Pienoismallit.net

Airbus A330

Sabena

Airbus A330 on eurooppalaisen Airbusin valmistama laajarunkokone. Konetyyppi on suunniteltu pitkille reiteille, joilla kulkee paljon matkustajia.
Koneen suunnittelu aloitettiin 1980-luvun puolessa välissä, ja siinä hyödynnettiin Airbus A320 -konetta varten kehitettyjä osia sekä tekniikoita, kuten fly-by-wire -ohjausjärjestelmää ja komposiittirakenteita. A340- ja A330-koneissa on pienempien A320-perheen koneiden kanssa yhtenevät ohjaamot, jolloin lentäjien koulutus siirryttäessä konetyypistä toiseen lyhenee viikoista muutamiin päiviin. Lisäksi koneiden rungon halkaisija on sama kuin vanhemmissa Airbus A300- ja A310 -koneissa, joten eri Airbus-laajarunkokoneita operoivat lentoyhtiöt voivat käyttää olemassa olevia matkustamotarvikkeita ja -sisustuksia.

Rupeaa olemaan huonosti saatavilla tämäkin malli. Vihdoin sain kaikki Airbussin siviilikoneet haalittua ja rakennettua. A350:stä odotellassa.Kiitokset Juhalle tästä viimeisimmästä. Koneesta piti tulla SAS, mutta mukana tulleista kahdesta moottorivaihtoehdosta kumpikaan ei tietenkään käynyt. Meinasin jo tehdä what if "väärillä" moottoreilla ja SAS siirtokuvat A340 mallin ylijäämistä. Olin kuitenkin hankkinut Sabenan siirtokuvat pelkästään tummien ikkunoiden takia ja lopulta ne päätyivätkin kokonaisuudessaan tähän malliin.

Kommentit

Todella vaikuttavan näköinen malli! Ensimmäisen oman matkustajakoneeni valmistumisen kynnyksellä ei voi muuta kuin ihmetellä noin onnistuneita pintoja ja tyylikästä kokonaisuutta.
Näissä siviililentokoneissa näyttäisi olevan lähes poikkeuksetta siirtokuvilla toteutetut ohjaamon ikkunat. Aloittelijana kysynkin, onko se ainoa varteenotettava tapa mallintaa ne? Henkilökohtaisesti kyseinen piirre on ainoa, mistä en erityisemmin siviililentokoneiden pienoismalleissa pidä, matkustamon ikkunoissa tuo ei niinkään häiritse.
Tässä ja lähes kaikissa malleissa tulee kyllä läpinäkyvä ohjaamon ikkuna mukana. Itse taas inhoan niiden maalausta ja teippausta. Tässä mallissa ainankin omasta mielestä ohjaamon lasi-ikkuna on hieman väärän muotoinen esikuvaansa nähden. Niin ohjaamon kuin kylkienkin ikkunat tässä on kitattu umpeen ja toteutettu siirtokuvilla. Airfixin ja Zvezdan malleissa tulee usein myös kylkien ikkunat läpinäkyvinä.
Moi, vaikka en matkustajakone malleista paljoakaan ymmärrä niin todella hienoa jälkeä
Mitkä moottorivaihtoehdot oli sinulla tuossa mallissa käytettävissä. Itselläni olisi tarvetta Rolls-roycen moottoreihin A330 Malli tulisi Cathay pacifin väreihin.
Mainion näköinen malli.
Miten olet toteuttanut tuon alustan valot?
Taisi olla juuri ne muut moottorit, mutta ei RR. Alustan valoista osa ledejä ja osa hehkulankaa. Alustasta voisin laittaa oman esittelynsä diorama puolelle, kun saan sen viimeisteltyä
.