Pienoismallit.net

P-51D Mustang

Vuorossa on kuuluisin jenkkihävittäjä P-51D Mustang. Oli pakko ostaa tämä eräästä mallikaupasta pois kuleksimasta, kun mallista saa tehtyä "Old Crow" yksilön eli tuli siirtokuvat tuohon mukaan. Lisäksi pidän tuosta olive drab/neutral gray-maastokuviosta, että pakkohan taas sellainen on tehtävä:D Mallin rakennan muuten OOB, mutta tehostan sitä Eduardin fotoetseillä.

18.8.

Ohjaamo kasassa. Seuraavaksi runko kiinni. Olen saanut myös siivet liimattua yhteen, mutta niissä ei oo mitään katsottavaa:D

31.8.

Nyt malli näyttää jo koneelta. Seuraavaksi kuomut kiiinni ja maalia pintaa.

17.9.

Malli on saanut maastokuvion päällensä. Tätäkin joutuu paikkamaalata, kun on mennyt maalia ei-toivotuille-alueille.

21.9.

Paikkamaalaukset tehty. Otin kuvia maskeerauksesta -----> maalasin euroopan rintamanauhat koneeseen. Laitan kuvia kun kone on enemmän kuivunut.

22.9.

Noniin. Euroopan rintamanauhat maalattu ja maihinnousuraidat runkoon. Kyllä tää tästä lähtee taas:)

7.10.

Malliin on saatu kiiltävä lakka ja siirtokuvat. Ainoastaan nokan shakkiruudukkonauha oli kinkkinen, mutta sekin meni oikeni hyvin paikalleen kun laittoi siihen siirtokuvanpehmennintä.

12.10.

Nyt on koneessa litkutus. Siirtokuvat kestivät loistavasti litkutuksen hinkkaamisen pois mallista. Tunnuksien paneeliuria en litkuttanut vielä.

13.10

Kone on feidattu nyt ja satiinilakka vedetty päälle. Luulin aluksi että vituksi meni kun kiiltävälle pohjalle tein feidaukset aika vaalealla sävyllä mutta kun veti lakan päälle niin kontrasti tasoittui. Nyt on mielestäni just sopiva vanhennus. Laiton myös potkurin paikalleen ja vedin maskit pois kuomusta, mutta jotain scheisseja oli jäänyt kuomun sisään. Pitää vissiin irroittaa se ja putsata.

14.10

Vetäsin koneeseen tummanruskea filtterin ja tuntuu että sen kontrasti tuli nyt maanläheisemmäksi. Ehkä laitan vielä jotain filttereitä. Poistin kuomun kun sen sisäpinnalla oli jotain nöyhtää ja dippasin sen lattiavahaan. Kirkastui huomattavasti.

18.10

Pyörät on valmiit ja ne on laitettu koneeseen kiinnikin, mutta not so fast gentlemen and ladies niiden kuvien kans;) Sitten vanhensin pakokaasu-ja ruutivanat koneeseen. Antenni ja pitot putki pitää maalata ja sitten vielä laittaa päälaskutelineluukut kiinni. Jätän ne luukut puoliksi auki, kun yleinen vika noissa mustangeissa oli että ne vuosi hydraulinestettä luukut sylintereistä niin luukut(siis sisemmät) olivat kiinni kentälläkin. To be continued…

Niin lisäsin pyöristä pari kuvaa

Valmis…tai no valmis ja valmis. Pitää vielä lisäpolttoainetankit kiinnittää, mutta nyt ne ui jarrunesteessä:D Tuli vähän huono pinta niihin. Kiitos Revellin maalin.
Jätin luukut puoliauki. Kuvaa realistisemmin tilannetta mikä Mustangeis oli.

Jätän vielä mallin "keskeneräiseksi" listalle koska ihan 100% se sitä ei ole.

Nyt saa antaa tulla kritiikkiä kunnolla!:D

15.4.-08

Merkkasin mallin valmiiksi, koska mietin että on se sitä. Puuttuu ainoastaan lisäpolttoainesäiliöt, mutta ne eivät ole konkreettiset.

Kommentit

Clarence "Bud" Andersonin ensimmäinen OLD CROW oli Mustang P-51B ja se oli oliivinvihreä, siinä oli myös "Malcolm" kuomu samoin kuin valkosivurenkaat.

