Pienoismallit.net

Hetzer "Thule"

Berliini 1945

Edellisen Tiikerini tiimoilta innostuin Berliinin selkkauksesta enemmänkin. Tällä kertaa aiheenani on kyseisen seikkailun jäljiltä tuhoutuneena kuvattu Hetzer. Kyseisen kärryn divisioonasta tms. ei lähteideni mukaan ole tietoa. Nimi "Thule" viittaa mahdollisesti "Thule Societyyn", melko "mielenkiintoiseen" salaseuraan tuolta 1900-luvun alkupuolelta.

Dragonin Hetzer ei ollut valmistajan parhaita tekeleitä. Viilaamista, poraamista ja kittaamista riitti, mutta tulipa koottua.

Malli on maalattu, kurattu jne… taas lähinnä Tamiyan, Vallejon, AK:n ja Easymudin tuotteilla. Siirtokuvat on Bison Decalsin arkilta.

Kommentit

Hieno Hetzer, ehdottomasti yksi suosikkitankeistani. Itsellä on myös työn alla (tai on ollut jo pitkään…) vastaava Thule, tosin Tamiyan johon on muutoshilut myöhäistä versiota varten. Nyt ei ole paineita saada sitä(kään) ihan heti valmiiksi ;)
Jep, hyvin onnistunut kokonaisuus.
Jermakki 29.3.2013 18:07 Vastaa lainauksella
Morjens,
Varsin onnistunut malli. Maastokuvionti ja vanhennus miellyttävät silmää. Pieni mukulakivialusta sitoisi mallin mukavasti Berliiniin.
Aidon töhryinen Hezer. Suorastaan huutaa vaikka alankomaista syksyistä 1944 peltoa! Hieno malli, ei huomautettavaa.
AJ 2.4.2013 10:22 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Jälleen kerran upeasti tehty ja viimeistelty Panzer. Vaunuyksilövalinta on erittäin onnistunut - kyseessähän on kuitenkin vaunu, jonka operatiivista tapahtumahistoriaa yhä tutkitaan aktiivisesti. Mielenkiintoinen linkitys elävään historiaan.

Mitäs tässä mistään narisemaan, kun vaunumallin toteutus on kaikinpuolin onnistunut - olisiko tässä ainesta viikon malliksi…Berliini-vaunusi alkavat huutaa 1/35 pienoismalli-Berliiniä ympärilleen; tämä Hetzerisi suorastaan vaatii Tiergartenia ympärilleen…

Kun katsoo sinun Berliini-vaunujasi, aikaisempi Tiger I ja tämä Hetzer plus Otson Berliini T-34/85 vaunua, niin alkaa väkisinkin mielessä juosta ajatuksia Berliini-dioista joita olisi kivaa joskus saada aikaiseksi…aika näyttää. Mainioita motivointi malleja herrojen vaunut ovat kaikki tyynni, kiitokset siitä.

Kyllä Hetzerisi on erittäin onnistunut! Parhain terveisin, AJ
Esko P. 2.4.2013 10:50 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille kommenteista taas!

AJ olen itsekin miettinyt alustaa näille viimeisille malleilla, pitäisi vaan saada hommattua lisää säilytystilaa jostain, alkaa kirjahyllyt ja kaapit olemaan hiljalleen vähän turhan täynnä näistä malleista :(

Esko P.
SS 8.5.2013 19:56 Vastaa lainauksella
Sanotaanko vaikka näin, ei tämä ainakaan helpota omaa Hetzer-kuumetta! :) Näyttävästi mallailtu vaunu kaikinpuolin, ja lisäpojoja Berliini-yhteydestä.
Oikeen nätti malli . Itellä on kans hetzer tekeillä