Pienoismallit.net

Savoia S.21

Savoiaa kyseltiin taannoin: nyt on valmistunut!
Aeroscalen Porco Rosso -kampanjaa varten tuli nyt viimein pykättyä R3C-0:n kaveriksi se punainen lentokonekin.

Fine Moldsin sarja siis tämäkin. Aivan huippu sarja. Ei minkäänlaisia soviteongelmia, tasan ainoat paikat missä tarvitsi kittiä olivat muutamat ejektorin jäljet rungon alakappaleessa ja kehikossa, sekä siipikellukkeiden yläsauma, joka saattoi olla myös osittain omaakin syytä. Curtiss-sarjan tavoin pari pikkuliitosta olivat aavistuksen väljiä ja tomertuivat väliin laitetulla ohuella muovilevyllä, tässä sarjassa se oli korkeusvakaajan liitos peräsimeen.

Rakensin sarjan melkein suoraan laatikosta, lisäsin vain (vai "vain"…?) konekiväärin piiput runkoon avattuihin aukkoihin (jätin sarjan kk:t ja panoslaatikot käyttämättä), porasin pakoputkenpäät auki, sekä lisäsin etsivyöt ohjaamoon ja tukilangat siipikellukkeiden ja siiven väliin.

Viralliseksi oheistuotteeksi ja laatikon kannen italiankielisestä sepustuksesta päätellen myös herra Miyazakin jotenkin valvomaksi hommeliksi oli hieman kumma miten maalausohjeissa oli muutamia hölmöjä puutteita ja virheitä, joista osan pystyi tarkistamaan jo heti laatikon kannesta(!): pari ohjaamon nippeliä neuvottiin maalaamaan väärällä värillä, moottorin etujäähdytin on hopeinen/teräksinen siinä missä takana olevatkin (ohjeessa 'old gold'), rungon sivulla olevan pikkupotkurin väritys on pääpotkuria vastaava (eikä hopeinen), ja koneen tukivarret ovat hieman erisävyiset kuin muu kone (ohjee tarjoaa yhtä ja samaa punaista kauttaaltaan). Noista selviää osa jo laatikon kannesta ja netistä löytyy aika hyvin still-kuvia leffasta. Ruutukaappaukset leffasta auttoivat myös toki rakentelussa.
No, eipä tuosta ihan täysin "screen-accurate" tullut, kun menin käyttämään tukivarsien "01"-siirtokuvat ja takarungon konetietosiirtokuvat, joita ei leffassa näkynyt. ;)

Maaleina lähinnä Vallejot ja Citadelin metallisävyt, punainen on Mastonin 805:ta paukkupullosta. Ei ole meikäläisestä vielä automallariksi. Pinta ei ole mitään "showroom finishiä" nähnytkään, mutta onnistui kuitenkin ihan kohtuullisesti. Olisihan tuota voinut alkaa hieroa vaikka miten, mutta kampanja-deadline (joka tänään 28.2) pukkasi niskaan… :| Pienemmällä riesalla olisi päässyt kun olisi vaan vetänyt ruiskulla akryylipunaista ja sivellyt (lähes) koko kiillon Johnsonilla pensselöiden

Kyllä sitä taitaa joutua vielä sen myöhemmän tyypin S.21F-sarjankin hommaamaan, on nämä niin hienoja koneita ja mukavia sarjoja rakentaa.

Kommentit

Upea!

Tämä on meikäläisen tämänhetkinen PM.netin suosikki-LeKomalli.
Hitto kun on upea ja pirteä ilmestys! toi moottori ja sisusta eritoten näyttää hyvältä, sekä tuo alustavaunu on upea! ja eihän tuo maston pintakaan yhtään kuvissa valita! Siistiä jälkeä. Työvaihekuvia katsellessa osuu silmään polttoainesäiliö,mukava pikku palopommi ihan nenän edessä :)

Millä ilveellä olet saanut noin komean ruostepinnan pakoputkiin? kerrokerro…
Huli 1.3.2013 09:56 Vastaa lainauksella
Jahas. Ompas kyllä komia.
On tosi hienosti tehty Porco Rosso-elokuvan hengessä! Tämä on todellinen perjantain piristys!
Tähtiä tulisi 5 kpl jos voisi niitä antaa.

Muuten, olikos tässä mallisarjassa useampi moottorivaihtoehto (en enää muista) - tämä sinun mallisi moottori kun näyttää kovin erilaiselta tähän minun versiooni verrattuna: www.pienoismallit.net/galleria/malli_10317/kuva_90539/
Kiitosta! :)

Nyt voit Raimo tähdittää. Pistin pisteytysmahdollisuuden päälle. Viime kesänä viimeksi tullut lisättyä mallia ettei sitä enää muistanut että se on oletuksena pois päältä. (miksihän, tuntuu että valtaosa pitää sen päällä…)
Ei ollut useampaa moottorivaihtoehtoa, ovat eri sarjoja, erona käytännössä vain moottorikoppaan liittyvät osat. Tämä on se "early" sarja (FG-2), sinun se myöhempi, uudella moottorilla varustettu (FG-3).

Pakoputket maalasin tähän malliin aika simppelisti, kun esikuvakin on piirroselokuvasta. Pohjaksi Vallejon beige brown (875), sitten varovainen litkutus tuomaan vähän elävyyttä pintaan, taisi olla mustalla ja/tai tummanruskealla. Lopuksi ruiskutin takaosaan mustalla washilla tummennusta.
Alustavaunu, kuten sisustan puuosatkin, on maalattu Vallejon iraqi sandilla ja litkutettu Citadelin ruskealla washilla (agrax earthshade).
Eetu Tahvonen kirjoitti:
Tämä on se "early" sarja (FG-2), sinun se myöhempi, uudella moottorilla varustettu (FG-3).
Juu ja jees - muisti palailee pätkittäin. Todellakin Porcon Savoia vaurioitui pahasti taistelussa ja sitten siihen jouduttiin vaihtamaan uusi moottori. Näköjään sitten tästä koneesta on valmistettu mallisarjat kummallakin moottorityypillä. Nyt heräsi himo saada käsiin tämä "early" versio 1/48 skaalassa - täytynee kääntyä Kuivalaisen puoleen.
Pikkasen hyvä! Kiilto on minusta aivan kohdallaan. Kateeksi käy!

t. Mikko
Todella siisti! Ja veteenlaskuvaunu kruunaa kokonaisuuden.
Malli on kyllä namu. Niin siisti ja virheetön pintakäsittely.
OHARi 3.3.2013 10:57 Vastaa lainauksella
Komeaa jälkeä - kelpaa katsella.
Porco Rosson Savoia on varmasti yksi hienoimmista fiktiivisistä lentolaitteista, ja tässä on onnistuttu siirtämään se täydellisesti animaatiosta muoville :) Yksi hienoimmista malleista tällä sivustolla. Maalipinta on upea!

Raimo, jos nettitilaus ei ole kauhistus, Hobby Link Japan myy tuota mallia aika huokealla hinnalla, jopa tullien jälkeen hinta on aika matala.
AJ 11.3.2013 09:10 Vastaa lainauksella
Moi Eetu,

Ansaitusti viikon malli, upea Porco Rosso Savoia S.21! Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia! :)