Pienoismallit.net

Roman Racing Chariot

Ensi askelia valkometallin parissa ja projektiin osallistuminen.

Valkometallin kanssa työskentely oli mielenkiintoista vaikka välineistö ei ollut parasta mahdollista sen kanssa työskentelyyn. Mutta vaikka sarjan muutamista vioista huolimatta tykkäsin suunnattomasti kyseisestä sarjasta. Sarjahan on vanha, joten aika suuria rakoja joissain kohdissa valussa. Kyllä on kolvin osto edessä sekä Andrean tuotteita tulevaisuudessakin minun työpöydällä.

Paljon oppi uutta sekä maalauksesta että itse Andrean tuotteista. Paljon tekisi toisin jos uudestaan rakentaisi… paljon pystyy käyttämään hyväksi kapilaari-ilmiötä sekä kuivaharjausta. No seuraavassa tuotteessa sitten. Aikataulu oli kanssa välistä tiukka ja maalaussessiot venyivät välillä jopa 13 tuntisiksi, miinus koiranulkoiluttaminen sekä vähän murua rinnan alle.

Lisäksi projektissa tarvittiin kuvausta varten välivaiheessa olla heijastusta tekevä kalvo alustan ja vaunujen välissä. Tämä lisäsi työnmäärää sekä hankaloitti istuttamista alustaan. Mutta näistä kaikista selvittiin kunnialla.

Alustan vaihdoin Andrean omasta kivialustaksi. Vaikka Andrean oma on erittäin hyvännäköinen niin työn arvokkaan vaikutuksen saamiseksi laitoin tämän kivialustalle. Tässä tietenkin kärsii ettei työ ole mikään diodraama. mutta parempi näin.

Valokuvaus tuottaa itsellä vielä harmaita hiuksia. (seli seli..ikä se jo mulla ne tekee) Kun vertaa omia ja työvaihekuvaa joka on otettu valokuvastudiolla… niin ero on kuin yöllä ja päivällä. Kaikkea ne ammattikuvaajat osaavat. näissä kuvissa varjot ja muut saavat tulevat huomattavasti paremmin esiin sekä muutenkin aivan uskomaton kuvanlaatu. Jos seuraavaksi sijoittasi kolvin lisäksi johon ”pikku studioon” ja muuhun kuin htc kamerakännykkään.

Itse olen kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen, vaikka ainahan parannettavaa on varsinkin uusien materiaalien kanssa sekä skillit kehittyy ( levelin nosto : maalaus +1, valkometallin työskentely+3)
Mukana tässä projektissa oli ammattivalokuvaaja Antti Karppinen sekä taustantekijä Manuel Rumpf sekä tietenkin konin värkääjänä minä. Antti valokuvasi sekä vaunut että miehen vaunuihin sekä koosti kaikki työt yhteen.

Lopullista työn voit nähdä ja ihailla tästä linkistä.

sekä ”making of” koko prosessista tästä linkistä. tuo video on varskin aika upea!

