Pienoismallit.net

Macchi C. 202 Folgore

Tämä konemalli lienee useimmille tuttu, joten ei siitä sen enempää. Malli tehty Italerin sarjasta. Sarja kestää hyvin vertailun saman mittakaavan Hasegavalle, jonka itsekin rakensin aiemmin. Pyöräkuilut ovat tässä paremmin detaljoidut, muuten detaljointi ja valunlaatu on samaa tasoa.

Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan emaleilla ja Alcladin alumiineilla. Paneeliurat litkutettu Flory Modelsin mustalla washilla. Säistetty Tamiyan Weather seteilla. Siirtokuvat osaksi sarjan omat ja osaksi joltain ikivanhalta ESCI:n Regia Aeronautica -arkilta. Viimeisenä silauksena Revellin mattalakka.

Malli kuvaa 79. Squadriglian, 6. Gruppo, 1. Stormo hävittäjää Pohjois-Afrikassa loppuvuonna 1941. Maalauskaaviona on pohjavärina Giallo Mimetico (Tamiya XF-60 Dark Yellow) ja täplät Verde Mimetico (Tamiya XF-26 Deep Green). Ruiskutushomma lähti sen verran "lapasesta", että vihreistä täplistä tuli jopa liian pieniä täähän mittakaavaan. Esikuvasta löytyy valokuva Chris Dunningin kirjasta Courage Alone sivulta 307.

Referensseinä käytetty taas Chris Dunningin kirjoja Courage Alone ja Regia Aeronautica 1923-1945.

Kommentit

Janne V 10.3.2013 12:30 Vastaa lainauksella
Upea kone! Ei osu kyllä mitään moitittavaa silmiin.
Hiljaseksi vetää. Toinen toistaan hienompia saapasmaan lentovekottimia pukkaa esiin tällä foorumilla.
Janne V kirjoitti:
Upea kone! Ei osu kyllä mitään moitittavaa silmiin.
Kyllä mutta minusta Italerin Folgoren takarunko on hieman liian lyhyt ja ohut. Vertaa vaikka Hasegawan vastaavaan. Ikäänkuin sen mittakaava olisi lähempänä 1/76 :sta.
Hienoa työtä jokatapauksessa.
KimmoR 10.3.2013 12:42 Vastaa lainauksella
Hienosti rakennettu ja viimeistelty mutta livenä vieläkin komeampi.
Todella hieno! Olikohan juuri tämä Macchi, jota kyyläilin Tampereella..? :)

Mallin kuvauksesta plussaa.
Mittakaavassaan erittäin hieno malli. Ainoa mikä hieman pistää silmään on metalliset kulumat siivissä. Näyttävät hieman päälle maalatuilta.
SS 10.3.2013 14:12 Vastaa lainauksella
Komia kone, ja paljon extrapojoja esillelaitosta, todella kiva nähdä näin kuvattuja ja esillelaitettuja malleja, ihan aiheesta riippumatta.
Petri Hiltunen kirjoitti:
Todella hieno! Olikohan juuri tämä Macchi, jota kyyläilin Tampereella..? :)
Kyllä tämä oli Tampereella nähtävillä.

T. Ari
PhantomII 10.3.2013 16:27 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut maalaus. Eikä täplät liian pieniä taida olla, muistaisin tätä pienempää kokoa kyllä olleen? Muutenkaan ei rakennusjäljessä moittitavaa ole. Alustakin sopii Pohjois-Afrikkaan mainiosti.

Vai ovat Italerin pojat kämmänneet takarungon mittasuhteet? Höh! Luulisi siellä nyt kyseisestä koneesta olevan riittävästi tietoa.
Folgore on kaunis kone ja tässä on hieno malli sellaisesta. Maalaus on todella upea, siitä en kyllä keksi mitään moitittavaa. Kuten edellä todettiin, loistavia Regia Aeronautican koneita on ilmestynyt viime päivinä tänne sivustolle ja mielellään näin hyvin tehtyjä katselee!
Juha K 10.3.2013 21:13 Vastaa lainauksella
Aina pitää nostaa hattua kun joku saa toteutettu uskottavan italialaisen naamiomaalauksen!

Vasemman siiven tyven chippaukset näyttävät valitettavasti siltä kuin mekanaikko olisi roiskinut hopeamaalia sinne tänne.
PhantomII kirjoitti:

Vai ovat Italerin pojat kämmänneet takarungon mittasuhteet? Höh! Luulisi siellä nyt kyseisestä koneesta olevan riittävästi tietoa.
Niin luulin itsekkin, mutta jos sinulla on ko. malli käsillä ja joku muu samassa mittakaavassa, tai uskottava referenssipiirros, niin sieltäpä se totuus valkenee.
Lähdin itse toteuttamaan korjaustoimenpidettä lisäpalikalla ja kaksikomponenttikitillä ja sivuvakaajan uudelleenasemoimisella, mutta se projekti oli/on senverran työläs ja haastava, jotta laatikossa sen on ollut keskeneräisenä viimeiset puolitoista vuotta.
Siitä huolimatta malli on hieno. Mallailu ja työn jälki on tärkeämpää. Tulipahan esille välillä pikku pedanttisuus ;)

Ja kyllä Italerin pitäisi pystyä parempaan. Kysymys ei nyt ole todellakaan mallarin arvostelusta.
Antti V 11.3.2013 21:00 Vastaa lainauksella
Hei Ari, melko tarkkaa työtä kieltämättä! Yritin hiljattain vastaavaa camoa omalla Iwata HP-C:llä jossa on 0.5 suutin, ei onnistunut. Minkä mallista ruiskua käytät?
antti v kirjoitti:
Minkä mallista ruiskua käytät?
Hei Antti,
Minulla on ruiskuna Badger Renegade Krome, jossa on 0,3 ja 0,22 mm suutttimet. Tuolla pienemmällä maalaan nämä camot. Mielestäni 0,3 mm suutinkin on liian iso, varsinkin jos maalaa akryyleillä. Itse maalaan Tamiyan emaleilla, joita ohennan rankasti Roco-tinnerillä.

T. Ari