotain missä vauhtipeto menee,muttei ainakaan sorapengertä noi rautakiskot oli laitettu suoraan maata vasten plus ehkä joku figuuri 1/35.Kivaa nähdä noita exootisia ja historiallisia malleja
Hienoa työtä! Tässä muistutus kaikille niille, joille on nykyään itsestäänselvyytenä sähkö.
Näitä lisää!
Kiitoksia palautteesta. Jonkinlaista dioraamaa tuo voisi kaivata tai aikakin silinteri hattuinen suunnittelija voisi olla paikallaan.
Hieno malli hienosta aiheesta! Tuonne rattaisiin saattoi veturimies imeytyä kuin Chaplin Nykyaika-elokuvassa :)
Upea malli. Mielestäni rattaissa ja muissakin rautaosissa on saatu aikaiseksi juuri oikea väri.
Siis jotenkin tästä uhkuu tuonaikaisen raudan massiivisuus ja paino.
Tykkän jo siitäkin, että tämä on erikoinen malli.
Mittakaava ei kuvista kerro mallin todellista kokoa. Joku kolikko yhteen kuvaan voisi olla ihan hyvä.
T.T
Hauska hieno ja mukavan erilainen malli, mallista välittyy raskas ja metallinen vaikutelma. Alusta tuo sopivaa fiilistä.