Pienoismallit.net

Boeing 777-200

American Airlines

Lisätäänpäs pitkästä aikaa malli tännekin. Malli on valmistunut 2013 alkukeväästä. Malleja olisi julkaistavaksi useita kymmeniä, kun vain saisi jotenkuten tyydyttäviä kuviakin otettua. Hieman rakentelu jäänyt kesällä ja syksyllä, mutta nyt jos muutaman taas saisi valmiiksi niin vähenisi laatikot hyllyistä. Varsinkin isommat koneet aiheuttavat tuskaa (A380&interior, Antonov 124, C-17, IL-96) valmistumisen hitaudessa. No pienemmissä osissa kun etenee niin joskus toivottavasti valmista tulee. Kolmessa edessämainituista kun on sisustaakin enemmän tai vähemmän niin työtaakka vasta kasvaa, puhumattakaan valaistuksen lisäämisestä.

Boeing 777 on nykyaikainen, laajarunkoinen matkustajalentokone, jossa on kaksi suihkuturbiinimoottoria. Konetyypin valmistaja on Yhdysvaltalainen Boeing Commercial Airplanes. B777 on suunniteltu erityisesti pitkän ja erittäin pitkän toimintamatkan lentokoneeksi. Matkustajia se kuljettaa tyypistä ja sisustuksesta riippuen n. 300–550. 777 on maailman suurin kaksimoottorinen lentokone.

Pitkän metsästyksen jälkeen voitin Ebaysta tämän Minicraftin AA triplan. Mielessä kovasti pyöri -300 version tekeminen, joka toisi hieman koneen massiivisuutta enemmän esille, kuin tämä tumppimalli. Pituutta tulisi kuitenkin reilusti lisää. Metallipinta maalattu alclad chromella. Siirtokuvia ei hirveästi ollut yhtiön decaaleja lukuunottamatta. Ehkä tullaan vielä miljoonalaatikosta aikanaan lisäämään. Korkeusperäsinten tyven ja APU:n ympäristön voisi myös vielä maalata tarkemmin. Hirvittää vain maskiteipin käyttö alcladin päällä.

Kommentit

Raimo Leino 23.11.2013 13:42 Vastaa lainauksella
Heh, lukihärö iski - luin tuolta sinun tekstistäsi, että "matkustajia se kuljettaa tyypistä ja aseistuksesta riippuen n. 300 - 550" - hups, eihän se ollutkaan aseistus, vaan sisustus :-) On kai tullut rakenneltua aivan liikaa sotavehkeitä.

Vaan aivan upeaa on tuo metallin kiilto! On tämä massiivisen oloinen ollakseen "vain" kaksimottinen kone. Oikein tyylikäs "Boing". Hämääkö kuvakulmat, vai roikkuvatko nuo moottorit hieman "etukenossa"?
Kiitokset. En ollutkaan kiinnittänyt moottoreiden kulmaan huomiota. Sinne ne paikalleen loksahtivat. Tiedä sitten hämääkö kuvakulma vai kuuluuko niiden olla hieman alaspäin. Linkkien kuvissa näyttäisi pikkaisen olevan alaspäin. Suuresta kulmasta ei kuitenkaan ole kyse. Mallia tutkimalla aavistuksen alaspäin menee. Tulipas vaikeasti muotoiltua asia.

Nykyään kun ei enää valitettavasti tarvita kahta moottoria enempää. ETOPS luokitukset alkavat olla mallikkaalla tasolla. Emirates taitaa lentää Dubaista navan yli San Franciscoon. Moottorit niin luotettavia, että pärjää kahdella ja taloudellisuus. Juuri lueskelin haikeana vanhasta Moottori lehdestä artikkelia Finnairin MD-11 eläkkeelle jäännistä. Komea kone ja hakkaa tänäpäivänäkin oikeastaan kaikki koneet nousukyvyssä ja hyötykuormassa. Jos vaikka Airbus A340 vertaa varsinkin -200 on sellainen nuhapumppu, että uhmaa fysiikan lakeja pysymällä ilmassa.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/17/Emirates_Boeing_777-300,_A6-EMP,_SIN_2.jpg

telstarlogistics.typepad.com/photos/uncategorized/2008/02/27/777flyby.jpg
Raimo Leino 23.11.2013 14:31 Vastaa lainauksella
[img]http://www.pienoismallit.net/media/kuvat/10/92/26/109226.jpg[/img]

Vaan onhan tuo A340 kaunis Finnairin väreissä - vai?
Onhan se tyylikäs. Itselläkin tuo täälä galleriassa on 1:144. ;)
www.pienoismallit.net/galleria/malli_10931/
Komea "monsteri"! Tuo AA:n edellinen livery on mallarille haastava, kun joutuu tuota alumiinipintaa maalaamaan. Täytyy antaa kyllä täysi kymppi sen maalauksen onnistumisesta, Jaakko. Aika millin tarkkuudella olet onnistunut maalaamaan myös detaljit. Laippoihin ja siivekkeisiin kaipaisin hieman niitä korostavia varjostuksia, mutta ei se mikään miinus ole varsinaisesti.

Simulaattoriharrastajana olen juuri hankkinut kyseisen mallin PMDG:ltä, ja ajatukset ovat viimepäivinä olleet aika paljon tämän konetyypin opiskelussa. Harmittaa etten ole vielä onnistunut loytämään mallia kohtuuhinnalla. Ebayssa oli yksi, mutta tarjoukset riistäytyivät ihan käsistä.
Täytyy myöntää, että siivet ovat hieman kliinisen näköiset. Näissä ei kuitenkaan selkeästi erottuvaa corogardia AA:lla ole. Se ei toki poista siivekkeiden varjostuksen tarvetta. Taidot ei vain sellaiseen riitä. Lähinnä pelko sotkemisesta, jolloin lopputulos alkuperäistä huonompi.
ykak 27.11.2013 11:12 Vastaa lainauksella
Todella hieno 777, kyydissäkin on tullut istuttua. Tosiaan, pieni varjostus ei haittaisi, tois kolmiulotteisuutta lisää. Hyvin onnistunut metallipinta ja maalaus kokonaisuudessaan :0)