OLD CROW (2) oli sitten P-51D, nro 44-14450 (pyrstönumero 414450)se oli väriltään kokoalumiininen ja vain nokan häikäisynpoisto oli oliivinvihreä. Tuosta sota-aikaisesta ei löydy omista kirjoistani muita kuin kokoalumiinikuvia. Sekaannus saattaa johtua siitä, että OLD CROW (3) on kunnostettu P-51D jolle on annettu tuo kuuluisan koneen nimi, se on esiintynyt molemmissa väreissä, kts. website.lineone.net/~roling46/PentaviaMustang_page.htm

Mielestäni kerran tutkailin niitä Tamiyan siirtokuvia ja ainoa virheetön pari (merkit + väri) oli E2-S merkinnöillä varustettu kone numerolla 413926. Muissa virhe oli se, että merkinnät olivat aikaisemman sarjan P-51D koneille, joista puuttui pyrstön edessä oleva lisäevä.

Ohjaamo näyttää hyvältä- kun käytät niitä lisäosia niin kannattaa varoa myöhäisimmissä P-51D koneissa käytettyä AN/APS 13 tutkavaroitinta. Se vaatii lisäantennit koneen pyrstöön eikä sitä ainakaan missään meikäläisen kuvassa näy. Laite tulee ohjaamon oikealle puolelle radioiden viereen.

Tuossa koneessa näyttää myös olevan taustapeili, jos haluat hifistellä :-). Yleinen luulo on, että kuplakuomuisesta P-51D oli erinomainen näkyvyys- eräiden USAAF pilottien mielestä P-51B/C koneissa, joissa oli Malcolm-kuomu oli parempi näkyvyys kuin P-51D:ssä. Kirjoista löytää kuvia, joissa on P-51D mallin Mustangeja kaksilla taustapeileillä.
Marko,kiitos tosi paljon infosta!

Eli ymmärränkö oikein, että ei ole ollut sodan aikana D-mallista Old Crow konetta joka olis ollut täys olivedrab/neutral gray kuvios? Jos ei niin voi perse. Mutta voihan tehdä museoyksilön tosta mallista…
Kävin tuossa läpi Merle Olmstedin kirjaa "The 357th over europe". Löysin kuvan piloteista ryhmäkuvassa, jossa taustalla on todennäköisesti "OLD CROW" ja väritys näyttääolevan tuo on tuo olive drab/light grey. 363 Laivueen lentäjiä nuo ovat, joten nyt menee meikäläisellä varmuus vessasta alas.

Jos haluat, niin minulta löytyy siirtokuvat koneelle "COOTER" joka varmuudella oli ko. värityksessä ja joka oli P-51D, jossa oli tuo lisäevä pyrstön edessä. Tosin Squadronin Detail& Scale väittää, että väri oli "british dark green" päällä ja "neutral frey" alla. KO .kirjassa on myös kuva Cooterista. Pistä privana osoitetiedot niin lähetän tuon extra-arkin vaikka kirjeessä.
Marko kiitos tarjouksesta, mutta taidan pysyä tos Old Crowssa. Silläkin epävarmuudella mitä nyt on tullut esille. Mutta jos sulla on "Passion Wagonin" siirtokuvat niin ne voin ostaa. Pitää tosin modata pyrstöevä pois sillä muistelen että "Passion Wagonissa" ei sitä ollut.
Passion Wagon:ia ei löyty- Mutta "the count" ja "sebastian jr" löytyy. Tuohon pyrstömodiin löytyy Tamiyaa varten ihan muutossarjakin: hsfeatures.com/features04/p51dir_1.htm

Tuo tosin taisi olla jo tiedossa

/marko
Old Crow sarjanumero 414-450 oli myöskin yhdessä vaiheessa suojamaalattu.Konehan tuli Eurooppaan paljasmetallisena,saapui 7.syyskuuta 1944(jenkit olivat luopuneet suojamaalauksesta jo lokakuussa 1943).Koska ajateltiin,että kyseiset koneet kohta toimivat eteen työnnetyiltä kentiltä Ranskassa niihin tehtiin suojamaalaus yksiköissä.Yksi konsensus on,että käytettiin englantilaisia maaleja eli yläpuolelle Dark Green ja alapuolelle Medium Grey.[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/00/99/36/009936.jpg[/img]
Teksti Old Crow oli kaiketi molemmilla puolilla konetta.Tamiyan arkissahan on vain yksi teksti.Voin lähettää sinulle toisen tekstin jos haluat.
Huono hikikameralla otettu kuva,kun skanneri ei ole kytkettynä.