Kommentit

Hieno tuo video, ja malli sopii siihen oikein hyvin.
Pelkkänä pienoismallina nuo valkoiset valjaat ja suitset näyttävät hieman luonnottomilta. Muuten näyttävä malli.
Vähän joutu realismista tinkimään kaikki piti laittaa puhtaaksi. Varmaan olisi varskin hevosten välisiin valjaisiin vähän laittaa ruttua enempi. mutta noi ohjakset piti vetää tiukalle…onhan kyseessä jarrutus tilanne ;)
Todella vaikkuttava malli ja esitys.Mitä tästä nyt osaisi sanoa…höh..tähän ei eläin pysty.Kerrassaan hienoa työtä kaikkinensa.Hyvä Marko ja Studio Aliaksen tiimi!!!
Kaunis, todella kaunis. Hevoset ovat kyllä eläväisen näköisiä, tätä kun katselee tulee mieleen Ben-Hur ja eikun katsomaan sitä.
Esko Rusi 18.3.2013 21:41 Vastaa lainauksella
Onhan tämä upea malli tai paremminkin koriste-esine (positiivisessä mielessä). Tässä voi havaita eloa ja liikettä enemmän kuin jossain tönkkösuolatussa suoraselkäisessä figuurissa.
Hevosten kavioiden alle minimaalisesti tehty maasto on hieno oivallus, tulee mieleen telkussa pyörivä mainos, taitaa olla Valion jossa Teemu Selänne mukana.
Kyllä on loistava, en itse pystyisi lähellekkään samaa. Varmasti luonossa vielä paremman näköinen sillä kuvissa valkoisen sävyt herkästi häviävät
Kiitoksia Kommenteista Opa, Joni Esko ja Tero.
Siinä Esko ihan oikeassa että ei ihan perinteinen pienoismallit tullut, Vaan muistoesine tilaajalle johon piti saada arvokkuutta ettei ihan halppis lelulta vaikuttaisi.
Tulihan se tänne. Livenä tämä on huikean näköinen. Melko hyvin saatu kuvattua myös tänne. Antaa muiden kommentoida enempi. Viikon malli?
T.T
Hieno. Kokonaisuus on mielestäni luonnollisen näköinen, ikään kuin still-kuva jarrutuksesta. Musta aluskivi ja siinä olevat maalämpäreet luovat mielenkiintoisen kontrastin valkoisiin hevosiin.
Komppaan edelläolevia, todella upeaa jälkeä. Erityisesti pidän hevosista, ovat erittäin elävän näköiset.
Kiitoksia 2xTimo ja Antti
Hieno Marko.MUY BUENO…
¡gracias Angel
Todella taidokasta jälkeä.
t. Kartsa
Kiitoksia Kari
On ihme jos ei tämä malli ole viikonmalli tittelin arvoinen. Tämän innoittama tuli katsottua Ben-Hur ja koppasin sieltä hevosten nimetkin, kyl nämä on ilmettyjä Altair, Antares, Aldebaran ja Rigel.
Jaaha, mites tämä hieno malli on mennyt ohi silmieni. Hienoa työtä tosiaan - ohjastajan naamassa on mielestäni Charlton Hestonin piirteitä - ja sehän on hyvä asia se.
Ai ai kun tämän kaveriksi hyllyyn sopisi hienosti Ben Hurin vastustajan, roomalaisen Massalan ohjastama musta valjakko - vaan mahtaako tuosta olla olemassakaan mallisarjaa?
Raimo Leino kirjoitti:
Jaaha, mites tämä hieno malli on mennyt ohi silmieni. Hienoa työtä tosiaan - ohjastajan naamassa on mielestäni Charlton Hestonin piirteitä - ja sehän on hyvä asia se.
Ai ai kun tämän kaveriksi hyllyyn sopisi hienosti Ben Hurin vastustajan, roomalaisen Massalan ohjastama musta valjakko - vaan mahtaako tuosta olla olemassakaan mallisarjaa?
Raimohan saa tästä itselleen toivottavasti kipinän.
Sinulta malliguruna puuttuukin kategoriasta tämänaikaiset mallit… Siitä vaan valkometallia vääntämään.
Veksi 22.3.2013 12:48 Vastaa lainauksella
Annoin viisi tähteä ja näyttöön tuli, että kommetti pitää antaa.
Olen aina silloin tällöin täällä katsellut näitä teidän nuorten kätösten töitä ja hienoja ovat. Sotahärveleitä en juurikaan ole kommentoinut, koska niistä minulla on sellaisia kokemuksia pikkupoika-ajoilta, että puistattaa. Toki hienosti tehtyjä niitäkin olen kommentoinut.
Tämä malli on kuitenkin jo niin hieno kokonaisuudessaan ja varsinkin yksityiskohdiltaan, että enpä ole parempaa tästä aiheesta ainakaan nähnyt. Ja tuskin tulen enää näkemäänkään. Ilo vanhuksen silmille.
Timo Rissanen kirjoitti:
Raimohan saa tästä itselleen toivottavasti kipinän.
Siitä vaan valkometallia vääntämään.
Noh, ehkäpä joskus. Minulla on varastossa ollut jo monta vuotta valkometallinen 1/32 figu saksalaisesta Stuka-ässä Hans-Ulrich Rudelista, vaan enpä ole ukkoon uskaltanut vielä koskea.
Kiitoksia taas kaikille kommentteja antaneille. Kiva että on silmää mielyttänyt. Tämähän on myös yksi mallailun iloista että toisetkin tykkää katsella.
Viikon malliksi tästää tuskin sen verran noita matalampia pisteitä myös joukossa ja kovia töitä tullut tälläkin viikolla. mutta eipähän se olekaan tarkoitus.
AJ 22.3.2013 23:08 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Todella vaikuttava ja upea kokonaisuus; dynaaminen ja taiteellinen pienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Kiitos ja kumarrus AJ
Todella hyvän näköinen ja uniikki aihe.
Marko on perustanut upeat sivut Facebookiin.
Maailma palaa:
www.facebook.com/MaailmaPalaa
Timo Rissanen kirjoitti:
Marko on perustanut upeat sivut Facebookiin.
Maailma palaa:
www.facebook.com/MaailmaPalaa
Vau - jotkut ne osaa ja viitsii. Täyttä asiaa noilla sivuilla.
Omat Naamakirjani sivut sitten taas ovat yksi Iso Vitsi, kun en oikein viitsi sinne mitään kirjoitella.
Kiitokset Mikalle kommentista.
Mielenkiintoinen sivusto tuo Maailma Palaa.
Kuopion Sota Veteraani Museossa on vanhoja Seura lehtiä v.39-44 joissa esitellään Mahtavan Saksan sotakalustoa.Lehdistä löytyy m.m mielenkiintoinen juttu Me-109 koneesta(vanhassa lehtikuvassa Richthoffen rykmentin b-mallin Mersu varmaankin v.37-38)Lehti kertoo että Mersussa oli 8 tykkiä ja 16 konekivääriä!Huh,huh, aika "hevi" aseistus.Noista saisi mainioita "ajan kuva" paloja tuonne naamakirjan sivuille.
Kiitos Timolle ja Raimolle sekä opalle myös sivujen kehumisesta… mutta tuossa on jo aiemmin luotu keskustelu taukohuoneessa
ps. opa pitäs varmaan scannerin kanssa käydä siellä :D
AJ 24.3.2013 13:01 Vastaa lainauksella
Moi Marko, Unohtui vielä erityisesti kehua onnistunutta maalausta - figut, eläimet ja kasvit (kaikki elollinen) lienevät vaikeinta rasteja maalata realistisiksi - erinomainen suoritus!

