Pienoismallit.net

Avro Lancaster B.I/B.III

Bomber Commandin työjuhta

Tästä Lancasterin mallista oli palstalla kuvia n. kuukausi sitten - poistin vanhat kuvat ja laitoin uudet kuvat tilalle. Nyt olen yrittänyt korjata niitä virheitä, joista huomauteltiin niiden aikaisempien kuvien perusteella - moni oli sitä mieltä, että malli oli jotenkin oudosti "ylisäistetty" - no nyt olen tuota efektiä pyrkinyt lieventämään kauttaaltaan. Toisaalta taas mallin pintoihin on kyllä ilmestynyt lisää muita kulumisen merkkejä - etenkin moottoreiden ja laskutelineiden alueille.

Asensin nyt tämän mallin alustalle figujen kanssa - näin kuvia katsova ehkäpä tajuaa paremmin Lancasterin ison koon. Figujen lisäksi mukana on Tamiyan 1/48 Citroen Traction 11CV automalli - ja koira. Ainakin Korkeajännitys-sarjakuvien mukaan koira kuuluu ehdottomasti 40-luvun RAF:n lentokentälle. Heheee!

Kyseessä siis on Tamiyan iso 1/48 skaalan malli, joka alunperin julkaistiin 1970-luvulla. Valmiin mallin siipien kärkiväli on 65 cm ja rungon pituus 43 cm.

Kommentit

KimmoR 15.2.2013 20:19 Vastaa lainauksella
Nyt täytyy sanoa, että ainakin minun silmääni tämä "uusi, siistitty" ulkonäkö näyttää paremmalta, kuin se ensimmäinen. Vaikka ei sekään ollut mikään huono.. Lisää plussaa tulee alustasta kaikkine oheistavaroineen, malli ei näytä enää niin yksinäiseltä ja "alastomalta". Täytyy vaan ihmetellä, mihin saat mahtumaan kaikki nämä isot mallit alustoineen?
Esko Rusi 15.2.2013 20:28 Vastaa lainauksella
Ihan mukavalta näyttää,figuurit ja muu sälä tuo eloa malliin. Toivottavasti en pilaa perjantai-iltaasi mutta mielestäni malli ei saisi tulla alustan yli noin paljon. Tämä on tietysti ainoastaan oma näkemykseni.
KimmoR kirjoitti:
Täytyy vaan ihmetellä, mihin saat mahtumaan kaikki nämä isot mallit alustoineen?
Ei tuo ole minulle ongelma - yleensä minun kiinnostukseni valmiiksi tehtyyn malliin loppuu heti siinä vaiheessa, kun olen mallin valmiiksi saanut - useimmat mallit heitän heti tuossa vaiheessa roskikseen.

Elämä on kovaa - ja ilman kovaa ei ole elämää ;-)

Harjoitukset jatkuu - jos joskus saan aikaiseksi täydellisen mallin, niin sitä en heitä roskiin.
Tervehdys Raimo,

Minä pidän tästä mallista kovasti. Malli näyttää kauniilta silmään, eikä sen mielestäni tarvitse olla kovinkaan kulahtanut. Eivätkös nämä toimineet pääosin ruohokentiltä? Auto, alusta ja figuurit tuovat oman mukavan lisänsä, se on myönnettävä vaikka itse en omiin malleihini juurikaan figuureja laita saati alustoja.

Hieno malli, Stirlingiäsi odotellen!

t. Jake
Esko Rusi kirjoitti:
Toivottavasti en pilaa perjantai-iltaasi mutta mielestäni malli ei saisi tulla alustan yli noin paljon.
Et toki mitään pilannut - makuasioitahan nämä.
Jarmo Lindgren kirjoitti:
Hieno malli, Stirlingiäsi odotellen!
Moi Jarmo

Rakentamastani Airfixin 1/72 Stirlingistä löytyy jo kuvat tuolta omista kuvistani - mene katsomaan, jos kiinnostaa.
Moi Raimo,

Kävin kurkkaamassa ja muistankin nähneeni sen jo aikaisemmin,hieno malli sekin! Itsekin olen tuon saman rakentanut joskus kivikaudella, samoin Airfixin 1/72 Lancasterin ;)

