Pienoismallit.net

P-51D VeryLongRange Mustang

Silloin tällöin on hyvä ottaa välipalaksi natural metal malli, ja mikä sen parempi kuin vaikkapa Mustang. Malli on väsätty ICM-sarjasta joka on se häpeilemätön kopio Tamiyan mallista. Vaikka sarja on halpa, ei se ole juuri helpottava seikka, sillä siivottavaa on joka osassa melko lailla, Tamiyassa kun ei laatuongelmia oikeastaan ole.
Mallissa mielenkiintoisinta oli maalaus, jonka rungon osalta suoritin Miranolin koristemaalilla. Maali on 9+ luokan maalia ja ainoa ongelma on ehkä sen sävy, joka ei vastaa täysin alumiinia. Pienellä sekoittelulla siitä saa kuitenkin "köyhän miehen Alcladin", sillä maalilla saa törkeän tasaista pintaa ja kiilto on kohdillaan. Siivet ja korkeusvakaaja on sen sijaan Revell 99 maalilla suihkittu. Päätin lakata mallin vanhalla purnukalla micro-flat mattalakalla, jolla oli taipumusta jäädä puolimataksi, mutta tällä kertaa siitä tulikin melkein matta pinta…no ei se mitään, seuraavassa kiiltävämpi pinta sitten. Siirtokuvat ovat Aeromasterin arkilta.
Ainoa muutos näihin Iwo Jimalta lentäneihin koneisiin on tupla-antenni takarunkoon ja yksi nokan alle. Nämä lisäsin normaaleista mustang-antenneista. Käsittääkseni selän antennit olivat puisia, joten väri sen mukaisesti.

Kommentit

Törkeen hyvä malli. Tässähän sotkamallarin silmät lepäävät. Huono kommentti, kun en osaa antaa parannusehdotuksia.
Hieno Mustang.

Missä suhteessa sekoitit Miranolia ja ilmeisesti jotain Revelin alumiinisävyä? 99 ilmeisesti? Ja millä ohensit?
Hieno maalaus, totta tosiaan.
Runko on suoraan Miranolilla purkista, ja kun näet oikean Mustangin siivet ja vakaajat oli kitattu ja maalattu, niin 99 sattui olemaan käsillä maalattua pintaa kuvaamaan. Ero pinnoissa ei oikein näy kun lakkaus tasoitti vaikutelmaa. Yleensä en käytä tinneriä, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla Diccon "vanhan ajan maalit" sarjasta ohennetta. Ei liene oleellista käyttääkö tärpättiä vai tinneriä jne. molemmat ohenteet on minulla ainakin toimineet ruiskussa ok.
No voi pyhät pyssyt sentään - siis Miranolillakin saa noin kaunista pintaa muovimalliin. Tämän innoittamana taidan maalata seuraavaksi Italerin 1/72 Sunderlandin Remontti-Ässän maalarinvalkoisella lateksimaalilla - maalaustelaa käyttäen ;-) ehe ehe ehe

Olikos se muuten niin, että Mustangin laskeutuessa nuo sisemmät laskutelineiden luukut olivat ylhäällä, vaikka siis pyörät telineineen olivat ulkona? Sitten kentällä seistessään kyseiset luukut "valuivat" auki-asentoon. Vai olenko ihan hakoteillä?
Ainakin tuo koristemaali "hopea" toimii sikahyvin, joskin Miranolin muut värit voivat olla hieman tuhdin tuntuisia malleihin, ainakin pienissä mittakaavoissa. En tiedä miten siveltimellä käyttäytyy, tosin. Viimeksi olen maalannut RC-lennokkeja Miranolilla…(1:32-1:24 malleihin passeli maali?). Joo kun hydrauliikan paine telineaktuaattoreissa hiljalleen pieneni niin gravitaatio tuli tilalle.
Tosi nätisti onnistunut Mustangi! Plussaa vielä siististä jäljestä Tamiyaa haastavamman ICM-kopion kanssa. Eipä kyllä itselleni tulisi ensimmäisenä tarttua Miranoliin malleja maalatessa! :D Mutta näköjään toimii hyvin ja metallihiukkaskokokin on tarpeeksi hieno.
Tulee hieman itsellekin nyt fiilis että voisi pitkästä aikaa värkkäillä jotain metallipintaista/väristä…
Raimo Leino kirjoitti:
Olikos se muuten niin, että Mustangin laskeutuessa nuo sisemmät laskutelineiden luukut olivat ylhäällä, vaikka siis pyörät telineineen olivat ulkona? Sitten kentällä seistessään kyseiset luukut "valuivat" auki-asentoon. Vai olenko ihan hakoteillä?
Näin olen minä ainakin ymmärtänyt, että kun moottori sammutetttiin, lähtivät paineet vähitellen ja sisemmät telineluukut valuvat ala-asentoon. Sama koski käsittääkseni myös laskulaippoja.
Tuolla paljon hyviä kuvia Mustangeista Korean sodan ajalta: -Linkki-
Nätti Mustang.Olen kehitellyt oman alumiinimaalin,joka mielestäni on huipputuote :)Jos sinua Heikki kiinnostaa saada sellaista testiin niin kysele.
Ominaisuuksista voisin mainita,että kuivuu hetkessä ja on kiilloitettavissa esim puuvillalaikalla pienoisporakoneella.
Uskomattoman tyylikäs kokonaisuus! Ehkä parhaita Mustangeja tällä foorumilla Ever!
Tähtisadetta!
Ilkka K. 29.3.2013 19:18 Vastaa lainauksella
On kyllä kaikin puolin onnistunut Poni! Eipä tästä oikein sanottavaa keksi. Pertin kanssa jokseenkin samaa mieltä mutta samalta rakentajalta löytyy kyllä lähes täydellisyyttä hipova Mustangi: Linkki <- tuossa siis mun mielestä tän forkan komein Mustangi.