Pienoismallit.net

Messerschmitt 109 e3

Messerschmittin valmistama Bf 109 E oli seuraaja yhtiön valmistamalle D mallille. koneeseen asennettiin tehokkaampi moottori joka antoi huomattavasti paremman suorituskyvyn. Koneessa oli nokalla 2 konekivääriä ja molemmissa siivissä 20mm tykit. Koneeseen oli mahdollista asentaa myös pommiripustin jolloin se pystyi kuskaamaan 250 kg pommin. Kone oli pääasiallisesti alkusodan ajan käytössä kunnes seuraavat mallit korvasi sen.

Malli kuvaa Kapteeni Horst Tietzenin lentämää koneyksilöä. Horst Tiezen syntyi heinäkuun 19 päivä vuonna 1912 Neu-Ostwalterissa. Osallistui ensimmäistä kertaa taisteluihin Legion condorissa Espanjan sisällissodassa. Sai ensimmäisen ilmavoittonsa 19.7.1938 ja kone oli I-16 hävittäjä.Kaikkiaan sai 7 voittoa Espanjassa. Ensimmäinen voitto toisessa maailmansodassa tuli 20.4.1940 Bloch MB.174 koneesta. Kohtalon päivä Horstille koitti elokuun 18 päivä vuonna 1940. Hurricane pudotti hänet Englannin rannikolla. Ruumiinsa huuhtoutui lopulta Ranskan Calaisiin.

Kokonais ilmavoittojen määräksi tuli 27. Hänet palkittiin kuolemansa jälkeen ritariristillä ja kapteenin arvolla. Oli neljäs Saksalainen joka saavutti 20 ilmavoittoa toisessa maailmansodassa.

Sarjasta olin aiemmin tehnyt eräänlaisen arvostelun ja nyt tämä malli on valmis. Sanoisin että rahalle saa vastinetta. Oli kerrassaan mukava kasattava ja koko ajan odottelin että tuleeko missä vaiheessa kasauksessa ongelmia. Ainut ongelma jonka huomasin oli moottorin pellityksen istumisessa nokalla. En mielestäni tehnyt mitään väärin mutta siitä huolimatta tuulilasin etupuolella oleva pellitys ei istunut toivotulla tavalla. Toisen reunan kun laittoi tiiviisti kiinni, niin toiselle reunalle jäi n.1,5 mm rako. No saihan sen kitattua piiloon et nou hätä. Muuten oli kyllä kiva kasattava. Ainut asia mistä haluan purpattaa on nuo rakennusohjeet. Kerran tietoa olisi saatavana niin osien maalikoodeja vois käyttää paremmin. Nyt on paljon osia joille ei anneta mitään maalausohjetta.

Maalattu pohjan osalta Tamian light bluella, RLM 02 on Modelmasterin maalia ja tuo tummanvihreä on Italerin akryyliä. Keltaset Revelliä. Lakattu Tamiyan lakoilla. Siirtokuvat ensiluokkaisia. Filtteröity hieman öljyväreillä ja tehty litkutuksia ja kulumisia. Antenni totutusti EZ-lineä

Kommentit

Onpas tasapainoisen näköinen kokonaisuus! Ainoa mikä pistää silmään. ovat nuo ikkunoiden pokat, joista voisi maalata myös "päädyt". Jotenkin näyttävät oudoilta maalaamattomina, en tiedä oliko niissä oikeasti metallireuna vai lasia…
Huomasin tuon reunojen maalaamattomuuden kuvien oton jälkeen. No nyt ne reunat on maalattu. Ei sitä näköjään kaikkea huomaa:)
Ei huomaa ei, itsekin monesti vasta kuvista huomaa puutteita:) Entisaikaan kikka oli katsella mallia peilin kautta. Näin neuvoi S. Paine kirjassaan.
Heikki 22.2.2013 12:25 Vastaa lainauksella
Malli on siistiä työtä ja erinomaisen hyvin kuvattu, skarpit kuvat, riittävä valaistus ja valkotasapaino kohdallaan.
OHARi 22.2.2013 15:04 Vastaa lainauksella
Komea malli. Kyllä kelpaa katsella.
AJ 22.2.2013 15:19 Vastaa lainauksella
Moi Paavo,