Minulle jäi jostain käsitys, että Stirling olisi tulossa isompaan mittakaavaan eli 1/48, mutta totuus taisikin olla 1/72 ja Italeri valmistajana? Ei näissä enää pysy perässä.

t. Jake
Komeelta näyttää alustoja ja figuureja myöten! Älä nyt helvetissä roskiin heitä :) myy vaikka englannin ilmailumuseoon jameson pullon hinnalla ennemmin ;)
Komee on, Grand Slam odottaa itselläkin.
AJ 16.2.2013 00:23 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Nyt tulee se Wau-efekti, kuten Kimmo edellä toteaa hienosti "tämä "uusi, siistitty" ulkonäkö näyttää paremmalta, kuin se ensimmäinen." ja "Lisää plussaa tulee alustasta kaikkine oheistavaroineen, malli ei näytä enää niin yksinäiseltä ja "alastomalta"." Helppo kompata Kimmoa ja muitakin kehuja.

Kaikinpuolin onnistunut Lanc alustoineen, figuineen ja oheistavaroineen. Joo ja kuten Antti sanoo edellä, mieluummin Brittein ilmailumuseoihin kunnon Whisky lekan hinnalla kuin roskiksen…Parhain terveisin, AJ
No älä ihme mies mäkkaiver tätä ainakaan heitä roskikseen,hipoo jo niin perfektiä.Figuurit ja autokin oikein ok tässä.Eikös niitä model expoja ole useilla paikkakunnilla,10 isoo mallia autoon ja näyttelyyn,jätä sinne.En uskois ,et roskiin päätyisivät.Kuitenkin pitäisin nää itsellä kaikki mitä Raimolta olen nähny.Roskis kauhistuttaa vaan mua ajatuksena näille.
Kateelisena katselen hienoa mallia.
On se hieno !
Jos joskus minäkin …
Tuomo
OHARi 16.2.2013 16:58 Vastaa lainauksella
Alusta kruunaa koko komeuden.
AJ kirjoitti:
Joo ja kuten Antti sanoo edellä, mieluummin Brittein ilmailumuseoihin kunnon Whisky lekan hinnalla kuin roskiksen…
No en minä tätä nimenomaista mallia ole roskikseen heittämässä - ihan jo sen takia, että tämän rakentaminen kävi ihan oikeasti isosta haasteesta.
Britit rulettaa aina ja tämä on nätti.
Raimo Leino kirjoitti:
KimmoR kirjoitti:
Täytyy vaan ihmetellä, mihin saat mahtumaan kaikki nämä isot mallit alustoineen?
Ei tuo ole minulle ongelma - yleensä minun kiinnostukseni valmiiksi tehtyyn malliin loppuu heti siinä vaiheessa, kun olen mallin valmiiksi saanut - useimmat mallit heitän heti tuossa vaiheessa roskikseen.

Elämä on kovaa - ja ilman kovaa ei ole elämää ;-)

Harjoitukset jatkuu - jos joskus saan aikaiseksi täydellisen mallin, niin sitä en heitä roskiin.
Oletko ajatellut, että nämä muovituotteesi ovat ongelmajätettä? Ei niitä saa heittää roskikseen noin vain. Ymmärrä hyvä ihminen vastuusi! Aikuinen mies.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Jos saisin tietää roskiksen, johon muovituotoksiasi laitat, niin kutsuisin paikalle ympäristönsuojelia-aktivistit, paikalliset dyykkarit sekä tuntemani mallarit mukanaan historianprofessorit yliopistoistamme.
Uskoisin, että joko roskis julistettaisiin suojelukohteeksi, tai sitten mallit..
Vau Raimo.
Muistaakseni tässä mallissasi herätti kansalaisten huomio pakokaasuvanoihin?
No nyt ne näyttää olevan kuosissa.
Olen jo kauuuaan sitten kommentoinut jotain malliasi, joka mielestäni huusi dioraamaa. Olet näköjään uskonut, koska sen nyt toteutit.

