Pienoismallit.net

ME-109 g-14

Valmistaja tälle mallille on 21st Century toys. Listalla tuota valmistajaa ei ollut niin laitoin listan ensimmäisen. Syy tämän mallin tekoon oli ennestään minulle tuntematon valmistaja ja koemielessä tämän rakensin. Ebay ostos on kyseessä ja tässä houkutti paljolti halpa hinta. Sekin kiinnosti et saako halvalla hyvää. No ei saa. Tää oli sinällään mielenkiintoinen juttu kun osat ei olekkaan valurangoissa vaan pakattuna pieniin pusseihin. Ihmetystä itelläni herätti tuo osittainen ruuveilla kasaaminen. Outoa minusta. Kuitenkin tuo pitää suurimmalta osalta kuitenkin liimailla. Joittenkin osien liimaus oli hankalaa. Liima ei tuntunut sulattavan tarpeeksi muovia et ois heti napannut kiinni. Pikaliimaa käytin useassa paikassa. Lopputulos ei ole ihan Tamiya tai Hase laatua mut kyllä tuo mersua muistuttaa. Hyvä maalausharjoitus malli tuo kuitenkin on. Tämä on maalattu keskustelua herättäneillä Italerin maaleilla poislukien musta ja keltanen. Laskutelineet oli minusta senverran rujoa tekoa et tein tästä lentävän mallin. Jos jotain positiivistä sanoisin niin se on tuo figuuri. Todella hienoa tekoa. Siis tuo ite figu on hyvä maalaus sen osalta huono. Siirtokuvat olivat myös tosi hyvät. No nyt tiedän etten näitä enää osta.

Malli kuvaa luutnantti Helmut Neumannin Norjassa lentämää koneyksilöä. Neumann saavutti 62 ilmavoittoa ja sodan loppupuolella siirrettiin valtakunnanpuolustukseen lentämään ME-262:sta

Tämä jääköön osaltani viimeiseksi malliksi. Nyt lopetetaan mallailu taas tulevan kesän ajaksi (jos se sieltä vielä tulee) ja jatketaan taas sitten syssymmällä. Hyvää kevättä/kesää kaikille tasapuolisesti.

Kommentit

Esko P. 28.3.2013 20:15 Vastaa lainauksella
Tässä on sitä jotain!!!

Figu tosiaan voisi olla vähän tarkemmin maalattu ja kuvissa olisi kiva näkyä jalusta kunnolla…

Esko P.
Lisäsin tuohon kuvan jossa jalusta näkyy. Tuo on katajasta sahattu kiekko ja juotostangosta tehty varsi.
AJ 29.3.2013 15:35 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Upeaa jälkeä jälleen, vaikka rakennussarja ei olekaan paras mahdollinen; hienosti kuvaa Neumannin 109:iä. Kyllä lekomalli lentävänä näyttää kiistatta paremmalta kuin kentän laidalla kykkivä kone - lentämäänhän ne esikuvatkin oli tarkoitettu.

Kuten Esko P mainiosti edellä toteaa, tässä on sitä jotain…

Tyylikäs kevään mallailun lopetus. Erinomaista kevättä ja kesää sinulle Paavo! Parhain terveisin, AJ
Tuo oletuskuva olisi yksi palstan parhaista kautta aikain, jos se ei olisi noin epätarkka. No ei sen puoleen - menoa ja meininkiä on noissa muissakin kuvissa, vaikka se potkuri ei pyörikään.
Minä tykkään kovasti tämän mallin väreistä - vaikka kyseessä onkin "vain" harmaa Mersu ;-)

Olen myös rakentanut muutaman 21st Century Toysin mallisarjan 1/32 skaalassa (Stuka ja 4FU Corsair) ja minulla myös meinasi mennä hermot niiden ruuvikiinnitysten kanssa - myös mallien paneeliurat olivat syvyydeltään luokkaa "Mariaanien Hauta" - MUTTA jokaisen sarjan mukana tuli aivan uskomattoman hienot pilottifiguurit ja niinpä olen ottanut talteen tuon Stukan figut odottamaan pääsyä Revellin 1/32 Junkers Ju88-pommarin ohjaamoon.
Kiitos kommenteista. Tuo lanka jonka päässä tuo malli "lentää" on sen verran retvakkaa ettei se kestänyt paikallaan hiustenkuivaajan puhaltaessa. Ihme et jäi noinkin selväksi tuo kuva :) Joo nuo urat on kyllä mallia Matchbox. Mut vaikka ihan tuon figuurin takia tuon voi ostaa. Harmi et ite malli on hieman krouvimpaa tekoa. Muista järjestää Raimo ukoille tyyppikoulutus uuteen koneeseen:)
Paavo Virolainen kirjoitti:
Muista järjestää Raimo ukoille tyyppikoulutus uuteen koneeseen:)
Eiköhän se järjesty - tyyliin "kylpy" Humbrolin emalissa. Tosin sinne Revellin Ju88-pommarin ohjaamoon pitäisi saada vielä kolmaskin ukko noiden kahden Stukahemmon lisäksi.
Otin uuden kuvan tuosta "lennossa". Nyt tuli hieman tarkempi.
Wunderbar! Kun alaleuka putoaa - se osuu ensin näppäimistölle, sitten se kolhiutuu vasemman puoleiseen polveen - ja sitten vasta (vihta?) se putoaa lattialle. Miten ihmeessä loihdit pois näkyvistä sen "telineen"???

Tuo uudistettu oletuskuva on mielestäni paras/kaunein/hienoin/miälenvikaisin kuvandeerus evö!
Pyyhin pois kuvasta:) Varmaan siitä joku kohta huomauttaa. Kiitos Raimo kehusta. Seuraaviin kuviin pitää maalata tuohon taustapahviin vähän pilviä:)
AJ 30.3.2013 20:15 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Upea oletuskuva!!! Parhain terveisin, AJ
Paavo Virolainen kirjoitti:
Pyyhin pois kuvasta:) Varmaan siitä joku kohta huomauttaa. Kiitos Raimo kehusta. Seuraaviin kuviin pitää maalata tuohon taustapahviin vähän pilviä:)
Ei kai tuota kukaan kiellä jos taustaa modifioi photarilla, näkee niitä tuolla suuressa maailmassakin että oletuskuvassa malli on istutettu johonkin taustaan. Erittäin hieno kuva.
Hieno oletuskuva! Niinku kumppanit tuossa edellä sanelee. Figu on kesää odotellessa jäänyt vähän puoljtiehen, mutta kyllä toi antamani pisteet ansaitsee!! Vai erillispakattuja osia…! Oliks niitä 4 vai 8 kpl..? siis osia? Hyvää Kesää sinullekin Paavo! syssymmällä…syssymmällä…sit!?
Ei oo enää ohjeita tallella et näkis monta osaa oli. Oiskohan about 50 osaa ollut? Saatto olla useampikin.