Pienoismallit.net

'68 Dodge Dart GTS 440

Ostin tämän sarjan varaosien vuoksi mutta tutustuttuani tarkemmin mallin esikuvaan, alkoi 440 Magnum tuntuakin mielenkiintoiselta aiheelta. Väriksi valitsin vaaleankeltaisen jonka sekoitin itse reffikuvien mukaan Humbrolin emaleista. Lopputulos näytti maalauksen jälkeen mielestäni vähän laimealta joten päädyin vinyylikattoon.
Katon listoitus oli aika hankala foilata ilman kohollaan olevia listoja. Samoin jouduin rakentamaan malliin toiselle puolelle "tippalistan" katon rajaan koska jostain syystä siitä puuttui valusta puolet. Samalla tietysti piti muotoilla kitillä c pilaria koska siinä oli valun jäljeltä rokamia. Liekö tämä sitä Special Edition, New Tooling sarjaa kuten pakkauksessa lukee :-)
Vanteiksi valitisin poikkeuksellisesti miljoonalaatikosta peltivanteet. Ja niille löytyi kaveriksi Goodyearin renkaat. Kaivelin myös varastoja jos olisi jostain löytynyt kapseleita, turhaan.
Tein sopivat huonekaluissa käytetyista reikien peitenastoista, maalasin ne sitten Alcladin kromilla.
Sisustan jätin muuten vakioksi, flokkasin tosin ja laitoin hattuhyllylle etsiarkilta kaiuttimet.
Moottoria detaljoin muutamilla johdoilla ja yksityiskohdilla.

Kommentit

Ensimmäinen asia joka pistää silmään on tuo ihanuuttaan kiiltävä keltainen maalipinta, erittäin hyvin onnistunut
Sunbeam 5.2.2013 20:27 Vastaa lainauksella
On hieno! Värivalinta on erinomainen.
Tosi hieno Muskeliaikakauden Mopari. Kiva nähdä myös että koneena ei ole se kaikkein tavallisin eli Hemi. Peltivanteet pillerikapselein kolahtaa aina, kuten tässäkin ja kuten edellä jo mainittiin, maalipinta on loistava. Kaikenkaikkiaan tosi hieno Dartti.
Esa.M 5.2.2013 22:11 Vastaa lainauksella
Hyvä idea noi kapselit!,vaikka itse oisin laittannu slot-tuuppiset vanteet mitä noissa näki 80-luvulla usein ja vielläkin. Hyvin tehty kaikin puolin.
Hieno Dartti! Kivasti oot vissii litkuttanu myös ton takapaneelin. Mistä muuten saa noin hyvän näköstä tulpanjohtoo?
Moparimiehen mieltä lämmittää aina onnistunut malli. Maalaus tosi hyvä.
Kiitokset kommenteista! Tuo tulpanjohto on Fujimin detskupiuhaa, tilasin Saaren Tepolta joskus. Tuo on sopivan ohutta ja taipuu hyvin.
Keltainen ja musta toimii aina! Todella hieno Dodge. Olen aina miettinyt onko tuolla perän viivoituksella jotain syvempää merkitystä?
Sunbeam 9.2.2013 14:26 Vastaa lainauksella
Eikös nuo raidat ole GTS mallin tunnusmerkki, sama radoitus tunnetaan myös bumblebee stripe-nimellä. Näin olen itseni antanut ymmärtää asian, jos jotenkin muuten viisaammat korjannevat asian laidan.
Jokainen rakennettu Dartti on kulttuuriteko.
Kiitokset kommentoineille, raidat on ainakin GTS Darteissa samoin kuin muistaakseni joissain Super Bee Mopareissa?? Asiaan enemmän perehtyneet tietävät varmasti paremmin. Kulttuuriteko olisi myös rakentaa Suomi Dara 80-luvun alusta, 80-luvun tyyliin kaikkine ajanmukaisine virityksineen. Tuli niitä junnuna silmät kiiluen V8 magazinesta selattua. Back Off =)