P.S tee se Old Crow.Tiedätkö miksi Bud Anderson nimesi koneensa sillä nimellä?
Juuso 18.8.2007 20:27 Vastaa lainauksella
Hieno ohjaamo! Ei voi muuta sanoa.
Harri kiitti. Jos todella on niin että se nimi oli molemmin puolin runkoa niin ostaisin/ottaisin vastaan sen siirtokuvan. Nyt alkaa jotenkin muisti toimia, että aikoinaan Pienoismalli-lehdessä oli juttu tästä Old Crow Mustangista ja siinä teksti oli molemmin sivuin nokkaan. Mutta enivei lähetän yksityisviestillä osoitteeni sulle.
Ja näköjään pitää sivaltaa pyrstöevä pois tästä Tamiyan mallista. Tiedättekö te että pitääkö tehdä muita modifikaatioita pyrstöön kuin tuo leikkaus?

Ps- Kiitos Taisto ja Juuso kommenteista ja muutkin:)
Hieno kuva, valkosivurenkaat näkyvät hienosti. Onko rungon vasemman puolen varoitusteksit muutettu mustista valkoisiksi samalla kuin ne on nostettu ylöspäin vakiopaikastaan?

Old Crow nimen alkuperää en tiedä- tuolta selvisi että eräällä Otto Heinolla on osuus värinvaihdossa ->

www.acepilots.com/usaaf_anderson.html / 06-29-44 - Leipzig, Germany: three Fw-190 victories
Harri niin mikä tarina Old Crow nimeen liittyy?
Älä sivalla sitä evää pois- se näkyy selvästi toisessa kuvassa, tuostakin kuvasta sen voi hahmottaa.

www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_1150/
Marko tässä on nyt ristiriita Harri H:n lähettämän kuvan kans. Sinun kuvassa on pyrstöevä joka kuvaa kokoalumiinista yksilöä ja Harrin ottamas linkissä kuvassa on Olive drab kuviossa oleva kone ilman pyrstöevää. Olenko oikeassa? Näkeekö silmäni oikein? Herää kysymys, että onko Budilla vaihtunut kone näiden kahden kuvan välillä?
Kyllä tuossa Harrin koneessa on myös evä, ainakin olen näkevinäni sen:-)

Numero 44-14450 on myös molemmissa kuvissa sama. Omien lähteideni perusteella sanoisin, että peräevä puuttuu P-51D-5NA sarjan alkupään koneista, ainakin sarjanumerossa 44-13961 tuo evä on paikoillaan kun taas P-51D-10NA sarjan koneissa näyttää tuo peräevä olevan jo kaikissa koneissa. OLC CROW kuului sarjanumeroltaan tuohon 10NA sarjaan.

Sitten jos on käytetty kahta eri konetta samalla numerolla niin heti haiskahtaa lavastus, kuten SBD-3 2-S-12 koneen tapaukssa kävi.

Itse uskon, että se evä ei vain näy tuossa Harrin kuvassa, koska se häviää taustaan. 44-14450 oli OLD CROW koneen numero paristakin lähteestä tarkistettuna, värinvaihdostakin on tarina (tuo acepilots linkin takaa löytyvä juttu). Joten alkuperäinen suunnitelmasi on ihan OK.

PS: Tuossa meikäläisen kuvassa on pari juttua- 1. ei valkosivurenkaita 2. lisäpolttoainesäiliöt ovat vielä harmaat.
Jep.Vahvistan sen,että koneessa oli alkujaankin tuo sivuevä.Näkyy tosiaan huonosti ottamassani erittäin huonossa kuvassa :)
Old Crow nimi tulee Kentuckylaisesta viskistä(tai brandystä),joka oli Budin lempi viski siihen aikaan.Kirjasintyyli on sama kuin pullon etiketissä.Varaselityksenä Budilla oli kertoa,että vanha korppi on viisain lintu taivaalla.

Lähetän Antti sinulle sen tekstin ihan ilmatteeksi.

