Pienoismallit.net

Fairey Fulmar

Mk.I

Fairey Fulmar oli Britannian laivaston lentotukialuskäyttöön suunniteltu hävittäjä toisessa maailmansodassa. Fulmarin suunnitelun lähtökohta oli Fairey P.4/34, johon myös Fairey Battle perustui. Suorituskyvyltään heikko Fulmar oli kuitenkin luotettava, vankkarakenteinen ja omasi pitkän lentosäteen.

Tämä Revellin rakennussarja on alkujaan Vistan tekemä, jota löytyy myös Airfixin ja Smerin paketoimana. Sarja on melko yksinkertainen osajaoltaan ja uppoviivoitus/detaljointi mielestäni hyvä. Huonona puolena onkin sitten aika ankea sisusta/ohjaamo.

Rakentaminen on helppoa osien yhteensopivuuden puoleen, haaste tuleekin tuon lasituksen maskaamisessa, johon kokeilin ensimmäisen kerran Micoscalen Micro-Maskia. Aineen rajaamisen kanssa oli omat haasteensa, mutta lopputulos omasta mielestä ok.

Maalattu/lakattu ruiskulla käyttäen Humbroli/Revellin tuotteita ja pakokaasu/ruutivanat Vallejon pigmentillä.

Siitokuvat olivatkin sitten kauheeta kuraa, hopeoivat todella paljon. Mattalakkauksen jälkeen piti maalaamalla häivyttää enimmät hopeoinnit pois.

Tämän valmistumisen jälkeen onkin pöytä tyhjä (työn alla oli Ki-27 "Nate", mutta imuroin vahingossa pikkusälät ja potkurin, joten roskis kutsui), joten voinkin korkata tuon Zvezdan Tiikerin.

Edit: Näköjään unohtui maalata nuo alapuolen hylsynpoistoaukot, korjataan…

Kommentit

Morjens Simo.Oikein hyvän näköinen ja hienosti rakennettu ja maalattu Fulmari kuten olivat myös aiemmin julkaisemasi Vampire ja Gnatti.Ainut mikä hieman kummastuttaa on tuo mallin väritys.Kyljessä lukee Royal Navy mutta mallissa näyttäisi olevan enemminkin RAF:n Dark Sea Gray/D.Green kun se ilmeisesti pitäisi olla Extra Dark Sea Gray ja Dark Slate Gray.Vai onko taas niin että meikäläisen koneessa värit muuttuvat taas miksi sattuu?Siirtokuva ongelmat kanssa hieman ihmetyttävät.Itselläni on kaksi Revellin pakkaamaa Vistan Fulmaria ja siirtokuvat olivat näissä sarjoissa ehkäpä paketin parasta antia.
Kirjoitit että,Vampin ja Gnatin kanssa oli hiukan ongelmia päivänvalo oranssin kanssa.Jos et karsasta akryyli värejä niin kokeileppa Games Workshopin Balzing Orangea sävyä,taitaa olla nykyään nimeltään Troll Slayer Orange.Tämä on hyvin peittävä Day Glo Orange sävy joka ei tarvitse alleen välttämättä lainkaan mitään valkeaa pohja väriä.
Hienoja 72 skaalan malleja tuntuu pukkaavan Simon pajalta ja hyvä niin.Ei muuta kuin uutta putkeen.
Hyvin onnistunut malli, tykkään erityisesti pakokaasu jäljistä. Tuovat mukavasti elävyyttä ja käytönjälkeä koneeseen.
Tuskailen juuri tuon Fulmarin serkkupojan kanssa, eli Airfixin vanha Battle alkaa lähestyä loppusuoraa.
Kiitoksia kommenteista ja pisteistä. Opa on varmaan oikeassa noista värisävyistä, minulla oli lähteenä lähinnä laatikon kansi, josta rupesin noita värejä valkkaamaan (siinä näyttää vihreä/siniharmaa yhdistelmältä). Tuo "harmaa" on Azure Blue 157 Humbrolilta ja näyttää kuvissa harmaammalta kuin luonnossa, jossa se on enemmän sinertävä. Tuli ylivalotettua +1 kuvaa ottaessa, ehkä sekin syö sävyjä? Ja kiitoksia vinkistä noihin Games Workshopin maaleihin, ei tullut edes mieleen niistä etsiä. Omassa maalipakissa ollut alusta asti Mithril Silver, Boltgun Metal ja Chainmail, jotka ovat loistavia metallimaaleja. Timolle myös kiitos kommentista ja onnea Battlen kanssa. Itse hypistelin tänään Frogin Barracudaa, mutta jätetään vielä hyllyyn hautumaan.
Värisävyistä viis, ihan kivasti onnistunut malli. Pikkasen pistää silmään kuomuosan ja rungon sopivuus.
Nuo pakokaasuvanat ja kk-savut ovat ihan kivoja.
Olen itsekkin tehnyt ko. mallin vuosia sitten ja mieleen jäi muuten ihan kiva kokonaisuus, mutta paneeliurat ovat ehkä vähän liian krouveja.
Tasapainoisen näköinen malli, ja maalaus on erittäin onnistunut, vaikken noiden sävyjen todenmukaisuudesta tiedäkään mitään. Hyvin erikoinen hävittäjä suhteellisen ison kokonsa ja kaksipaikkaisuuden takia.