Pienoismallit.net

HMMWV 1114

Mosul 2004

Ensimmäinen kokemus Broncon malleista osoittautui erinomaiseksi. Broncon HMMWV M1114 Up-Armored HA (Heavy) Tactical Vehicle on kertakaikkisen upea rakennussarja. Rakentaminen tapahtuu kolmessa vaiheessa. Runko, sisusta ja kori muodostavat omat kokonaisuutensa, joiden tekemiseen menee aikaa. Osia on todella paljon ja pienoismalli joka näistä osista rakentuu on todella yksityiskohtainen.

Itselleni tämä oli ensimmäinen moderni kohde, joten ehkä sen vuoksi aikaa mallin valmiiksi saamiseen meni yllättävän paljon. Toki mallissa on paljon yksityiskohtia, joiden maalaamiseen ja viimeistelyyn sai menemään todella paljon aikaa. Itse arvioin että tunteja meni koko pakettiin +150.

Mallin suuret linjat on maalattu Gunzen ja Tamiyan akryyleillä. Yksityiskohtia ja efektejä on maalattu Andrean, Games-Workshopin ja Vallejon maaleilla. Filtterit ovat Abt 502 öljyvärejä ja pin-washit Tamiyan Panel Line Accelator värejä, musta + ruskea sekoitettuna. Striking-efektit on maalattu AK: tuotteilla. Pölyt ovat Migin valikoimista.

Kommentit

Täytyy sanoa, että paikanpäällä Jyväskylässä nähtynä huikea viritys ja alustan kanssa näytti vielä paremmalta. Varsinkin noissa ovissa on sitä massan tuntua kun on vähän lisäpansarointia laitettu! Mallista ei mitää moitittavaa.. mutta noista lisähärpäkeistä olisi kiva tietää enempi. Olli jo jyväskylässä kertoili, mutta tuo perällä oleva härpäke jäi vähän auki. ei ole tietämystä mulla moisesta.
Antennit ovat minullekin pienoinen mysteeri, mutta pääsääntöisesti antenneja on 1. radioliikennettä varten 2. satelliittiyhteyksiä varten sekä 3. IED radiohäirintää varten. Tuo iso musta laite keulassa on Rhino- passiivinen IED häirintälaite
Terve Marko!

Upeaa jälkeä! Toivottavasti kierrätät tätä paljon näyttelyissä, koska olisi kiva nähdä vielä ihan livenä ja, jos hieno alustakin löytyy!

Rakennusjäljestä ei moittimista ja ulkoasu ja sävyt istuvat loistavasti Hummeriin! Sisätilatkin näyttävät todella viimeistetyiltä!

Ainoa asia joka jäi mietityttämään oli viidennen kuvan etupyörän kapselin maalausraja. Jotenkin näyttää, että siitä puuttuisi tuota hiekan sävyistä maalia.

Kuvat ehkä vääristävät tai näkö heittää, mutta jokatapauksessa ensiluokkaista työtä!

Tulikin jo heti mieli rakentaa tämmönen moderni sotahummeri! :)

T.Waltter
AJ 28.1.2013 09:54 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Komppaan Waltteria, upeaa jälkeä! Tässä on kaikki hienosti paketissa; rakentaminen (ilmeisesti tajuttoman paljon etsejä), maalaus (värisävyt just eikä melkein), viimeistely (protyötä) ja säistys (ei yli, eikä ali, vaan sopivasti). Taitaa olla seuraavan viikon malli, nyt heti maanantai-aamuna saitilla. Ei mitään nurinaa, narinaa tai moitetta, vaan pelkästään kehuja.

Tietysti tässä tulee esille jälleen tavallaan se maakaluston "muna-kana" ongelma eli heti kun tulee upea pienoismalli jostain kulkuvälineestä, siihen vaaditaan tai se tarvitsee ympärilleen alustan & figut eli siitä tuleekin dio. No, tässä upeassa HMMWV M1114 Up-Armored HA Tactical Vehicle on tietysti sama juttu - huutaa ympärilleen figuja ja alustaa…ei sen takia etteikö HMMWV M1114 olisi jo itsessään hieno pienoismalli esikuvastaan, mutta upea tuotos vaatinee upean ympäristön ympärilleen tai jotain sinnepäin…

Promallausta Marko, loistava Humvee kaikilla herkuilla!

