Pienoismallit.net

Chevrolet G506

1½ton Tow Truck

Tässäpä tällainen mielikuvitusta käyttäen kyhätty laite. Tamiyan vanhasta GMC:n sarjasta hyttiä lukuunottamatta scratchina rakennettu. Rakennuskertomusta tulee hieman myöhäisemmässä vaiheessa.

Kommentit

Siihen sammui valkotähti, kävelehemään jätkä lähti.

Hienon menopelinolet rakentanut, kurauskset ja kaikki on aivan passelisti. kivasti datailleja saatu, tykkään vääntyneitä ajovalonsuojuksita ja säleköistä.
Ainut mikä olisi ollut viellä kivempi, jos nuo tuulilasinpyyhkijät olisivat toimineent ja lasi kyseisestä kohdista astetta puhtaampi. Mutta minkäs teet jos ne on rikki?
Loistava malli kaikein kaikkiaan !
hieno chevy! kuraaminen onnistunut täydellisesti. myös näyttää sopivan rupsahtaneelta muutenkin! alustan sorastus sopii kuvioon hyvin!
Kuvissa ei näköjään näy kunnolla tuo idea.
Eli mallissa on tavallaan tarina mukana, jos on tarkat silmät… Kuski on hypännyt ohjaamosta, käynyt lokasuojan päällä seisoskelemassa ja yrittänyt puhdistaa tuulilasia. Sitten on mennyt hermot, ja ukkeli on poistunut paikalta, kuten jalanjäljistä näkyy. ;)
Tuossahan on rättikin jäänyt konepellille, samoin kädenjälkiä pellissä ja katossa sekä kuraiset jalanjäljet lokasuojassa.
No niin ..nyt näkyy hyvin tuo pyyhintä yritys. Arvelinkin että ne on rikki…
Hyvä kuvan lisäys!
AJ 13.2.2013 11:53 Vastaa lainauksella
Moi Kaj-Krister,
Kyllä tuo stoori näkyy ja tulee selville aivan mainiosti kuvista - kuvia pitää vain katsoa rauhallisesti ja maltilla.

Itse asiassa pidän tästä pienoismallista tai pitäisikö jo sanoa pikku diosta juuri tuon stoorin takia. Pienoismalliasetelmasi kertoo simppelin ja selkeän tarinan, joka voisi olla täysin realistinen ja kokonaisuus; itse pienoismalli viimeistelyineen ja maa-alusta ovat hyvin onnistuneet ja tekevät yksinkertaisen onnistuneen tarinan.

Kerrassaan loistavaa KISS (Keep It Simple & Small) periaatteen noudattamista ja soveltamista; yleensä ne parhaat jutut onnistuukin juuri KISS prinsipaalilla. Pienoismalli ja maa-alusta ovat loistavasti onnistuneita.

Tuosta lakatusta pohjapuualustasta sen verran, että oletko tehnyt itse vaiko hankkinut jostain ja jos hankkinut, niin mistä? Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Tämä "dio" toi myös mielleyhtymän yhdestä vanhasta hyvästä leffasta (en valitettavasti muista nimeä), jossa kundit kuljettivat nitroglyseriiniä kuorma-autoilla jossainpäin Etelä-Amerikkaa. En muista olivatko kuorma-autot Chevy G.506:ia, vaiko Whiten 666:ia tai jotain muita kuorma-autoja - vissiin noita hieman isompia 666:ia - mutta isoja jenkkikuormureita ne jokatapauksessa olivat. Parhain terveisin, AJ
Kiitos, harmi vaan kun meikäläisen pintakäsittely on edelleen aikas lailla lapsen kengissä verrattuna kovimpiin jätkiin tällä foorumilla. Olisi melkein pitänyt jättää tää laitos maalamatta, niin olisi näkynyt kaikki itse veistelty.