357. hävittäjälentorykmentti on lähellä sydäntäni :)Vuonna 2003 kävin Leistonissa johon rykmentti oli aikoinaan sijoittuneena.Eipä kentästä paljoa ollut enää jäljellä,mutta jotain kuitenkin.Samalla reissulla aiemmin tapasin Bud Andersonin Duxfordissa järjestetyssä Fighter Pilot's Symposiumissa.Olen lukennut hänen muistelmateoksen To Fly and Fight varmaan kolmeen kertaan.Suosittelen.

Budin poika Jim ylläpitää isälleen ja 357.rykmentille omistettuja sivuja osoitteessa:www.cebudanderson.com
Kun saat mallisi valmiiksi niin lähetäpä Jimille kuvia siitä.Hän laittaa ne malligalleriaan.
Harri

Kiitos siirtokuvasta. Tuli eilen postissa.
Harri

Saisitko katsottua tuosta sinun lehtikuvasta että minkälainen kuomu ja peili on koneessa? Kuva on sen verran epäselvä, että näkis.
Millä sävyillä olet maalannut koneen?Näyttää aika hailakalta.
Kuomu on normi kuomu(ei Dallas kuomu)eli Tamiyan osa no.5.Peili oli P-38 tyyppinen,eli Tamiyan osa no.6
Sinullahan on Tamiyan sarja no.89?
Harri

Kuva vääristää ja pahasti. Olen nyt toisella koneella ja näyttää tosi hailakalta. Olen maalannut koneen yläpuolen Hu116:sta ja alapuolen Hu128:lla.

En pääse nyt tarkistaa mitkä osat minulla on. Pitää vaihtaa kuvausalustaksi valkoinen, kun kuvien kontrasti on mitä sattuu…
Kyllähän se Humbrol 116 tosiaan on varsin tumma väri.Sulla on vissiin kunnon halogeenit.Varo,ettei muovi sula ;)
Ja sen vanhennuksen kanssa ollaan sitten tarkkana.Ei liikaa.Paneelinlinjoja ei sitten liikaa korosteta.Kuitenkin kyseinen maalauskaavio oli koneessa vain muutamia viikkoja.Maalit eivät siinä ajassa vanhene.Less is more.Jookos?
T."Bud"Andersonia kätellyt.
Näyttää yliampuvan "tyylikkäältä" kun jokaikinen "viiva" lentokoneen pinnassa on toteutettu kirurgintarkoilla, himmennetyillä viivoituksilla.

Tämä ei ole arvostelua ketään tiettyä mallaria kohtaan, vaan noin niinkuin yleisesti. Paneelilinjojen korostus on ihan makuasia ja toisaalta makuasioistahan ei kannata kiistellä. Kunhan menin möläyttämään oman mielipiteeni.

Muuten olen sitä mieltä, että Antti tekee tasokasta jälkeä.
Pvkle! Nyt kusee joko mun kone tai Pm.net

Edit. Mun kone:) ei tykkännyt linkistä jonka laitoin.

Harri

Ajattelin vanhentaa aika reilusti. Mutta ehkäpä parempi niin etten vanhenna paljon mitään, kun kerran niin vähän aikaa oli ko. maastokuvio koneessa. Lightningin vanhennan sitten reilusti. Huba huba huba!:D
Nyt sitten uusien kriteerien mukaista arvostelua, eli sekä positiivista että negatiivista:

plussaa… loistavasti tehty, hyvin hiotut pinnat koneessa

miinusta… rumat, suorastaan teippimäiset maihinnousuraidat, kuomu aivan läpinäkymätön

supermiinusta… miksi minä en osaa tehdä noin hyvää

Oliko uusien arvostelumetodien mukaista?
yleisarviointi:Keskeneräistä työtä ei pitäisi arvioida
Tapio Huhtelin kirjoitti:
miinusta… rumat, suorastaan teippimäiset maihinnousuraidat, kuomu aivan läpinäkymätön
Sitäpaitsi tuollaiset valtavat, hujan hajan repsottavat teipit varmasti vaikuttivat negatiivisesti oikean koneen lento-ominaisuuksiin. ehe ehe ehe ;-)