Parhain terveisin, AJ

PS Mikäli tarkoitatte tuota paksua antenninnäköistä putkea rungon vasemmalla puolella perällä, niin se on myöskin IED häirintälaite; ns. Duke IED Jammer
Figut tilauksessa ja alusta aloitettu :) Mutta sen esittely on sitten aikanaan. Ei malttanut olla laittamatta kulkinetta esille, kun kerrankin saa jotain valmiiksi jo tammikuussa :)

Kiitos kauniista palautteesta- turpiinlyönnin alkamista odotellessa :)
Onpas kertakaikkisen ärhäkän näköinen Humvee. Hieno työtä kaikista kulmista katsottuna!
Tyylikästä, kerrassaan tyylikästä työtä. Vaikea tuota on varmaan paremmin tehdä.
Ai niin, pakko mainita sellainen hassu juttu, että mallin pinnassa ei ole yhtään kerrosta lakkaa :) gunzen maalit ovat kaikki (käytännössä) satiineja, joten niiden päälle voi tehdä kaikki litkutukset jne
Huli 28.1.2013 18:06 Vastaa lainauksella
Minäkin tämän Tikkakoskella nähneenä voin todeta että kuvat eivät ehkä ihan tee oikeutta mallille. Todella hyvä ilmestys on tämä.
Tajuttoman hieno malli. Raju. Kyllä tämä figut ansaitsee ja alustan myös. Itse vaihtaisin oletuskuvan kakkoskuvaksi, eka ja vika ovat mielestäni ylivalottuneita eivätkä tuo mallia esille sen ansaitsemalla tavalla. Toivottavasti näen tämän livenä.
Kimmo K. 29.1.2013 22:52 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno malli. Ainoa asia, jota hieman mietin, on renkaat. Mielestäni hieman kevyeltä näyttävä kosketus maahan kuitenkin korjaantuu, kun auto asetetaan alustalle.
Komea malli, maalipinta ja sävyvaihtelut todella onnistuneet. Sopivasti kauhtunut eikä mikään oikein pistä räikeästi silmään. Mukavasti yksityiskohtia ja detaljeja, alusta ja pari figua täydentäisi mukavasti kokonaisuutta.
Hieno homma, Marko!!!
Muovi on muuttunut Markon käsittelyssä painavaksi metalliksi. Kertakaikkiaan komea, tasapainoinen kokonaisuus maalaukseltaan, säistämisiltään ja detaljeiltaan. Karkkia silmälle!
Malli näyttää erittäin hyvältä. Pintakäsittely ei ole mennyt yliammunnaksi.
SS 1.2.2013 12:12 Vastaa lainauksella
Onhan tämä aika huikea hieno joulukuusi, ei lopu katsominen ja tutkiminen kovin nopeasti. Työnjälki ja kuvat parasta A-luokkaa. Tulossa varmasti upea dio!
Onnittelut ansaitusta viikon malli-tittelistä! :)
Hienosti rakennettu ja maalattu malli! Onnittelut tittelistä. Mitenkään arvostelematta tätä mallia, kiinnitin huomioni renkaiden ja alustan (tässä tapauksessa siis tasainen 'levy') väliseen epäluonnollisuuteen (varsinkinkin otsikkokuva). Siis malli ikäänkuin leijuu, 'mallailusfääreissä' :-D. Ja tästä päästään itse ongelmaan, onkohan mitään käyttökelpoista tapaa mallintaa tavallista muovimallin rengasta vastaamaan ajoneuvon painoa, helposti…

Aloitin pari iltaa sitten Mini-Artin (1/35) GAZ-AAA:n ja varmaan sama ilmiö tulee vastaan.

Mutta jälleen kerran komea malli Markolta, taputtaa klap, klap, kuivia kätösiään :-D
Esko Rusi 11.2.2013 19:38 Vastaa lainauksella
Kaikki mahdolliset kehumiset on mielestäni jo kerrottu joten turha toistaa niitä. Karille sen verran tietoa että Markolla on jonkillainen suunnitelma dioraamaan johon hummeri "uppoaa".
Jäädään odottelemaan tästä "siviili" versiota, olisi röyheetä ja turvallista ajella Hesan ruuhkissa,oli keli mikä tahansa.
Hummeri on jo alustalla ja maasto tehtynä- kaksi figuuria kolmesta on maalattu. Kyllä se pian on valmis :)
Uusi Hummerikin tuli tänään hommattua- saadaan kunnon surf'n'turf dioraama, kun pistetään samalle alustalle Buffalo ja Hummeri- yksi EOD robotti ja liuta figuja, räjähtänyt IED ja yksi suutari jne…

/marko
Edelleenkin jäi epäselväksi kuinka auton renkaat mallintaisi realistisesti kovalla pinnalla, nehän kuitenkin 'litistyvät' hieman? Dioraama tms alusta varmasti häivyttää ko 'ongelman' tässä tapauksessa, uskon niin, kysymykseni onkin enempi 'yleiset syyt' luokkaa :-D
Aika monessa modernissa MRAP ajoneuvossa on Run-Flat renkaat sekä mahdollisuus säätää ilmanpainetta, joten litistyminen voi olla minimaalista tai sitten huomatavaa :) Jatkossa suosin hartsisia AM-renkaita