Pienoismallit.net

Deff Dread

Örkkien tuhokone

Alunperin suunnittelin Deff dreadin pieneksi välipalamalliksi isompien projektien välissä mutta toisin kävi. Malli jäin puolivalmiina komeron perälle kunnes eräs kaunis aamu otin itseäni niskasta kiinni ja päätin herättää hirvityksen henkiin.
Rakennussarja meni hyvin kasaan, normaalit valusaumien putsaukset joutui tekemään sekä tietyissä suorissa osissa oli pientä pyöreyttä jotka suoristin askarteluveitsen terällä "höyläten". Sarjassa tulee mukana runsaasti vaihtoehtoisia osia, antaen mallarille melko vapaat kädet dreadin kustomointiin.
Maalauksessa käytetty GW:n sekä Vallejon Akryylejä, litkut ja "pinwashit" on tehty öljyväreillä. Käytin tässä projektissa hiuslakkatekniikkaa kulumien toteuttamiseen. Nimikyltti on rakennettu styreenistä (miinus örkin kasvot jotka tuli sarjan mukana).

Kommentit

No nyt on mielenvikanen örkkindeerus…

Kerrassaan komea ja omiin silmiin jopa humoristinen laitos. En sen kummemmin tiedä mistä tämä on kehitelty, mutta lopputulos on kyllä aivan loistava, arvon vähän että 4,5 vai 5 tähteä… Tuskin koskaan voi tehdä niin hyvää mallia että sitä ei joku tekisi paremmin, mutta tämä taitaa kyllä olla juuri niitä huippuunsa viritettyjä malleja. Lisää tälläisiä!
Ompahan erikoisen näköinen härveli! Piti katsoa noita kuvia pitempään, että hahmotti koko… ööö… mechan?Tuo kuluneisuus on onnistunut tosi hienosti ja nämä Warhammeri(?) jutut on sen verran härön näköisiä, että pitää vissiin kokeeksi rakennella itsekkin joku. Upean näköinen!
Kiitoksia kommenteista! Ainahan sitä on parantamisen varaa, heti tuli mieleen ,että seuraavaan projektiin pitää panostaa yksityiskohtien maalaukseen, tässäkin näkyy silmän heijastusvärissä eri siveltimenvedot jne. Mutta kokonaisuutena olen suhteellisen tyytyväinen tuotokseen.
WAAAAGH!

Tämä on todella upea örkki. Ihastelin tätä Tampereella, erityisen upeaksi tämän tekee lähikuvat tuosta pienestä figusta mitkä tuovat esille paljon mitä ei edes Tampereella ihastellessä erottanut. Yritin kyllä kurkotella ihan nenän kiinni…
En voi uskoa tuota mittakaavaa.. ihan piti uudelleen katsoa kuvat läpi. -J
Kiitokset kommenteista. Figuurihan siis kuuluu games workshopin 28mm-skaalaisiin, ei tuo ihan mikään pieni tuotos ole sillä itse esikuvahan on melko isokokoinen.
Kyllä nyt oli ihan pakko läimäistä tuo viisi (5) tähteä. Siis 28 mm - siis vajaat 3 cm korkea, erittäin häiriintyneen näköinen laite - ja siis erittäin onnistunut. Komeita ovat erityisesti nuo metallikulumat. Kerrankin pienoismalli, jonka lähikuvia katsellessa ei tarvitse tuntea myötähäpeää.

Itsekin yhden Ork Bomberin rakentaneena voin suositella tämäntyyppisiä mallisarjoja vaihteluksi - vaikka ne eivät olisikaan ihan sitä mallarin ominta mukavuusaluetta.
Ja kyseisestä Ork bomberista jäi NIIN mieletön kasa vaihtoehtoisia muoviosia ylimääräisiksi, että niistä sai aikaiseksi ihan oman miljoonalaatikkonsa.
Pieni malli ja pirun kaunis ,ei uskoisi 28mm:ksi huippu hommaa. Kyllä toi olisi viikon malli
Raimo Leino kirjoitti:
Kyllä nyt oli ihan pakko läimäistä tuo viisi (5) tähteä. Siis 28 mm - siis vajaat 3 cm korkea
Siis hahmo on 28mm. skaalassa, eli n.1:58. Tuota 28mm. käytetään figupuolella mittakaavana, pahoitteluni jos tuli epätietoa asiasta, korjaan asian. Tuossa vielä mittakaavamuunnin: theminiaturespage.com/lib/def.mv?id=scale
En siis ihan tarkoittanut, että tuo niiiiin pieni on. Nuo lähikuvat saavat sen vain näyttämään paljon suuremmalta kuin minkälaisen käsityksen tuosta saa.

Raimolle: Eikös tuo Örkkimecha ole "samassa" mittakaavassa sen tekemäsi Ork Bomberin kanssa? Niin lähellä kuin vain mielikuvituslautapelifigut voi samassa mittakaavassa olla.
Mielestäni aika sama onko tämä 28mm tai 280mm tai vaikka 2800mm kokoinen tai kokoluokassa, loistavaa jälkeä silti. Paremmalla taustalla tämä menisi aika hyvin jostain leffasta otetusta still kuvastakin. Juuri niin eläväisen oloinen kuin vain voi olla kaikkine kulumineen yms. Sivustolla on monia hyviä malleja joissa on tehty kulumaa yms, mutta harvassa se on näin luonnollisen näköistä kuin näissä kuvissa. Ja juuri se mielestäni erottaakin hyvän mallin erittäin hyvästä mallista. Jostain syystä vain toiset mallit näyttävät "elävästä elämästä" revityiltä 1:1 versioilta kuin toisista(vaikka miten hyvin olisi tehty) paistaa pienoismallisuus läpi. En osaa selittää mistä se johtuu tai miten se on tehty, mutta harvat mallit vain näyttää kuvissa niin hyvältä kuin vaikkapa juuri tämä. Jos joku ymmärtää mitä ajan takaa ja osaa kertoa miten se tehdään tai mistä se johtuu niin kertokaa ihmeessä, veikkaan että suomessakin on tuhansia mallareita jotka mielellään kuulisivat miten tehdä hyvästä mallista täydellinen…
Huh huh … Aivan käsittämöntä maalaus jälkeä. Ei voi kuin ihaila maalaustaitoa. Kaikki nuo kulumat ja muut ovat juuri niin aitoja kuin voi olla. Paljon tullut nähtyä pyöräkuormaajia ja vastaavia , kun niihin vertaa niin ei voi muuta sanoa kuin että täydellinen mallinnus!
Kiitoksia kommenteista. Kulumien kanssa olen pitänyt sääntönä "vähemmän on enemmän" mutta kun on kyse örkkien koneesta niin mielestäni tässä tapauksessa saa kulumat olla hieman "yliampuvia". Eihän örkit ole tunnettuja siisteydestään :)