Sorry, arvostelin liian kärkevästi Antin työtä eilen illalla ja korjasin sitä edellistä viestiäni tässä ketjussa asiallisempaan suuntaan.
Itellä on just tommonen revellin valmiiksi maalattu (siis kokoamista vaille valmis).
Tais muuten olla eka ite koottu malli.
Hyvältä näyttää!Kiva kun saatiin sinut luopumaan siitä ylenpalttisesta vanhentamisesta tämän mallin kohdalla,joten odotettavissa on malli joka hivelee silmiäni ;)
Harri:D

Tekee mieli kyllä vanhentaa reippaasti, mutta teen suht puhtaan mallin nyt. Esikuvan mukaan. Ehkä vain hieman feidaan paneeleja. En tiiä. :D

Harri muuten: Oliko etukuomun raamit alumiiniset vai olive drab?
Vain hieman feidausta…hmm…ok…kelepaa ;)
Olen sitä mieltä kuvia tihrustettuani,että Old Crowssa oli OD/DG etukuomun raamit.Esim saman yksikön Tom Hayesin Frenesissä oli alumiinin väriset.On selkeästi nähtävissä kuvissa.Kahta käytäntöä näyttää olleen.
Harri kiitos infosta jälleen. Eli jätän etukuomun OD:ksi, kun siinä on ruiskulla maalattu pinta nyt.
Loistavaa työtä, antti.
Kiitos!
Tomi Filppu 13.10.2007 22:17 Vastaa lainauksella
Mutta nythän siitä jäi ihan tylsän näköinen. :)
Tomi no tuota juu:) Mutta oon lojaali tälle yksilölle ja jätän sen suht puhtaaksi, kun maastokuvio ehti olla koneessa vain pari kuukautta. Mutta odotas Lightningia kun vanhennan sen vähän heavyduty malliin. Siis hienosti silleen:D
Miten niin lojaali tälle yksilölle? Vaikka tuokin maalipinta olisi ehtinyt olla koneessa vain pari kuukautta, niin eikö se silti ollut ulkona Englannin sateessa? Eikö siihen voisi lisätä vielä vaikka mitä sään mukanaan tuomaa jälkeä mielenkiintoa antamaan? Mielestäni säistys on kuitenkin eri asia kuin vanhennus.
EKo 14.10.2007 11:02 Vastaa lainauksella
Siisti Mustang , todella siistiä jälkeä , kuten aina .
Hieno, kiiltävä ja tarkasti tehty. Tee nyt sitten äkkiä se lightning loppuun että nähään sekin!
Kiitos kommenteista!

Mika, joo kyllä mä jotain pientä keksin millä saan säistettyä konetta, mutta helposti menee överiksi mulla:)

Martti

Juu, odotan siirtokuvia siihen jaappanista vaan, kun alkuperäiset meni liotuksessa rikki.
Teemu R 14.10.2007 13:46 Vastaa lainauksella
Upea kone
Janne V 14.10.2007 17:09 Vastaa lainauksella
Tosi nätti! Voisitko hieman kertoa milla tavalla teet tuon filtteröinnin?
Kiitos!

www.pienoismallit.net/keskustelut/780_filtterin_kaytto_miten/?hl=filtteri

Tuolla on filtterin käytöstä. Itsekin olen vielä kokeiluasteella tuossa.
Panzer 15.10.2007 20:00 Vastaa lainauksella
Todella hienoa työtä! :)
Janne V 18.10.2007 20:12 Vastaa lainauksella
Jumankauta tulee komee malli!
Tulee heti normandian ja muun euroopan ilmataistelut mieleen.
Tällainenhan vieraili Lappeenrannan lentonäytöksessä pari kesää sitten. Taisi olla vielä melko pitkälle samoin maalattukin. Täytyy tarkistella valokuvista joita otin näytöksessä. Olihan kyllä koneessa miehekäs ääni! :) Upeasti tehty Mustangi!
Scandinavian Historic Flightin Mustang on maalattu juuri tähän kaavioon. www.youtube.com/watch?v=Ihgz7opXci4

Ja kyydissä: www.youtube.com/watch?v=zwEy4x88d0Y
Lupaavalta näyttää Antti.Palkkio odottaa :)
Kiitos kiitos!

