Pienoismallit.net

De Havilland Comet 4b

BEA

De Havilland Comet oli ensimmäinen kaupallinen suihkumatkustajalentokone. Konetyyppi kärsi paineistuksen ja korkealla lentämisen aiheuttamasta rungon väsymisestä, mikä johti useisiin onnettomuuksiin. Tämän seurauksena konetyyppi vedettiin pois liikenteestä.

Suhteellisen merkittävä lentokone siviili mallarille. Tai ehkäpä comet 1 jonka tekeminen olisi vaatinut jonkinverran muutostöitä: Siipiprofiili, neliöt ikkunat ja noin 6metriä lyhyempi runko näin ensimmäisenä tulivat mieleen. Tämä siis paranneltu 4b versio. Siipien pinta-ala hirmuinen verrattuna nykyaikaisiin saman kokoluokan koneisiin.

Mallin rakennusta aloittaessani surin valmiiksi Airfixin vanhoja siirtokuvia, joissa olisi tarkoitus puhkaista ikkunan kohdat asennuksen jälkeen erillisellä valetulla muovinpalalla. Sieluni silmin kuvittelin operaatiossa repeileviä siirtokuvia ja verenpaineen nousua. Päätin maalata kylkien tummansiniset raidat siirtokuvien sijasta. Ikkunoita en teipannut maalauksen ajaksi, vaan puhdistin maalin kuivuttua fairy power spraylla. Siirtokuvat itsessään olivatkin erittäin helpot asentaa ja hyvässä kunnossa, vaikka taisivat olla 70-luvulta peräisin.

Kommentit

Mielenkiintoisesti nuo moottorit tuolla siiven sisällä. Mitkä on suurimmat syyt, ettei vastaavaa suunnitteluratkaisua enää taida näkyä? Onko nykymoottorit sen verran isompia? Onko huolto ja vaihto helpompaa ja halvempaa siiven alapuollelle sijoitetuissa moottoreissa?

Kaipaisin lähikuvia, etenkin ikkunoista ei tummissa kuvissa oikein saa kunnolla selvää. Siiven ja rungon sauma näyttää siltä että sitä olisi voinut häivyttää kittaamalla.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Mielenkiintoisesti nuo moottorit tuolla siiven sisällä. Mitkä on suurimmat syyt, ettei vastaavaa suunnitteluratkaisua enää taida näkyä? Onko nykymoottorit sen verran isompia? Onko huolto ja vaihto helpompaa ja halvempaa siiven alapuollelle
Cometissa on suihkumoottorit ilman ohivirtausta jolloin tuo vielä mahtuu siiven sisälle. Tämän päivän ohivirtaus moottorit tekisivät siivestä liian paksun.
Late 26.3.2013 22:32 Vastaa lainauksella
Onko kiitoradan päässä Electra? Just nyt mulla työn alla - onko sulla lisää kuvia missään?
wade 27.3.2013 10:41 Vastaa lainauksella
Heikki Lankinen kirjoitti:
-- Mitkä on suurimmat syyt, ettei vastaavaa suunnitteluratkaisua enää taida näkyä? Onko nykymoottorit sen verran isompia? Onko huolto ja vaihto helpompaa ja halvempaa siiven alapuollelle sijoitetuissa moottoreissa?--
Tämä on nyt melkein "musta tuntuu"-osastoa, mutta muistelen että amerikkalaiset ilmailuviranomaiset eivät aikoinaan hyväksyneet moottoreita rungon lähelle siviilikoneissa turvallisuussyistä, kun pelättiin että mahdollinen moottorivaurio lennättää turbiinin osia matkustamon puolelle. Nykyään tätä rajoitetta ei enää liene, mutta moottorit ovat olleet erillisissä pankoissa siipien alla jo niin kauan että ilmeisesti on edelleen helpompaa suunnitella matkustajakoneita tältä pohjalta.

Ehkä tuon ohivirtauksenkin saisi nykyään toteutettua jollakin tavalla myös siiven sisään/ympärille, mutta jostakin syystä näin ei tehdä?

Mitä muuten itse malliin tulee, niin maalaus ja siirtokuvat on siististi hoidettu mutta kittiä olisin kaivannut aiemmin jo mainittuihin kohtiin. Vanhojen Airfixien pehmeistä detaljeista en olisi niinkään huolissani, kyllä sarjan ikä saa mun puolesta vähän näkyä myös valmiissa mallissa. Ikkunat olisi ehkä näyttäneet paremmilta siirtokuvin toteutettuna, mutta tämä on näitä ikuisuuskysymyksiä että millä tavoin Airfixin klassikot kukin tulkitsee.

Kaikesta huolimatta tykkään kyllä tästä Cometista, BEA:n punaiset siivet on aina iloinen yllätys pienoismalleissa! Mistä muuten löysit tämän sarjan, eri painoksia on kyllä julkaistu mutta ei ihan vähään aikaan?
Late kirjoitti:
Onko kiitoradan päässä Electra? Just nyt mulla työn alla - onko sulla lisää kuvia missään?
Minicraftin Electraa en ole vielä kerennyt tarkemmin kuvailemaan.

Brittien ebaysta tämä comet tuli ostettua. Näihin vanhoihin airfixin malleihin ei oikein jaksa panostaa, kun hyvää ei taida tulla vaikka näin tekisikin. Ikkunat olisin mielelläni tehnyt siirtokuvilla, mutta muiden koneiden ylijäämät eivät tähän sovi ja en halua sijoittaa tälläiseen malliin omaisuuksia ostamalla siirtokuvia.
Ohjaamon ikkunan rimat on kyllä maalattu ei ehkä näy kuvista, mutta lasisosan ja rungon välihän kyllä näkyy turhan ylikorostetusti. Kamala työmäärä jos tämänkin kohdan olisi vielä kittaillut. Sielähän ne lasi ikkunat ovat, vaikkakin hieman syvällä niitä kun ei saanut edes "pintaan" asennettua.

Pitää vielä jossain välissä tutkailla minkälaisia antenneja näissä oikein on ollut ja lisätä sitten malliin.

Kun kerkeän niin laitan muitakin airfixin vanhaa tuotantoa olevat tänne näytille, vaikka eivät niin kauhean hienoja olekaan. (trident ja bac-11)

Hieman mutua moottoreista: Juurikin turvallisuus ja luulisin tulipalonkin olevan vaarallisempi siiven sisällä kuin ulkopuolella. Huolto helpottuu ulkopuolisilla moottoreilla. Jos en aivan väärin lennonteoriasta muista ulkopuoliset moottorit etureunassa toimivat siivessa "vastapainoina" pituussuunnassa heilahduksille. Aiheuttavat sitten omat ongelmansa sakkauksesta oikaisussa.