Näyttää siltä, että dioraamatkin sinulta onnistuu hienosti. Aluevaltaus made by R.Leino..
T.T
Mieletön kone ja huikea dio. Hyvin on yliampuva efekti korjattu.
Timo Rissanen kirjoitti:
Olen jo kauuuaan sitten kommentoinut jotain malliasi, joka mielestäni huusi dioraamaa. Olet näköjään uskonut, koska sen nyt toteutit.
No juu - tämä dioraama oli siinä mielessä helppo toteuttaa, että pohjaksi tarvittiin vain taulun kehykset, pohja kehysten väliin ja ruohomattoa - jota tosin piti tuunata, ettei nyt ihan näytä pelkästään golfkentältä.
Olen muuten tässä odotellut, että missä vaiheessa joku valittaa siitä, että iso painava lentokone ja auto seisovat nurtsilla, mutta niiden jättämiä ajojälkiä ei nurmikossa näy. Noh, voin kertoa, että kyllä ne jäljet siellä ovat - eivät vaan välity kovin hyvin näissä kuvissa. Todistaakseni asian voin kyllä ottaa tuosta nurtsialustasta kuvan ilman lentokonetta ja autoa - sitten ne jäljet ainakin näkyisivät :-)
Jotenkin tuo dioraama oikein uhkuu myös koneen massiivisuutta ja massaa. Siitä tosiaan saa mielikuvan oikeasta koneesta ja sen koosta.
Se näyttää todella painavalta.
Dioraamojen teko ei ole heleppoo, koska siitä pitää tulla jonkunmoinen fiilis katselijalle. Milloinkahan joku keksii hajun mukaan?
T.T
SS 17.2.2013 20:49 Vastaa lainauksella
Nyt iski välittömästi se Wau-fiilis! Hieno kokonaisuus, ja kuten edellä jo todetaan, hyvin tulee koneen massiivisuus esille.
AJ 19.2.2013 10:45 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Nuo RAF:n siivet alustassa ovat muuten pikatti lisä ja piste iin päällä tässä mainiossa kokonaisuudessa; bueno! Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
RAF:n siivet alustassa
Tuli hankittua kotiin väriprintteri ja sen myötä olen huomannut, että internetskin ihmemaasta voi kyllä kätevästi printata kaikenlaista käyttökelpoista pienoismalliprojekteihin liittyvää. Esim. kilpa-automallien dioraamoihin löytyy netin syövereistä kaikenlaisten vanhojen mainosten ym. julisteiden kuvia printattavaksi - ja sitten tietysti sotaisiin aiheisiin löytyy kuvia esim. kartoista, joukko-osastotunnuksista, aselajitunnuksista ym. asiaan liittyvää. Väriprintteri laulamaan, niin noistahan saa hyviä lisukkeita dioraamoihin. Vain mielikuvitus on rajana.
AJ 19.2.2013 12:22 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Erinomainen vinkki - kiitos siitä! Parhain terveisin, AJ
Alunperinkin tämä Raimon Lanc oli tosi upea, mutta nyt se on vielä upeampi! Tuo koko on kyllä valtava, mihin tuommoisen saa mahtumaan? Raimolta taas yksi komea malli, jotkut sitten osaavat rakennella ja maalata…
Raimo Leino kirjoitti:
Ei tuo ole minulle ongelma - yleensä minun kiinnostukseni valmiiksi tehtyyn malliin loppuu heti siinä vaiheessa, kun olen mallin valmiiksi saanut - useimmat mallit heitän heti tuossa vaiheessa roskikseen.
Mielestäni mallailu ei kannata, jos mallit päätyy roskikseen, jos lopputulos on edes kohtuullinen. Puhtaat harjoittelukappaleet voivat joutuakkin.

Tämä ei näytä miltään harjoittelukappaleelta.

Minulla ei ole mitään tuntumaa 1:48 malleihin, koska en niitä itse tee, mutta kyllä täytyy tunnustaa työefortti, kun on tehnyt ison pommarin siinä skaalassa ja vielä dioraaman kera.

Hatunnoston arvoinen suoritus!

