Pienoismallit.net

fw 190d

Viimeinen malli.

Maalattu valejolla, mig ja AK pigmentit. Alumini tehty AK dark metal pigmentilla.
Weathering öljy väreillä.

Oli myös ensimmäinen kokemus alumini pinnasta. Iso yllätus kuinka hienon, melkein peilikirkaan efektin saa matalizer pigmentilla. Mutta lopputulos on hieman tumma lakan ja postshadingin takia

Kommentit

AJ 5.2.2013 22:34 Vastaa lainauksella
Moi Vlad,
Aika jännän koneen olet valinnut, sillä ko. koneyksilö, jonka historiasta kiistellään yhä. Tuossa pienoismalliyksilössäsi valkoinen < 58 leko on jo Focke Wulf Fw 190D-11 kuosissa. Tämä kone rakennettiin alunperin Focke Wulf Fw 190A-8 runkoon Jumo 213F moottorilla, VS 10 putkureilla ja MW 50:llä.

Sitten alkaakin kiistanalainen historia:
Lekolla on sanottu olevan V.Nr. V58, W.Nr. 170933 sekä Koodi GV+DF ja lähetetty ensin Tarnewitziin ja sitten Fw:n tehtaalle. Tunnarilla valkoinen < 58 leko oli Bad Wörishofenissä (pienoismallisi kuosi), jossa Verbandsführerschule General der Jagdflieger (Hävittäjäkenraalin Yksikönjohtajienkoulu) harjoitteli sillä. Mitä ilmeisimmin lekon W.Nr. 170933 oli muutettu muutostöiden yhteydessä W.Nr.2200XX:si (valitettavasti kahdesta viimeisestä numerosta ei ole varmuutta).

Kenraali Adolf Gallandin kuuluisa JV44 aka Gallandin Circus otti ko. Focke Wulf Fw 190D-11 valkoinen < 58 W.Nr.2200XX yhdeksi "Sachsenberg Schwarm":n koneeksi JV44:n Platzschutzstaffel:iin asemapaikkana München – Riem, huhti-toukokuussa 1945. Leko sai uuden tunnarin, punaisen 4:n ja koneen lentäjäksi tuli luutnantti Karl-Heinz Hoffmann.

Kuten kaikilla JV44:n Platzschutzstaffel:n "Sachsenberg Schwarm":n koneilla, myös Hoffmannin Focke Wulf Fw 190D-11 punaisella 4:lla W.Nr.2200XX:llä oli oma humoristinen sloganinsa, Hoffmannin punaisessa 4:ssa se oli: "Der nächste Herr die selbe Dame!" (Seuraava kundi, sama gimma). Siinäpä tuo kiistanalainen historiikki pienessä paketissa.

Itse pienoismalli oli loistavasti onnistunut kaikinpuolin, ei mitään nurinaa, narinaa, vaan kehuja. Maalaus, viimeistely ja vanhennus (kunnostettu kone priimakondiksessa, ei paljon mitään kulumia) ovat kaikki kohdallaan. Hieno pienoismalli hyvin erikoisesta historiallisesta lekosta. Parhain terveisin, AJ
Ainoa motkotuksen aihe on tuo "poliittinen korrektiivisuus". Kannattaa hankkia ne hakenkreutsit ja lisätä ne vaikka myöhemmin, jotta mallista tulisi täydellinen. AJ antoikin tuossa jo se sanallisen palautteen, mitä itsekin olisin antanut.
Dora on yksi kauneimmista koneista mitä onkaan (Falklandinsodan aikuisen SeaHarrierin kanssa)
Hienoa ja mielenkiintoista pintaa olet saanutkin aikaiseksi! On se hyvä, että jostain putkahtaa tämän suuntauksen lekomallareitakin. Yleensä tuppaa nuo lekot olemaan melko lelumaisen näköisiä… Pitää seurata jatkossakin näitä sun malleja.
Hieno on. Ei voi värimaailmaa ainakaan monotoniseksi väittää. Onnistunut kokonaisuus.