Pienoismallit.net

De Havilland Vampire

T.11

De Havilland Vampire oli Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien RAF:n toinen suihkumoottoreilla varustettu lentokone, jolla tehtiin koelennot toisen maailmansodan aikana, mutta se ei joutunut taistelukäyttöön. RAF käytti koneita hävittäjinä, vuodesta 1946 vuoteen 1955 asti ja koulukoneena vuoteen 1966 asti. (Lähde: Wikipedia)

Työn alla tällä kertaa oli Airfixin Vampire, josta tein laatikkoarvostelunkin jonkin aikaa sitten. Malli on mukava rakennettava muuten, mutta sisältää muutemia hieman haasteellisempia kohtia kuten pyrstöpuomien ja moottorin ilmanottojen sovittamisen siiven puoliskojen liittämisen yhteydessä. Itsellä mielessä oli hieman eri rakennusjärjestys kuin ohjeet neuvovat, niin piti suorittaa liimasaumojen availua.

Ilmanottojen ympärys vaatii hieman kittiä ja hiontaa kunnollisen lopputuloksen saamiseksi, muuten osat sopivat mainiosti toisiinsa.

Hopean värin maalauksen jälkeen saikin hikoilla tuon Humbrolin huomio-oranssin kanssa, kun ei tahtonut saada peittävää pintaa, vaikka ruiskulla maalasikin. Riittävän monen maalikerroksen jälkeen kuitenkin sain kohtalaisen peittävyyden, eipä ole vielä tällaisen värin kanssa tullut väännettyäkään. Keltaiset ja valkoiset on piece of nakki tähän verrattuna ;)

Siirtokuvat toivat myös pienen pettymyksen, ruojat kun hopeoivat tuon oranssin päällä vaikka oli käytetty Micro-Setit ja -Solit. Tämän seurauksena pientä paikkamaalausta siirtokuvien päälle ja kirkasta lakka perään.

Lopputuloksena siis mukava rakennussarja, jos tekee tuon Vampire preservation groupin koneen, jossa ei tarvitse vääntää tuon Fluoriscent Fire Orangen kanssa, tai hankkii Starter Setin Uuden-Seelannin merkinnöillä.

Kuvat rapsin tänään kokeilumielessä käyttäen Arskaa valonlähteenä. Toivottavasti varjot eivät häiritse liikaa.

Kommentit

Arska valonlähteenä - Schwarzenegger kyläilemässä siis? Sympaattisen näköinen malli suomalaisillekin tutusta lentokoneesta. Melkoisen syviä paneeliuria tässä skaalassa - mutta sehän ei ole mallin rakentajan vika. Olisko kannattanut laittaa tuon Fire Orangen pohjaksi esim. Humbrolin emalimaali nro 18?
Siistin näköinen Vampire. Nuo oranssin sävyt ois ehkä helpompi vetää valkoisen pohjamaalin päälle. Hyvää työtä tuo on.
Aika vikkelään putkahti eka Vampire Trainer loodasta näytille. Nättiä työtä, eikä koneen puhtauskaan häiritse ollenkaan - onhan kysymys harjoituskoneesta.

Maalauskaavio on vallan tyylikäs. Suomi-kone on aivan "pakko" rakentaa täydentämään kotikaupungissani toimineiden koneiden osastoa, mutta kylläpä vaan tämä brittikaavio näyttää hienolta myös.
Kiitoksia vaan kommenteista/pisteistä. Päätin hyödyntää tuota harvinaista valoilmiötä kuvaukseen, kun sellainen oli näillä nurkilla. Eikä Iso-Arska niin säteilevä tähti ole, vaikka hyviä leffoja onkin tehnyt. Tuolla ketutusketjun puolella arvuuteltiinkin sopivaa pohjamaalia tuolle oranssille. Väriä maalatessa se näyttää aivan sävytetyltä lakalta, eli ehkä jokin samaan suuntaan oleva sävy kävisi. Lueskelin myös internetin ihmeellisestä maailmasta, että valkoinen olisi varma valinta. Ehkä sitä innostuu kokeilemaan joskus tuota väriä vielä? Hattua pitää myös nostaa niille, jotka aikovat siveltimellä sutia tuota väriä -> Raimolle haaste?