Pienoismallit.net

Polikarpov I-16 type 18

"Rata"

Rakentelinpa tällaisen Hasegawan 1:72 Polikarpov I-16 -mallin. Olen aina jotenkin pitänyt Polikarpovin muodosta, joten oli jo aikakin saada vitriiniin MiG-15:lle seuraa.

Sarja oli todella hyvälaatuinen, eikä mitään ongelmia ilmennyt. Detaljoin mallia Kuivalaisen fotoetsisetillä, josta käytin ohjaamon ja laskutelineiden luukkujen osat. Valetut pakoputket kaivertelin pois ja avasin moottorikatteeseen niille aukot. Uudet putket tein ontosta detaljointiletkusta. Venturiputken räpelsin styreenitangosta ihan vain siksi, että sarjan osa lähti pinseteistä kovaa johonkin suuntaan.

Maaleina on käytetty lähes pelkästään Tamiyan spray-maaleja. Puolikiiltävä lakka on Vallejon kamaa.
Paneelirajojen litkutukset on hoidettu Tamiyan Panel Line Accent Coloreilla; mustaa vihreälle ja harmaata vaalean siniselle. Myös MIGin liemiä tuli käytettyä muutamissa paikoissa.

Kulumat ja chippaukset on tehty terävällä siveltimellä Humbrolin hopealla, jota on hieman sävytetty saman firman Gun Metalilla.

Laskutelineitä on pölytelty kevyesti Tamiyan Weathering Master setin sandilla.

Kommentit

Hyvin on rakennettu ja kaikin puoli asiallisen näköinen kone. Pieni on kaunista. Nuo koneen pönäkät muodot ovat kyllä omalla omituisella tavallaan kiehtovat. Omiin silmiin tuo alapuolta olisi vielä ehkä hiukan enemmänkin voinut säistää erityisesti apulaskutelineen seudulta.
Tosi asiallista työtä tämä malli. Menisi neljäkasista täysin ellei ois mainittu olevan 72 sarjaa.
eikôhän tuo ollut puu ja vanerikärpänen, siis ei metallia,sekarakenteinen ja kangasverhous.moottorin osa ok,mutta rungon vanhennus aiai??,,muuten nätti kärpänen
Tosiaan luulin tätä nopealla vilkaisulla 1:48 malliksi, mutta olinpas väärässä. Tosi hienosti rakennettu ja viimeistelty Rata!
Ilkka K. 3.3.2013 22:52 Vastaa lainauksella
Täytyy yhtyä edellisiin kommentteihin, hienoa rakennus- ja maalaustyötä. Ainoastaan tuossa vanhennuksesssa on tainnut käydä kämmi, kuten Eerik totesikin, taitaa I-16 olla suurimmaksi osaksi vanheria ja kangasta joten ei kandee tsippailla metallikulumia. Pieni kauneusvirhe, muuten oivallinen Rata!
Erittäin hienosti rakennettu malli. Valitettavasti Hasegawan mallin muodoissa on paha virhe, joka on tässä(kin) mallissa korjaamatta. Ulkosiipi on aivan liian kapea, eli ohenee liikaa siiven kärkeen päin. Vika näkyy todella selvästi, kun vertaa mallia oikean koneen valokuviin. Mallin siiven voi korjata sahailemalla ensin siivekkeen irti, halkaisenmalla ulkosiipi ja ja lisäämällä siihen sitten ainetta. Muoto kannattaa tarkastaa valokuvista. Korjaus on pienessäkin mallissa työläs operaatio, mutta pitäisi ehdottomasti tehdä.

T. Risto
Joo ennen mallin rakentamista katselin täältä ja muualta juttua Hasegawan I-16:sta ja siiven muoto-ongelmasta oli höpinää. Päätin kuitenkin olla korjaamatta virhettä, sillä itseäni se ei haittaa eikä lentokonemallailuni muutenkaan ole niin "vakavalla" tasolla :)

Kiitoksia kaikille kehuista ja kritiikistä. Koitan pitää ne mielessäni, kun alan vääntää seuraavaa 1:72 konetta, joka on hyvinkin todennäköisesti Trumpeterin uusi Sukhoi SU-27UB.

Mutta NYT työpöydälle pääsee 1:43 Tameon '80 Ligier JS11/15 F1:nen. Nam. :)
Hieno häkkyrä, kaikinpuolin viimeisen päälle kasattu ja maalailtu laite. Hyvin detaljoitukin. Mutta kun malli on kuulemma pieni, niin olisko jotain kuvaa jonkun tavallisen esineen kanssa, kun mulle ei sano scaala 1/72 Lentokoneesta yhtään mitään.
Oikein näppärän näköinen raatta. En noista muodoista ole niin tolkulla, mutta eikö nuo punatähdet siipien yläpinnalla ole liikaa?? Muistaakseni tähdet yläpinnoilla oli lähinnä Lend/lease koneissa? Pakoputket myös miellytti silmääni. Jep, jep!
Ohjeiden ja Google-referenssien mukaan myös siipien yläpinnoilla on tähdet :)
Jos kiinnostaa, katselehan tätä sivustoa(englannin-/italiankielinen): sovietwarplanes.com Löytyy järjettömästi tietoa neukkulan koneista.