Pienoismallit.net

Aeroflot TU134-A

Neuvostoaikainen matkustajalentokone

Ensimmäiseksi matkustajalentokoneprojektikseni valikoitui tämä Zvezdan uudehko sarja. Koneen esikuva on 1960-luvun alusta maailman taivaita kyntänyt kaksimoottorinen 76–84 -paikkainen lyhyen matkan matkustajakone. Melu- ja päästömääräyksien, epätaloudellisuuden sekä huomattavan onnettomuusprosentin vuoksi reittilennot koneella lopetettiin naapurimaassamme vuoden 2011-lopussa.

Paketista on mahdollista rakentaa kaksi eri versiota, joista itse päädyin varhaisempaan, lasinokkaiseen yksilöön.
Rakennussarjan laatu on todella hyvä, vaikka paljon vertailukohteita minulla ei vielä ole. Perinteisten maalausongelmien lisäksi juuri mitään vastoinkäymisiä ei ilmennyt. Ensimmäisen kerran nautin jopa siirtokuvien asentamisesta.
Sarja on rakennettu suoraan laatikosta. Sarjan mukana tuli myös matkustamon ikkunat, mutta ne jätin pois ylivoimaisen maskausoperaation pelossa. Siirtokuvien läpinäkyvä osa toimii mielestäni vallan hyvin ikkunoina. Katon pienet ikkunat on erikeeperiä. Ohjaamon lasien ja nokan maskaukseen olen itse melko tyytyväinen. Jos jotakuta kiinnostaa enemmän, olen dokumentoinut tämänkin projektin blogiini.

Kommentit

Late 21.3.2013 16:32 Vastaa lainauksella
Tämä sama on mulla kaapissa ja vielä vain peukalointivaiheessa, koska edellinen työ on kesken. Kone oli aikanaan hyvin ärhäkkään näköinen länsikoneiden rinnalla, ja kerran olen sillä reissannutkin. Kone oli Malevin, ja erikoisimpana jäi mieleen kukallinen sisustuskangas ja vessan haitariovi. Tuonaikaisten neukkujen matkustajakoneissakin oli lasinen "pommikonenokka", ja sehän on niin tunnusomainen että se on myös saatava malliin. Katselin sitä todella pientä läpinäkyvää muovinpalasta ja olen miettinyt miettimistäni miten siihen saisi pokat maalatuiksi. Maskaaminen kun olisi ihan sellaista millin murto-osan hommaa - mutta näkyypä sinulta onnistuneen! Kiitos inspiraatiosta - otin laatikon juuri esiin.
Moi Late!
Kiitos kommentista, ja mukavasta tuokiokuvasta! Innolla odotan että saadaan nähdä sinun teoksesi sarjasta!