Pakko kysyä miten tuo valkometallin maalaus toimii versus styreeni, sillä minulla odottaa hieno valkometallifigu (erään japanilaisen figumestarin luomus) hamassa tulevaisuudessa (kenties viiden - kuuden vuoden päästä) maalausta & viimeistelyä hienon rakennussarjan kylkiäiseksi ja täydennykseksi. Kiitos vastauksestasi etukäteen!

Luulisi tästä tulevan viikon malli, kuten edellä on jo todettu. Parhain terveisin, AJ
Tuossa Heimo Vesan ajopeliä kun arvostelin niin, sormi lipsahti ja tuli vain 4,5 tähteä kun piti antaa viisi.

Nyt onnistui paremmin 5 tähteä. Tuossa kyllä välittyy tuo liike ja hevosten voima.
Hienoja ja maukkaita eläimiä ;)
AJ kirjoitti:
Pakko kysyä miten tuo valkometallin maalaus toimii versus styreeni, sillä minulla odottaa hieno valkometallifigu
Tätä työtä varten sain Andrean omat maalit jotka olivat älyttömän hyvät. pigmenttiä tosi paljon, sitä myöten peittävyys huippua. Muuta ei voi sanoa, kun itselle tämä oli eka kerta valkometallinparissa. Andrean oma malli plus maalit oli kyllä tosi toimiva yhdistelmä.

Kiitos Pekalle ja AJ:lle myös kommenteista :D
AJ 24.3.2013 20:41 Vastaa lainauksella
Moi Marko, OK, kiitokset vastauksesta. Parhain terveisin, AJ