Moi Heikki,
Upean näköinen melkein-what-if-malli Dora 11:sta - onnistunut maalaus ja viimeistely. Hillityn hieno! Parhain terveisin, AJ
FW 190 D-11 "Summer 1945"

- Isompi peräsin. (josta oli tarkoitus tulla kaikkiin FW-hävittäjiin standardiperäsin). Muutamiin D-9 koneisiin asennettiin tämä peräsin, Mimetallin Erfurtin tehtaalla, sillä normiperäsintä ei ilmeisesti ollut saatavilla, ja näin isompia pultattiin sen sijaan? (Erfurtin tehdas näet oli aloittamassa TA-tuotantoa, eli isoja peräsimiä oli saatavilla)
- JG2 runkonauha, sillä D-11 mallia toimitettiin ilmeisesti vain 17 kappaletta muutamalle yksikölle ja koulutustehtäviin (tämä määrä ilmenee säilyneistä virallisista dokumenteista). Tiettävästi JG2 ei saanut haltuunsa tätä alatyyppiä.
Kone on aivan loppusodan kaaviossa, ja siinä maalauksessa missä mitä todennäköisemmin koneet olisi toimitettu huhti-toukokuussa. Konetta ei ole millään lailla maalauksen osalta harmonisoitu tuotantolinjalla, eli kaikki komponentit ovat vain pultattu kiinni ja pihalle. Kaavio voisi olla yläpinnoilta yhtä hyvin RLM82/81, mutta maalasin koneen kahden vihreän 82/83 kaavioon, kuten ne ainoat dokumentoidut D-11 koneet olivat. Korkeusvakaajan maalasin 81/82/76 kaavioon, koska se on tullut eri toimittajalta Focken Soraun tehtaalle. Alapuoli on maalaamaton, jossa jätin myös rungonkin alapuolen maalaamatta, joskin tämä alue maalattiin D-9 koneissa. Ohjeistus oli kyllä jättää koko alapuoli maalaamatta jo syksystä 1944. Alihankkijat maalasivat erillisosat toki RLM76 värillä, kuten laipat ja siivekkeet (puu ja kangaspinnat), joten jälki on kirjava. Moottoripaketti on RLM83/76 värissä, eli Junkersin maalaamana omalla tehtaallaan. Väri voi olla myös 70/76, mutta 1945 puolella ei 70 tai 71 väriä mitä ilmeisimmin enää käytetty Junkersillakaan moottorikomponentin maalauksessa. Siiven alapuolet etuosaltaan maalattin toisella yläpuolen värillä antamaan suojamaalia maassa ollessa, loivassa kulmassa katsottuna vaalea maali (ja metallipinnat?) olisivat näkyneet ikävästi.
Koko maalaus on tehty Lifecolorin maaleilla, paitsi alapuolen Revell-metallipintaa. RLM83 seoksessa toki on Xtralyxin maalia seassa. Vanhennus MIG/AKintActiven litkuilla ja likaa pastelleilla.
Huomioita:
- Sarjassa oli mukana aikaisempi matala kabiini, joten käytin sitä kuvaamaan korvauslasia, sillä kuplaversio oli standardi noihin aikoihin.
- Nokan sivuilla pitäisi olla moottorikiinnikkeiden vaatimat kevyet pullistumat, joita en lähtenyt lisäämään.
- 30mm:n tykkien huoltoluukut alapuolella eivät ole oikean malliset(?) ja uudet hylsynpoistoaukot lisäsin pelkällä maalilla, sillä huomasin oikean sijainnin vasta siipien kokoamisen jälkeen. Pateissa olevat hylsynpoistoaukot täytin kitillä.
- Pyöräkuilu on A-mallista suoraan, eli tätä aluetta en lähtenyt myöskään aukaisemaan kun moottoria tai sen takaosaa ei ole.
- Spinneri on väärä D-11 tuotantoversioon, eli ei pitäisi olla tykin aukkoa kärjessä (spinneri on moottoritykillisiä D-12 ja D-13 alatyyppejä varten)
- Malliin lisäsin kaikki antennit. Rungona alla olevat tein ohuesta messinkilangasta. Siipien päälle liimasin laskutelineiden auki-kiinni indikaattorit myös samaisesta langasta.
Kaikenkaikkiaan hauska modifikaatio ja taas yksi laatikko nurkista pyörimästä…mutta mihinköhän tuo malli mahtuisi.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.