Pienoismallit.net

MiG-17F

Fresco C

Mikojan-Gurevitš MiG-17 (ven. МиГ-17, NATO-raportointinimi Fresco) on neuvostoliittolainen suihkuhävittäjä. MiG-15:n korvannut MiG-17 oli ensimmäinen venäläinen jälkipolttimella varustettu suihkuhävittäjä. Vuonna 1950 ensilentonsa lentänyt konetyyppi otettiin palveluskäyttöön vuonna 1952 ja sitä käytettiin muun muassa Vietnamin sodassa.
(Tässä perinteiseen tyyliini pieni info koneesta poimittuna wikipediasta, vaikka eiköhän tämä legendaarinen konetyyppi ole monen Hävittäjä mallarin tiedossa.)

Rakentamani sarja perustuu Hobby Bossin sangen hyvään sarjaan,Oli helppo koota ja kittiä ei paljon kulunut.Yksi jota sarjassa kehuttava on siirtokuvat! todella hyvää laatua oli ja oli helpot laittaa paikalleen.

Meinasin jättää takaosan irroitettavaksi,moottori on täysin maalailtu ja vanhennettu ym. mutta en sitten viitsinyt alkaa rakentaa sille telinettä.meni hukkaan se koneen maalaus siis.. Mutta mulla odottaa rakennusta iso mig-15 jossa teline on mukana, jätän siitä perän sitten irroitettavaksi:)

Malli on maalattu Tamiyan maaleilla itse sekotetuilla sävyillä. vanhenneltu Migin tuotteilla (eihän migiin vissiin muita saa käyttääkään) ;)

Lakattu lopuksi revellin mattalakalla.

Ohjaamoon meinasin hommata etsit ym mutta en sitten hommannut ja nyt se on vaan perusmaalailtu/litkutettu.

venäläinen/itäblokki teema jatkuu…

Kommentit

wade 4.2.2013 17:09 Vastaa lainauksella
Hienot metallipaneelit, hyvät vanhennukset, siistit siirtokuvat ja maltillinen lakkaus, bueno! Kuomun karmien maalaus näyttäisi vähän leveältä etuosastaan, vai onko tässä mallinnettu myös ne kuuluisat 'suuret toleranssit'? Mutta ei se mitään, kaunis on ja lisää vaan itärautaa tulemaan!
Ompahan hienosti onnistunut maalipinta hienoine sävyvaihteluineen ja sopivan kulahtaneen näköinen.
AJ 4.2.2013 22:21 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Komppaan Wadea ja Simo; erittäin nätti MiG-17 - paneelit sävyineen ovat tosi onnistuneet. Valokuvat hienosti korostavat mallin metallipintaa. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia kommenteista! pikkasen jäi kyllä kaivelemaan kun ei tuohon ohjaamoon tullut panostettua sen enempää.:) Alottelin tossa vielä pikkutunneilla Tupolev tu-95 rakentelua. Saa taas suihkia metalli pintaa,alcladia tekisi mieli kyllä testata, kun sitä niin kovin kehutaan.
Hieno MiG. Nämä onkin ainoita koneita, joihin saa "tehtaan" vanhennuslitkuja ja pigmenttejä.:)
Antti Vesanen kirjoitti:
alcladia tekisi mieli kyllä testata, kun sitä niin kovin kehutaan.
Kokeile ihmeessä. Tosin näkyy metallipinnan toteutus onnistuvan mainiosti ilmankin. Mainiota jälkeä.
Kannattaa varmaan testata Alcladeja, vaikka hyvän näköistä pintaa olet saanut kyllä Tamiyallakin aikaiseksi! Näitä itäkoneita on hauska nähdä vaihteeksi, etenkin kun pintaan on saatu mielenkiintoa. Ota ihmeessä johonkin kisaan nämä mukaan!
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Kannattaa varmaan testata Alcladeja, vaikka hyvän näköistä pintaa olet saanut kyllä Tamiyallakin aikaiseksi! Näitä itäkoneita on hauska nähdä vaihteeksi, etenkin kun pintaan on saatu mielenkiintoa. Ota ihmeessä johonkin kisaan nämä mukaan!
Joo pitää kyllä testata niitä! Hämeenlinnaan sitten otettava mukaan jos lähdetään sinne katselee tilannetta :)