Oi hitto mikä video toi ensimmäinen! Tuli ihan kylmät väreet kun katseli ja kuunteli tota lentoa!
Hyvältä näyttää mallisi!Hyvää työtä!.Sen verran jännityksessä pidetään,että vasta huomenna paljastan palkintosi :)
kameli 19.10.2007 09:58 Vastaa lainauksella
sen verran kiinnostaisi että millä noi maalin kulumat saa tehtyä noin hyvin? itse olen joihinkin malleihin askartelu veitsellä yrittänyt raaputaa, mutta en ainakaan noin hyvin oo niitä saanu tehtyä(varmaan mun tekniikat päin honkia). hienoa jälkeä
Tosi hieno kone ja tyylikkäästi vanhennettu!
Kiitokset!

Tässä mallissa tein kulumat askarteluliikkeestä hankitulla hopeisella puuvärillä. Sillä vaan tein kulumat todennäköisiin paikkoihin mistä maalit saattaa kulua koneesta. Toinen keino on oikein pieni pensseli ja hopeamaali ja sillä tehdä sama juttu.
No niin!Hienosta aihevalinnasta ja mallista annan sinulle palkinnoksi noin A4 kokoisen valokuvan Bud Andersonista istumassa kyseisen koneen siivellä.Kuva on Andersonin signeerama.
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/01/47/78/014778.jpg[/img]

Lähetäpä muutama kuva mallistasi Jim Andersonille.Budin pojalle siis,niin hän laittaa ne nettisivujensa galleriaan.
www.cebudanderson.com
Kiitos Harri!

Pitääpä laittaa kuvia ko. herralle.
Hieno Mustangi! Millä tavalla teit nuo kulumajäljet??
Kulumat tein hopea puukynällä ja pakokaasu-ja ruutivanat maalasin ruiskulla.
Bresterman 17.11.2007 21:40 Vastaa lainauksella
Onnistuuko ton ruutivanojen ja pakokaasujen teko mustalla Spreillä?
Ei onnistu. Spray suihku on aivan liian suuri siihen tarkoitukseen. Ja lisäksi spray suihkun maalipisarat on liian isoja.
Bresterman 16.12.2007 15:35 Vastaa lainauksella
No millä sen tekisin kun ruiskua ei ole?
On ollut aikeissa hommata, mutta on pakko todeta ettei rahat riitä..
Helpoin tapa on tehdä pigmenteillä sitten. Eli ostat taideliikkeestä mustaa pastellia sitten jauhat sen vaikka viilaa apuna käyttäen ja sitä jauhetta sitten pensseliin ja teet sillä ne pako-ja ruutikaasuvanat. Helpompi keino on että ostat valmiita pigmenttejä(MIG-pigmentti Black Smoke) ja teet sillä samalla lailla.
LapioL 19.12.2007 20:50 Vastaa lainauksella
Mulla on toi sama malli, paitti 1:72… Pieniä ei tarttee rahdata kaksin käsin. ;)
Ilkka- 13.2.2008 19:19 Vastaa lainauksella
Eikös nämä mustangit saattaneet Liberatoreja matkaan 2 maailman sodas ?

E: hieno on!
Kiitos!

Kyllä ja monia muitakin pommareita mm. B-17:sia.
Terve,
vallan mainion näköinen Mustang. Näyttää olevan huolellista työtä rakentamisen ja maalauksen suhteen, kuvien perusteella ei hirveästi valittamista. Nuo siipiraidat näyttävät kuvissa valkoisemmilta kuin nuo runkoraidat. Ja istuinvöiden alla wash on kuivunut penkkiin läikiksi. Ne kannattaa vielä häivyttää. Ja jos nyt vielä jotain nillitystä niin kk-savuvanat lähes yhtä suuret kuin pakoputkista tulleet.
Ja yksi Old Crow kävi aikanaan Malmilla. Kuvasin sen yhteiskuvaan 65:n Mussen kanssa:)

Niko
Sanoisin notta sopivan hillitty vanhennus noita siipien ruutivanoja lukuunottamatta. Tosin minä vanhana liipasinhulluna olen viimeinen ihminen kenenkään ruutivanoja arvostelemaan ;-)

Komea villihevoinen.
Aku Saari 26.1.2010 16:24 Vastaa lainauksella
on hieno
Ilkka K. 21.10.2011 16:17 Vastaa lainauksella
On kyllä hienosti onnistunut Poni. Vielä historiasta kiinnostuneille tiedoksi että tämän 357. Hävittäjärykmentin riveissä palveli myös amerikansuomalainen Edwin Hiro, joka ammuttiin alas samana päivänä kun saavutti ässä-statuksensa.