Alusta on ScaleSupplyn mainio tammilankku. Omasta toimesta petsit ja venelakka vaan pintaan. =) Diohan tämä ei ole, vaan alusta lähinnä selventää tuon "kädenjäljet/jalanjäljet/rätti/pyyhitty ikkuna"-kombinaation. Hyvän mallariystäväni vinkistä päädyin tekemään alustaan tuota maa-ainesta pelkän lakatun puun sijaan. Kiitos vaan Jouni K.
Nätti letukka, mukavan erilainen noitten hinauslaitteiden kanssa. Mukavasti kauhtunut ja säistetty kuljetin, aavistuksen enemmän sävyvaihteluita tuohon alarunkoon ja pyörästöön voisi laittaa. Muuten ei napisemista.
Upea ollakseen puoliksi scracthinä tehty.
Late 14.2.2013 11:09 Vastaa lainauksella
Se elokuva oli The wages of fear vuodelta 1953, suom. Pelon palkka. Pääosassa Yves Montand, joka ei laulanut. Hyvä leffa.
Onpa komia Letukka. Noi vauriot ja pöllytys todella kohdallaan! Skrätsimaailma hieno. Great, bueno, bellissimo, bello bello!!
Todella realistinen malli. Kurat ja kolhut just eikä melkein. Kyllä kannatti maalata:)
AJ 19.2.2013 10:49 Vastaa lainauksella
Moi Late, Kiitos tuosta leffan nimestä; täytyy tsekata You Tubesta, jos vaikka löytyisi, voisi sitten tunnistaa ne kuorma-autot. Parhain terveisin, AJ
Kaikki laitteet joissa on koukut ja nostimet lämmittävät mieltä. Upea skrätsi! Tarinakin aukesi kommentit luettuani. En tiedä vaikuttaako kuvat tai säistys, mutta noin kuluneeksi ajoneuvoksi maalipinta näyttää liian kulumattomalta.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Kaikki laitteet joissa on koukut ja nostimet lämmittävät mieltä. Upea skrätsi! Tarinakin aukesi kommentit luettuani. En tiedä vaikuttaako kuvat tai säistys, mutta noin kuluneeksi ajoneuvoksi maalipinta näyttää liian kulumattomalta.
Kaikki chippailut peittyi tonne kuran ja pölyn alle. Huomasin itsekin vasta kun oli liian myöhäistä… =D
Mallixista tarkemmin tiirailtuna tuli tehtyä muutama huomio. Ensinnäkin rengasjäljissä pistää muutama yksityiskohta silmään:
- Eturenkaat näyttävät jättäneen varsin selvät jäljet, mutta silti ainakaan oikea rengas ei ole auton pysähtyessä painunut lainkaan maahan. Tästä tulee hiukan kelluva vaikutelma.
- Jäljissä on jotain muutakin, mikä näyttää omiin silmiini hiukan luonnottomalta. Eturenkaiden kulkema linja näyttää jostain syystä oudolta, takarenkaiden jäljet taas ovat täysin auton suuntaiset mikä ei tunnu oikealta kun eturenkaiden perusteella auto on kääntynyt varsin paljon. Lisäksi eturenkaiden kääntökulma ei vastaa jälkien suuntaa (ainakaan kuvien perusteella). Renkaita on tietenkin täysin mahdollista kääntää auton ollessa paikallaan, mutta minulla katse jostain syystä kiinnittyy tuohon.

Loput huomioista taas kiinnittyvät auton etuosassa oleviin kolhuihin. Sekä maski että lamppujen suojaraudat näyttävät saaneen osumia, mikä tuntuu vähän oudolta kun ne ovat niin hyvin puskurin, lokasuojien ja nokan suojaamia. Varmasti tuollaisia osumia voi jotenkin tulla, mutta tämäkin pistää silmään kun puskuri näyttää toisaalta täysin kolhuttomalta.

Nämä ovat siis pieniä yksityiskohtia sinänsä hyvin toimivassa kokonaisuudessa. Etenkin kaikki itse rakennetut osat tekivät vaikutuksen. Mielikuvituksen tuotteeksi lopputulos vaikuttaa myös hyvinkin uskottavalta.
Kiitos kommentista.

Noi renkaanjälkien virheet on tiedossa. Alusta kun on vaan kyhätty tuohon mukaan.

Maskin rakentaminen epäonnistui täysin, siksi rusikoin sen kolhuille. Voihan tuollainen yläosan kolhiintuminen tapahtua hyvinkin helposti… ajellaan vaan vaikkapa jotain puomia päin ja hiukan sorkkaraudalla oikaistaan muotoja takaisin. =)

Kai tästä joku tykkäs, kun tuli Euromilitairen maalatussa scratch-luokassa pronssia.