Koira on muuten kiva;)
No nyt on uusi viritelmä vielä enampi meikäläisen makuun!! Kyllä se niin on, notta hahmot tuovat mittasuhteet hienosti esille. Ja vielä sitikkakin. Ai että!! Kumarran syvään(hattu perhana putosi maahan)!!!
Mika Kauranen kirjoitti:
Koira on muuten kiva;)
Mikä lie rodultaan - kenties jokin "laboratorion noutaja" - melko kookas koira kuitenkin. Doggi tuli muistaakseni jonkin ICM:n 1/48 brittifiguurisarjan mukana ja ehti lojua miljoonalaatikon pohjilla monta vuotta. Noh, nyt koirulainen sai vihdoinkin kokopäiväduunin.

Ja kiitokset kaikille muillekin dioraamaa kommentoineille.
Seppo Valjakka kirjoitti:
Kyllä se niin on, notta hahmot tuovat mittasuhteet hienosti esille. Ja vielä sitikkakin. Ai että!!
Tässä vaiheessa voisin tunnustaa, että tuo Lancasterin takimmaiseen kk-torniin sisälle pyrkivä ukko (tai ehkä jätkä on tunkemassa ulos tornista - en tiedä) on alunperin ollut saksalainen pilottifiguuri. Noh, "vaihdoin" ukolle uudet vaatteet ja irrotin germaanilta pään - ja laitoin tilalle brittiläisen päänupin, jolla hiukset hulmuavat tuulessa.

Tuosta Sitikasta ihan yksinään on tarkoitus jossakin vaiheessa laittaa lähempiä kuvia palstalle.
Näin se näköjään vaan menee et on oikeeseen aikaan esillä ja viikon malli napsahtaa;) kateellisena pitää tuota hienoa mallia kattoa:) onnittelut.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Näin se näköjään vaan menee et on oikeeseen aikaan esillä ja viikon malli napsahtaa;)
Nimenomaan - ajoituskysymys. Ei osunut tuolle viikolle mitään varsinaisia taideteoksia, niin jouduttiin valitsemaan viikon malliksi tällainen kertaalleen lattialle pudonnut räpellys. Tosin tuon lattialle putoamisen jälkeen tämä malli on jäänyt myös kerran oven ja oven karmin väliin. Kun kohelletaan, niin kohelletaan sitten kunnolla.
Kun Raimo rakentaa niin silloin se näkyy myös lopputuloksessa.
Huomattavan ankarat onnittelut Raimolle, viikon mallin rakentajalle!!!
^ Kiitokset kommenteista. Lisäsin vielä yhden kuvan ohjaamon sisuskaluista.
AJ 2.3.2013 16:29 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Viikon ansaitussa mallissa on myös viikon mallin arvoinen ohjaamo - monta pientä hyvää detailia ja todella onnistunut ohjaamokokonaisuus figuineen. Parhain terveisin, AJ
^ Olisi vaan pitänyt ottaa useampikin kuva sisuksista ja eri kulmista. Esim. suunnistajan pöydälle levitetyt kartat eivät tuossa oikein hyvin näy.
Ai niin - se kuvassa näkyvä, radistin ja suunnistajan väliin viritetty mustavalkoinen juliste, jossa pin up-tyttö keikistelee uikkareissa, on Rita Hayworthin kuva. Kyseinen nainen taisi olla II-maailmansodan kuuluisin punapää.
AJ 2.3.2013 18:57 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Olinkin tunnistavinani Rita Hayworthin julistekuvasta, mutta en ollut varma, niin en tohtinut kysyä. Hollywoodin ns. The Golden Age aikana 1940-luvulla olikin paljon upean näköisiä dooriksia filmitähtösinä Rita Hayworthin lisäksi, mm. Veronica Lake, Katharine Hepburn, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Ava Gardner, Judy Garland, Lana Turner ja Marlene Dietrich. Lancikkisi ohjaamossa on monta muutakin kivaa yksityiskohtaa…toki tyylikkään mimmin posteri on aina ykkösluokan detaili. Parhain terveisin, AJ