Pienoismallit.net

FW 190 D-11 "Summer 1945"

Tämä malli sai alkunsa Revellin pakkaamasta Dragonin D-11 mallista, jolle pohdin mahdollista esikuvaa. Samalla muistelin että jossakin tavaroiden seassa lymyää iso 'Einheitsleitwerke-peräsin', jonka olin sahannut irti ylimääräisestä TA-152 rungosta. Tästä syntyikin siis melkein-what-if-malli, joka kuvaa D-11 versiota tilanteessa, missä toinen maailmansota olisi pitkittynyt, ja jossa siis D-11 mallia olisi rakennettu enemmän ja toimitettu hävittäjärykmenteille isolla peräsimellä. Mallissa ei siis ole muuta "tavallaan mitäs jos" seikkoja kuin,

- Isompi peräsin. (josta oli tarkoitus tulla kaikkiin FW-hävittäjiin standardiperäsin). Muutamiin D-9 koneisiin asennettiin tämä peräsin, Mimetallin Erfurtin tehtaalla, sillä normiperäsintä ei ilmeisesti ollut saatavilla, ja näin isompia pultattiin sen sijaan? (Erfurtin tehdas näet oli aloittamassa TA-tuotantoa, eli isoja peräsimiä oli saatavilla)
- JG2 runkonauha, sillä D-11 mallia toimitettiin ilmeisesti vain 17 kappaletta muutamalle yksikölle ja koulutustehtäviin (tämä määrä ilmenee säilyneistä virallisista dokumenteista). Tiettävästi JG2 ei saanut haltuunsa tätä alatyyppiä.

Kone on aivan loppusodan kaaviossa, ja siinä maalauksessa missä mitä todennäköisemmin koneet olisi toimitettu huhti-toukokuussa. Konetta ei ole millään lailla maalauksen osalta harmonisoitu tuotantolinjalla, eli kaikki komponentit ovat vain pultattu kiinni ja pihalle. Kaavio voisi olla yläpinnoilta yhtä hyvin RLM82/81, mutta maalasin koneen kahden vihreän 82/83 kaavioon, kuten ne ainoat dokumentoidut D-11 koneet olivat. Korkeusvakaajan maalasin 81/82/76 kaavioon, koska se on tullut eri toimittajalta Focken Soraun tehtaalle. Alapuoli on maalaamaton, jossa jätin myös rungonkin alapuolen maalaamatta, joskin tämä alue maalattiin D-9 koneissa. Ohjeistus oli kyllä jättää koko alapuoli maalaamatta jo syksystä 1944. Alihankkijat maalasivat erillisosat toki RLM76 värillä, kuten laipat ja siivekkeet (puu ja kangaspinnat), joten jälki on kirjava. Moottoripaketti on RLM83/76 värissä, eli Junkersin maalaamana omalla tehtaallaan. Väri voi olla myös 70/76, mutta 1945 puolella ei 70 tai 71 väriä mitä ilmeisimmin enää käytetty Junkersillakaan moottorikomponentin maalauksessa. Siiven alapuolet etuosaltaan maalattin toisella yläpuolen värillä antamaan suojamaalia maassa ollessa, loivassa kulmassa katsottuna vaalea maali (ja metallipinnat?) olisivat näkyneet ikävästi.

Koko maalaus on tehty Lifecolorin maaleilla, paitsi alapuolen Revell-metallipintaa. RLM83 seoksessa toki on Xtralyxin maalia seassa. Vanhennus MIG/AKintActiven litkuilla ja likaa pastelleilla.

Huomioita:
- Sarjassa oli mukana aikaisempi matala kabiini, joten käytin sitä kuvaamaan korvauslasia, sillä kuplaversio oli standardi noihin aikoihin.
- Nokan sivuilla pitäisi olla moottorikiinnikkeiden vaatimat kevyet pullistumat, joita en lähtenyt lisäämään.
- 30mm:n tykkien huoltoluukut alapuolella eivät ole oikean malliset(?) ja uudet hylsynpoistoaukot lisäsin pelkällä maalilla, sillä huomasin oikean sijainnin vasta siipien kokoamisen jälkeen. Pateissa olevat hylsynpoistoaukot täytin kitillä.
- Pyöräkuilu on A-mallista suoraan, eli tätä aluetta en lähtenyt myöskään aukaisemaan kun moottoria tai sen takaosaa ei ole.
- Spinneri on väärä D-11 tuotantoversioon, eli ei pitäisi olla tykin aukkoa kärjessä (spinneri on moottoritykillisiä D-12 ja D-13 alatyyppejä varten)
- Malliin lisäsin kaikki antennit. Rungona alla olevat tein ohuesta messinkilangasta. Siipien päälle liimasin laskutelineiden auki-kiinni indikaattorit myös samaisesta langasta.

Kaikenkaikkiaan hauska modifikaatio ja taas yksi laatikko nurkista pyörimästä…mutta mihinköhän tuo malli mahtuisi.

Kommentit

AJ 29.3.2013 15:27 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,
Upean näköinen melkein-what-if-malli Dora 11:sta - onnistunut maalaus ja viimeistely. Hillityn hieno! Parhain terveisin, AJ
Wau! Kiinnostava idea ja toteutushan on myös mainio. Mulla on kaapissa tuo Eduardin sarja TA:n pyrstöllä varustetusta D-9:stä, ja niitä ilmeisesti muutama on dokumentoidusti ollut olemassa. Olisiko TA ja D -sarjat olleet samaan aikaan valmistuksessa vai oliko D vain "siirtymävaihe" tuohon TA:han?