No johan on, tuotantopajaltasi tulee toinen toistaan parempia pienoismalleja kuin liukuhihnalta konsanaan, lekoja, laivoja ja Panzereita. Titanicisi oli sairaanhyvä, Rallin Mersu G2 loistava leko samoin Schwalbe, Tikru I & Pz III upeita vaunuja ja nyt tämä Eemil Kolme Mersu…

Paras lekomallisi ja on kyllä huippusuoritus! Kyllä kolahtaa on niin hieno, että… Huipusta rakennussarjasta huippumalli, hyvin onnistuneilla ja selkeillä kuvilla. Taustoitus kondiksessa ja tyylikäs taiteellisen upea oletuskuva. Hyvä linkitys loota-arvosteluusi.

Mersu E3 oli yhtä nopea kuin Spitti Mk IA tai Mk II, max. nopeus noin 565 - 570 km/h, kun taas Mersu E4 oli Spittejä hieman nopeampi; jokatapauksessa aika tasavahvoja hävittäjiä.

Wau-efekti tuli tästäkin lekosta; uskoisin, että myös itse Horst Tiezen olisi pitänyt tästä pienoismallista koneestaan - loistavaa työtä! Parhain terveisin, AJ
Upeaa jälkeä, ei mitään moitittavaa!
Kiitoksia kehuista kamraatit. Mukavaahan se on saada onnistumisen ilon lisäksi hyvää palautetta. Kyllähän noitten kanssa on saanut töitä tehdä paljonkin. Nyt on aika panostaa muihin harrastuksiin joksikin aikaa. Tuon mallin kuvaamisessa en käyttänyt mitään valaistusta. Pelkkä ikkunasta tuleva valo ja pitkä valotusaika. Alkaa päivät jo pidentyä ja valoa riittää.
Kimmo K. 22.2.2013 19:17 Vastaa lainauksella
Värisävyt ja yleisilme näyttävät erinomaiselta. Upea Mersu! Mainittujen ikkunapokien lisäksi kiinnitin huomiota ainoastaan renkaiden valujälkiin, jotka tosin erottuvat vain lähikuvassa.
hienoa maalaustyötä! muutenkin oikeen onnistuneen näköinen mesenaatti!
Todella hieno malli ja kuvattukkin upeasti.Kuomun raameihin olisi saanut laittaa aavistuksen leveämpi maali,nyt ei peitä koko valua.Lähikuva paljastaa.Maali rajat taas olet saanut todella hyvin ja suoriksi.Etu fillareiden,(renkaiden) keski sauma näkyy,onko oikeassa sellaiset ? Itse liimaan puolikkaat yhteen ja hion kevyesti ja maalaan päältä. No ,pilkunviilauksesta asiaan.Malli ,jonka voi laittaa minne vaan esille,upea !
Komea malli komeasta esikuvasta, mitään ei ole liikaa ja mitään ei puutukkaan vaan kaikki mukavasti sopusoinnussa. Tuo maalaus on todella näyttävä omaan silmääni. Taustakuva kruunaa koko komeuden, vieläkö tähän jonkinlaisen alustan ja lentäjän nojaamaan koneeseen niin solis piste iin piälle:)
Todella hieno Mersu tämäkin. Kyllä te lekomiehet osaatte tehdä mykistäviä malleja.
Hieno Eemeli! Sekä mallin rakennus ja maalipinta ovat molemmat sellaisia mihin olisi hieno itsekin pystyä. Brilliant!
No jo on upea Emil-mersu. Vaikka kuinka tiirailisi, ei kyllä satu minun silmääni mitään moitittavaa. Lentäjähistoriikin pätkäkin on asiaa. Hienoa Paavo!!