Pienoismallit.net

Beechcraft Bonanza V-35

Fork-tailed doctor killer

Beechcraft Bonanza on etenkin perinteisellä pyrstötoteutuksella tuttu lähes kaikille lentokenttien läheisyydessä hiemankaan aikaa viettäneille. Konetta on valmistettu esittelyvuodesta 1947 lähtien yli 17000 kappaletta eri muunnokset mukaan luettuna. Alkuperäinen v-mallinen pyrstö osoittautui erittäin onnettomuusalttiiksi, ja siitä kone saikin kyseenalaisen kutsumanimensä. Sittemmin pyrstö muutettiin perinteisemmäksi.

Minicraftin malli pienkoneesta oli kaikin puolin opettavainen mallailukokemus. Yksityiskohtien määrä ei huimannut päätä, mutta ainoastaan paksujen ikkunaosien kanssa oli varsinaisia vaikeuksia. Koneen nokkaan en (suojakuomu avattuna) saanut mahtumaan tarvittavaa määrää painoa, joten lentskari päätyi rattaat liimattuna pätkälle hiekkapaperirullaustietä. Moottorin ahtaminen konehuoneeseen oikeaan asentoon oli kenties rakennusvaiheen haastavin osa.

Työkiireiden vuoksi mallailuharrastuksen aloittaminen ei ole edistynyt toivotusti, mutta kaiken liikenevän vapaa-ajan olen viettänyt siviili-ilmailulaitemallien parissa tekniikoita opetellessa ja teidän muiden foorumilaisten valmiita malleja ihastellessa. Muun muassa maalauspuolen osaamattomuus näkyy edelleen lopputuloksessa, ja oikeiden sekoitussuhteiden saaminen ruiskutettaviin maaleihin on lähinnä arpapeliä. Tähän kun lisätään maskiteipin kanssa täysin yhteensopimattomat sormet on lopputulos parhaimmillaankin jotakuinkin tällainen. Päädyin kuitenkin laittamaan tuotteen esille, kun täällä siviilipuolella tuntuu olevan tilaa. Ja kaikenlaiset kommentit otetaan jälleen innolla vastaan!

Kommentit

ei ole mallari vika jos malli on silloin joskus kun tuo ilmestyi aikansa laatua.kun muistaa aikansa frogit ja muut niiden itäkopiot niin,jatkoa vaan siitä se paranee. oikeasta kyljestä siis kuva kolme,valkoinen on vaikea väri jos pensselillä on tehty.moottori puoli auki on kiva lisä, kuin olisi kiinni.harjoitusta,harjoitusta vaan kyllä se siitä paranee
Samaa mieltä eerikin kanssa! Lisää harjoitusta, sillä se paranee (ainoastaan).

offtopic :
clip ..
lentskari päätyi rattaat liimattuna pätkälle
..
end clip
Rattaita kutsutaan lentokoneissa yleisesti laskutelineiksi/pyöriksi :-P Oli pakko, tuli legendaarinen Kyllösen F1 kisa selostus, jota Rosberg ammattilaisena kommentoi, mieleen.
end off topic

Ei paha siis, valkoinen väri on todella haastava, olen kuullut että Mr Colorin white olisi hyvä, en ole vielä itse kokeillut. Humbrolin, Revellin, Xtracolorin jne on testattu ja kuraksi havaittu.
Kiitos kommenteista eerik ja Kari! Juu valkoisen värin maalausta pitää kovasti harjoitella kun kerran kiinnostus on tuolla siviilipuolen malleissa. Tähän mennessä olen kokeillut valkoisen pinnan luomiseen Revellin ja Humbrolin emaleita ja Tamiyan akryylia sekä Vallejoa pensselihommissa. Työn alla on eka matkustajakone, jonka valkoinen pinta onnistui alustavasti aika hyvin.
Hienoa nähdä yleisilmailukoneitakin. Hieno alusta antaa mallille aidontuntuisen fiiliksen. Valmiit mallit ilmanmuuta tänne.