Pienoismallit.net

Douglas DC-6b

Pan Am

Douglas DC-6 oli Douglas Aircraft Companyn suunnittelema ja rakentama potkurikäyttöinen lentokone. DC-6:n suunnittelu aloitettiin sotaväen tarpeisiin toisen maailmansodan aikana. Sota ehti kuitenkin päättyä ennen kuin konetta alettiin valmistaa. Koneita rakennettiin yli 700. Osa koneista on edelleenkin käytössä rahtikuljetuksissa, sotilaskäytössä sekä metsäpalovalvonnassa.
Yhdysvaltain ilmavoimat käytti koneesta merkintää C-118 Liftmaster ja Yhdysvaltain laivasto merkintää R6D.

Tämän mallin sain siivet valmiiksi liimattuna käsiini ja siitä eteenpäin itse kasattuna. Ensimmäinen tekemäni "isompi" dc-sarjan nelimoottorinen mäntäkone. Mallissa on hyvin vähän yksityiskohtia paneeliviivoja jne. Rodenin dc-7 oli jo huomattavasti parempi mallina. Kuitenkin minicraftin dc-4 oli omasta mielestäni ylivoimaisesti "hienoin" malli näistä pohjimmiltaan samoista koneista. Tähänkään ei niin hirveästi ole aikaa uhrattu. Antennikaapeli tulee varmasti vaihtumaan ohuempaan, kunhan jossain välissä kerkeän muihinkin ne asentamaan. Siirtokuvat myös suhteellisen pelkistetyt ja ohjaamon ikkunat piti itse maalata. Taisi tämäkin takapainoiseksi jäädä joten tarvitsi tukijalkaa alleen.

Malli ei ole mikään ylpeyden aihe, mutta laitetaan tänne näytille kuten muutkin "vähemmän" hohdokkaat. Jos näistä näkisi mitkä asiat muiden tulisi ja kannattaisi tehdä paremmin.

Kommentit

Aika tavalla siistimpi ja hienompi malli kuin itse rakentamani Rodenin sarja koneesta! Ehkei paras suorituksesi mutta joka tapauksessa oikein komea malli!
Hieno legenda mahtavine turbiineineen ja menneen maailman suurimman lentoyhtiön väreissä. Siivet on todella hienosti maalattu, ja näköjään sinulta voi jatkossa kysellä miten rajausteippiä käytetään. Siistiä jälkeä. En tiedä onko se nuo ilmeisesti täysin mustat siirtokuvaikkunat vai mikä, joka saa rungon näyttämään hieman lelumaiselta. Muuttuisiko tilanne, jos kylkiä olisi jotenkin säistänyt tai vähän kromilistan tynkää pistänyt matkustamon ikkunoihin.

Hieno malli kuitenkin.
Kiitoksia! Hieman särähti korvaan tuo turbiini, jollaisia näissä ei ole lainkaan. Jostain luin vapaasti käännettynä, että näitä ja muita vastaavia kutsuttiin aikanaan maailman suurimmiksi kolmimoottorisiksi lentokoneiksi. Johtuen juuri mäntämoottorin monien liikkuvien osien tuoman kestävyys ongelman vuoksi. Usein yksi moottori rikki. Tässä tämän mallin moottoreista: en.wikipedia.org/wiki/Pratt_%26_Whitney_R-2800_Double_Wasp

Rajausteippinä yksinkertaisest ne ohuet keltaiset teipit. Kuivalaiselta pääosin ne olen ostanut. Ohut teippi tarkempaan rajaukseen ja sitten loput halvemmalla maalarinteipillä. Ja kummassakaan ei kannata säästää rahaa. Halvemmat rajausteipit eivät ole aina suoria ja muutenkin ominaisuudet huonompia. Maalarinteipistä halvemmat voivat tarttua niin kovasti, että repivät maalia mukanaan irti. Teippaushan usein on se kaikkein vaativin ja aikaa vievin osuus.

Siirtokuvat ovat todella yksinkertaista mallia Rodenin dc7 on vastaavat harmaana vaikkakin malli muuten paljon parempi on. Minicraftin dc4 on jo paljon parempaa tasoa. Siivet on suhteellisen laiskasti maalattu. En edes hionut kiiltomustaa pohjamaalia ja siinä on lieviä epätasaisuuksia. Mallin siivissä ei käytännössä ollut lainkaan yksityiskohtia joten en nähnyt niitä vaivan arvoisiksi. Siivekkeissä yms muussa voi sitten alcladin kanssa leikkiä erisävyisten pohjamaalien kanssa jota hieman constellationin kanssa tuli harrastettua. Tässä mallissa rajaustahan ei ole tarvinnut kuin kyljen valkoisen ja metallin välisessä rajassa ja ohjaamon laseissa.
ted 19.8.2013 13:51 Vastaa lainauksella
Älähän väheksy työtäsi! Kieltämättä malli on karun yksinkertainen, mutta työnjälki on siistiä. Se ei ole vallan vähäinen asia näissä kiiltävän valkoisissa malleissa. Minicraftin DC-6:tta ei ole arvioitu kovinkaan mieltäylentävästi nettikeskusteluissa, joten ehkä tuo nyt oli se, jonka kohtuullisella työllä sai aikaan. Konehan on komeaa katseltavaa, linjakas ja voimakkaan näköinen. Kyllä tuota kehtaa ihmisille näyttää!

Minulla on jossain tuolla kasoissa Rodenin DC-7. Pelkkä palojen kylmäsovittelu antoi aiheen olettaa, että muoviosien yksityiskohdat tulevat katoamaan hionnan tuoksinassa. Olisikohan valmistajan DC-6 sitten saman lainen. Jos näin on, DC-6:ta ei liene mallia, josta saisi yksityiskohtaisen ja näyttävän vähällä työllä. Kysymys siis kuuluu, että mitä töitä haluaa tehdä saadakseen mallinsa näyttämään realistiselta.