Pienoismallit.net

Panzerkampfwagen BT 742(r)

Beutepanzer BT-7

Vähän vaihtoehtoista näkemystä perinteisen neukkuvihreän BT-7:n rinnalle. Saksalaisten kaappaama BT-7 m1935, joka toimi SS:n "anti-partisaani" yksikössä. Kuva mallin esikuvasta(toinen ylhäältä)
Pitkään olin himoinnut tätä Tamiyan maagista BT-7:ää ja en kyllä pettynyt yhtään. Laatu aivan loistava ja sarja mukavan simppeli koottava suoraan laatikosta. Palatelat taisivat olla helpoimmat mitä on vastaan tullut tähän mennessä.
Halusin tehdä tästä hieman massasta poikkeavan ja välttää vihreää maalia kaikin keinoin(tainnut tulla jonkinlainen yliannostus sitä), joten Dunkelgelb oli aika ilmiselvä valinta, varsinkin kun vielä esikuvakin löytyi. On muuten meikäläisen ensimmäinen yksivärinen DG vaunu. Maaleina Tamiyan akryylit ja jonkinverran myös Vallejot.
Säistin ja vanhensin tämän ihan normaaliin tapaan. Uutena asiana kokeilin tähän sitä paljon hypetettyä Easy Mudia kuraukseen, nimensä veroista tavaraa, en kyllä enää vilkaisekaan MIGin ja Akn tuotteisiin kun pitää saada paksua kuraa aikaan..

Kommentit

Yksinkertainen on tyylikästä. Ehkä kevyt kuivasively mustalla toisi muotoa hieman paremmin esiin varsinkin tälläisessä yksivärisessä mallissa.
Hyvä, tasapainoinen malli. Telojen ulkopinnat voisivat olla vielä enemmän metalliset.
Juuri mietin että oliko saksalaisilla näit vaunuja käytössä näköjään oli. Tosi hieno malli , kiva maalipinta ja vanhennus hyvin tehty.
Tommi M 26.2.2013 16:42 Vastaa lainauksella
Oikein kivan näköinen BT! Kuraa on makuuni juuri sopivasti ja muutenkin hyvin viimeistelty vaunu. Oliko tässä sarjassa metallinen alarunko kuten joissain tamiyan malleissa? Pikkumiinuksena tykinputkeen olisi voinut pikkaisen lisätä nokea, pakoputket kuitenkin näyttää oikein hyviltä.
Komea BT, mitään ei ole liikaa ja kaikki sopivan tasapainossa. Sopivasti kulumaa ja kuraa. Teloihin ehkä himpun enemmän metallin väriä niin solis wot:)
Kiitokset kaikille kommenteista!
Tomi, tuo musta tuntuu kyllä vähän rajulta kuivasiveltäväksi, meikäläisellä ainakin se tuntuu menevän aina överkiksi, vaikka kuinka varovaisesti vetäisi. Olet kyllä oikeassa siinä että jotain tuohon pintaan olisi pitänyt vielä saada.

Teloihin voisi kyllä jonkun verran vielä sipaista metallinkiiltoa. No se on onneksi helppoa ja äkkiä tehty..

Tommi, tässä oli ihan normaali kokomuovinen runko, olen ymmärtänyt että ne metalliset rungot ovat nimenomaan 1/48 sarjoissa tuomassa sitä luonnollista painoa malliin. Sinänsä vähän erikoinen ratkaisu Tamiyalta.
Se on kyllä totta että varovainen sen mustan kanssa saa olla, ja mieluummin liian vähän pensseliin kuin liikaa.
AJ 28.2.2013 20:11 Vastaa lainauksella
Moi Otso, Tämä on erittäin onnistunut vaunumalli - idis on hyvä ja esikuvalinkki vallan mainio. Yksinkertaisen tyylikäs - hieman lisää metallia teloihin, niin siinä se, muilta osin juuri sopivan tasapainoinen. Parhain terveisin, AJ
Kiitti AJ. Joo toi sivusto on aika inspiroiva, en arvannut että kaapatuista neukkuvaunuista löytyisi noin paljon hyviä kuvia yhdestä ainoasta paikasta.
Oikein hyvä idea ja toteutus. Työvaihekuvassa m-sanaa käytetty todella maltillisesti, ja ehkä se näkyy lopputuloksessa. Kahden vaiheilla, että onko tämä liian yksivärinen vai ei. Joku "juttu" jossa silmä viipyisi ikään kuin puuttuu. Kuraaminen ei ole karannut käsistä.
Ohhoh,oikein hienosti toteutettu Beute-BT.

Sipaisepa vielä väri noihin takavalojen linsseihin niin vot… Vielä ehdit ennen kisaa!
Kiitti Petri. Jotain tuontyypistä "juttua" ehkä kaipais mitä mainitsit, ehkä vaan voimakkaampi m-sanan käyttö auttaisi. Livenä pinnassa on kyllä hiukan enemmän sävyeroa, pölyä jne. jotka ei kuvissa näy(epätoivoisia selityksiä jälleen) ;)
Ja heti perään kiitos Petri M:lle! :D
Malli on kyllä jo näyttelypöydällä Kauppiksella, mutta ei ole mahdotonta että aamulla ottaisin punaisen värin operaatiopaikalle mukaan..
Ahaa,BT on pelipaikalla jo! Mietin pitkään että viitsinkö nillittää asiasta lainkaan… Anyways,maalaus&efektityö on kyllä meikäläisen makuun.
Jep, toivotaan että se sieltä löytyy vielä aamulla 7 aikaan kun paikalle pitäis raahautua. :D Voi olla että valojen maalaaminen aamulla silmät ristissä menee turhan haastavaksi, mutta sittenhän tuon näkee. Edelleen ihmettelen että miten en projekin aikana huomannut tuota tehdä, no tiedä häntä…
Voipi olla parempi että maalaat joskus kun on aikaa ja ennenkaikkea työrauha niin ei tule ns. hupskappas-tilanteita! :)

Heh,ainakin itselläni noita sattuu aina,jotenkin tulee "sokeaksi" projektin suhteen ja joku muu huomaa ne kohdat aina ennenkuin itse!