Jokatapauksessa, hieno malli!
Jotenkin oudoin hieno FW. Silmä lepää tässä.
Cheers, en tiedä miksi ei enempää noita isoja pyrstöjä asennettu D-sarjaan. Ilmeisesti kokoonpano jigejä/ohjeita ei alihankkijoilla vielä ollut, paitsi niillä jotka toimittivat alkaville TA-tuotantolinjoille (ellei tehty FW-tehtaassa alkusarjat). Virallista määräystä täysimittaisesta pyrstöjen vaihdosta/tuotannosta ei ilmeisesti keritty antaa…
Lopun ajan ja protovaiheisiin jääneet focket ovat mielenkiintoinen aihe, sillä olihan protot tai tuotantoversiot jo esim. D-11/12/13/15 alatyypeistä. TA-puolelta ainakin H- ja C-mallit olivat juuri tulossa pihalle tai operatiivisessa toiminnassa. "What if" malleja voi hyvin tehdä, jotta näkee millaisia härveleitä olisi lentänyt. Esimerkiksi jenkkien tullessa oli Erfurtin tehtaalla 40 valmista runkoa TA-152:a varten, ja joitakin melkein valmiita koneita. Näiden tuotanto olisi pitänyt olla täydessä käynnissä jo talvella -45, mutta Junkersin moottoreiden ongelmat eivät sallineet massatuotantoa jne. D-9 mallia ehdittiin tehdä 1500+ kappaletta, ja niin kauan olisi tehty kunnes TA-koneet olisivat korvanneet ne.
Ai ai kun on tyylikäs - tämän hävittäjätyypin ulkoinen olemus on väkevä, etten sanoisi suorastaan härskin komea. Hienosti on myös onnistunut nuo siiven tyvessä olevat kulumajäljet.
AJ 30.3.2013 15:47 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Lopun ajan ja protovaiheisiin jääneet focket ovat mielenkiintoinen aihe, sillä olihan protot tai tuotantoversiot jo esim. D-11/12/13/15 alatyypeistä. TA-puolelta ainakin H- ja C-mallit olivat juuri tulossa pihalle tai operatiivisessa toiminnassa. "What if" malleja voi hyvin tehdä, jotta näkee millaisia härveleitä olisi lentänyt.
Hyvin sanottu, nuo lopun ajan ja protovaiheisiin jääneet Focket ovat kyllä mielenkiintoinen aihe, jos jonkinmoista variaatiota.

Dora-9 oli lekosuunnittelijanero Kurt Tankin ajatuksissa ja toteutuksessa vain ns. stop-gap hävittäjäleko; ironiaa on, että Dora Ysi oli vähintäänkin yhtä hyvä kuin Stang, Spitfire tai Tempest ja joillakin osa-alueilla paljon parempikin. Dora-9 ehdittiin valmistaa 1805 kpl:tta.

Dora-11 protoja toimitettiin yhteensä seitsemän joukoille testaukseen:

Fw 190 V55 WNr. 170923 Stkz. GV + CV
Fw 190 V56 WNr. 170924 Stkz. GV + CW
Fw 190 V57 WNr. 170926 Stkz. GV + CY
Fw 190 V58 WNr. 170933 Stkz. GV + DF
Fw 190 V59 WNr. 350156 Stkz. VI + QK myöhemmin TG + MH
Fw 190 V60 WNr. 350157 Stkz. VI + QL myöhemmin TG + MI
Fw 190 V61 WNr. 350158 Stkz. VI + QM

Helmi- ja maaliskuussa 1945 Cottbusissa ehdittiin vielä valmistaa 20 kpl:tta Dora-11 lekoja WNr. 220001 - 220020.

Noita isoja pyrstöjä asennettiin aerodynaamisista: Pitkä koneen runko stabiloitui lennossa paremmin, etenkin suurilla nopeuksilla ja korkealla lennettäessä ja tuotantoteknisistä syistä: Yhdenmukaisuus, tuotannon helppous ja yksinkertaistaminen, rahan säästö, työmäärän väheneminen ja tuotannon hajasijoitus eri tuotantolaitoksiin ja pienempiin yksiköihin Liittoutuneiden pommituksien takia. Mm. edellä mainituista syistä valmistettiin yhtä aikaa metalli- ja puupyrstöjä. Syynä puupyrstöjen valmistukseen ei siis ollut raaka-ainepula, kuten yleisesti väitetään ja luullaan. Puupyrstö oli vielä kaiken lisäksi painavampi kuin metallipyrstö.

Kyllä Kurt Tank osasi hienoja lekoja suunnitella ja valmistaa; nuo lopun ajan Focket olivat tosi nopeita ja lensivät korkealla; erittäin mielenkiintoisia, kuten totesit.

Hyviä lähteitä ovat mm. Peter Rodeiken raamattu Focke Wulf Jagdflugzeug Fw 190 A Fw 190 'Dora Ta 152 H, Jerry & Judy Crandallin upea teoskokonaisuus The Focke-Wulf Fw 190 Dora Vol. 1 & Vol. 2, Thomas H. Hitchcockin loistava TheFocke-Wulf Ta 152, Dietmar Harmannin perusteokset Focke-Wulf Ta 152 ja Focke-Wulf Fw 190 Long Nose An Illustrated History of the Fw 190 D Series, J.R. Smithin yleisteos The Focke-Wulf Fw 190 D/Ta 152 Series, Marian Krzyzan Fw 190 D/Ta 152, Manfred Griehlin Focke-Wulf Jäger und Jagdbomber opukset muutamia mainitakseni.

Mikäli yllä oleva info koetaan tarpeelliseksi kannatta se kopioda heti, ennekuin kuin se poistetaan mallailuun sopimattomana listauksena tai mielipiteenä.

Toivottavasti oli edes jotain apua. Parhain terveisin, AJ
Pitää todeta niinku nuoriso: "vähäks on siisti"!!