Pienoismallit.net

Bf-109F Richthofen Stabstaffel

Hieman ihmetyttää miksi lähdin kyseistä Airfixin sarjaa rakentamaan, sillä sen verran esihistoriallinen tekele on kyseessä. Energiajäteastia oli aika lähellä tämän mallin sijoituspaikaksi… Toisaalta mitat ja muodot ovat suhteellisen hyvin kohdallaan, ja valopilkkuna ehkä kirkas ja muuhun malliin nähden särmä ohjaamolasi. Miinuspuolena tietenkin esim. karu detaljointi, nokan konekiväärien ala-arvoinen toteutus (piiput valettu möykyksi kouruihin), sekä potkurinlavat, jotka ovat lähempänä G_mallin leveitä lapoja! Potkurin lavat liimasin vain pari milliä ulommas, koska potkurin halkaisija oli vaatimaton. Toinen korjaus oli tuo nokka kk-korjaus uusilla piipuilla. Laskutelinevarret ovat hieman liian pitkät, arvelisin, ja ne taisi tulla liimatuksi rahtusen liian pystyyn. Decalit ovat sarjasta ja miljoonalaatikon ylijäämistä keräilty.

Kommentit

Koska kukaan ei ole uskaltanut kommentoida tätä niin pitää kai sanoa jotakin. Hankalista lähtökohdista huolimatta mukavannäköinen lopputulos. Mitoiltaanhan tämä sarja on käsittääkseni edelleenkin kohtuullisen hyvä, detaljeissa sitten hävitään uudemmille malleille.

Kyllä näistä esihistoriallisistakin malleista saa näyttävää jälkeä aikaan jos vaan uskaltaa nähdä vaivaa.
Ihan hyvä ettet sinne jäteastiaan tuota heittänyt. Kyllähän tuo on ihan hyvää työtä tuosta sarjasta. Maalauksineen ja siirtokuvineen oikeinkin onnistunut.
En ole tuohon airfixin sarjaan tutustunut, mutta hienon mallin olet siitä saanut jokatapauksessa aikaiseksi! Onhan tuo ihan selkeä F-mallin mersu, maalauskin on todella pätevän oloinen. Kyllähän tämä todistaa sen että jos on pätevä rakentaja kyseessä niin hieman heikommastakin sarjasta saa oikein onnistuneen mallin.
Komea mersu, hyvä ettet nakannut roskiin vaan taistelit nippuun. Eipä tässä tuo sarjan ikä juuri näy sen verran hienosti on rakennettu. Maalaus miellyttää silmää ja puhtoinen koneen pinta. Ei hullumpi.
AJ 4.4.2013 22:17 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Kompaten edellä olevia kehuja työvoitto Aifixin sarjasta, ei tosiaan hullumpi. Parhain terveisin, AJ
Vanhoja malleja on kiva rakentaa juuri pienen haasteen vuoksi, mutta jossain menee raja milloin työmäärä-tulos-suhde menee mukavuusalueen ulkopuolelle, siis liikaa tusaamista. Onneksi tuossa Airfixissa ei ollut isoja ongelmia, eli liian ärsyttäviä vikoja.