Pienoismallit.net

HU 460

Hawker Hurricane I

Hurricane oli metallirakenteinen hävittäjä, takarunko,pyrstöpinnat ja ohjauspinnat olivat verhoiltu kankaalla.
Myöhemmissä malleissa oli kokometalliset siivet. Moottorina Rolls-Royce Merlin III, teho 1030 hv.
Huippunopeus 510 km/h, lentomatka 810 km. Aseistuksena kummassakin siivessä neljä 7,7 mm Browning konekivääriä.
Hurricane oli II maailmansodan syttyessä jo hieman vanhentunut hävittäjä käyttöön. Suomessa käyttö jäi melko vähäiseksi myös varaosien puutteen takia.
Suomen ilmavoimilla 12 kpl vuosina 1940-44.
Malli kuvaa yksilöä joka on huhtikuussa 1940 lennetty suomeen.
Tarkoitus oli saada siviilitunnus OH-IPL kuultamaan hieman läpi mutta taisi olla liian suuri haaste.
Tämä Tamiyan paketointi taitaa olla sama kuin Italierin, eroa vain siirtokuvissa ja valuranka jossa 3 figuuria.
Rakentelussa ei suurempia ongelmia, ainoastaan moottorin mahtuminen rungon sisään aiheutti väkivaltaisia toimenpiteitä. Maalauksessa hieman vaikeuksia, pitäisi aina varmistaa etukäteen ruiskun toiminta. No, useammalla lakkakerroksella sai tehtyä sudelle hännän.
Resiiniset pyörät ovat lisähankinta, kannus on itse tehty. Siirtokuvat suurimmaksi osaksi In Scale arkilta.

Kommentit

nätti kuin kuuluissa hurricaine ai ai ai,pieni huomautus pakoputket eivät olleet mustat,ehkä tehtaalla mutta metalli kuumenee käytössä, siis lennoilla.plussaa tuosta takasuksesta.
Eerik, sikäli kun eri puolilta haalimani tietopitää paikkansa, niin Merlineissä pakoputket olivat metallinväriset, mutta näissä käytetty kuumankestävä metalliseos patinoitui käytössä eli kuumuudessa nopeasti ruskeaan/punaruskeaan suuntaan.
Tyylikäs esitys kangassiipisestä Hurricanesta. Hiukan mattappintaisempi viimeistely saattaisi olla parempi, mutta hyvä näinkin. Britithän hioivat koneidensa mattapintaa sileämmäksi jotta ilmanvastus pienenisi ja nopeutta saataisiin huikan lisää. Jos HC-460 toimitettiin Suomeen laivueesta eikä suoraan tehtaalta, niin kiiltävähkö pinta on hyvinkin mahdollinen.
Pidän erikoisesti yläpinnan kiiltoasteesta, mattapinta ei ainakaan istu brittikoneisiin mielestäni, myös värien sävyt ovat kohdallaan. Alapinnan valkoinen on erittäin hyvä, ei neutraali siviilikonevalkoinen kuten usein näissä kaavioissa näkee. Ns maalarinvalkoinen ei vain antaisi oikeaa kuvaa kaaviosta. Pakoputkien väritys? Sille voisi ehkä tehdä jotain, hyvin kevyttä, sävytystä Jarnon ehdottamaan suuntaan. Pitäisi nähdä malli livenä, kuva voi valehdella yllättävästikin… Hieno kokonaisuus kuitenkin.
Esko Rusi 15.3.2013 20:00 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista. Alapinnan vaaleampi siipi on Humbrolin 130+muutama tippa Humbrolin 149, jostain luin että Brittien "valkoinen" oli nimeltään Duck egg green. Tummempi siipi on Revelin 9+muutama tippa Humbrolin 1. Alumiini väriinkin laitoin pari tippaa jotain harmaata. Yläpinnan värit ovat suoraan purkista X-tra colorin 1 ja 2.
Suomeen tulleet koneet olivat Englannissa varastoituina joten lentotunteja ei ilmeisesti ollut paljon takana.
Hei Esko

Hieno Hurricane, totta tosiaan. Alapuolen värisävyistä sen verran että vuonna 1939 alapuoli oli white/black ja vuosina1940-41 Duck egg green/flat black. Minun mielestä nämä suomeen tuodut koneet ovat vuoden 1939 värissä, eli siis white and black. Korjatkaa jos olen väärässä.
Varmasti ns oikea alapinnan väri oli musta/valkoinen mutta mallissa niin jyrkät 'värit' (musta ja valkoinen eivät mielestäni ole oikeita värejä) eivät näytä hyvältä/ole oikein. Siksi pidän Eskon ratkaisua tässä oikeana.
Esko Rusi 24.3.2013 20:08 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista Pekka ja Kari. Tässä oli jo rakentamisen alkuvaiheessa ajatus alapintojen värejä hieman sävyttää puhtaasta valkoisesta ja mustasta enemmän omaa silmää mielyttävämmäksi, eli on käytetty "taiteilijan vapautta".