Pienoismallit.net

Grumman SA-16B Albatross

Tämän amerikkalaisen kaksimoottorisen lentoveneen ensilento tapahtui lokakuussa 1947. Koneen voimanlähteinä oli 2 kpl ilmajäähdytteisiä Wright R-1820-76A Cyclone moottoreita. Huippunopeus oli n. 380 km/t ja kone pystyi lentämään ilman välitankkausta n. 4600 km.

Siipien kärkiväli oli 29 metriä ja rungon pituus 18 metriä. Viimeinen Albatross valmistui vuonna 1961 ja USA:n lisäksi tämä konetyyppi oli käytössä Argentiinassa, Brasiliassa, Kanadassa, Chilessä, Kiinassa, Länsi-Saksassa, Kreikassa, Islannissa, Indonesiassa, Italiassa, Japanissa, Malesiassa, Meksikossa, Norjassa, Pakistanissa, Perussa, Filippiineillä, Portugalissa, Espanjassa ja Thaimaassa.

Tätä lentovenetyyppiä on yhä nykyäänkin yksityiskäytössä lentokuntoisena eri puolilla maailmaa.

USA:n ilmavoimat, laivasto ja rannikkovartiosto käyttivät menestyksellisesti Albatrosseja pelastus- ja etsintätehtävissä Korean sodassa 1950-luvulla ja Vietnamin sodassa 1960- ja 1970-luvuilla.

Vietnamissa esim. 14.3.1966 USA:n ilmavoimien SA-16B Albatross laskeutui uhkarohkeasti mereen lähelle pohjois-vietnamilaisten miehittämää Haiphongin satamaa - siis aivan vihollisen "nenän eteen". Albatrossin tarkoituksena oli pelastaa merestä alasammutun F-4C Phantom suihkuhävittäjän miehistö (kaksi miestä).
Satamaan sijoitettu Pohjois-Vietnamin tykistö tulitti Albatrossia koko sen laskeutumisen ajan - lentovene sai useita osumia konekivääritulesta ja koneen laskeutuessa veteen se sai osuman sirpalekranaatista - seurauksena oli räjähdys ja koneen koko miehistö sai surmansa.
USA:n laivaston helikopteri onnistui myöhemmin pelastamaan edellä mainitun Phantomin miehistön ja he kertoivat tuosta uhkarohkeasta Albatrossin pelastusyrityksestä.

Tämä Monogramin mallisarja ilmestyi kauppojen hyllyille 1957 - minä taas synnyin 1956, joten päätin sitten nostalgian puuskassa rakentaa tämän minua hieman nuoremman mallisarjan "Old School" tyylillä - yhtäkään niittiä en ole hionut pois. Tämä on rakennettu suoraan laatikosta - lukuunottamatta jalustaa, joka on Italerin tuotantoa.

Maalasin siveltimillä käyttäen Humbrolin maaleja.

Kommentit

Siisti nostalgiamalli. Hyvä ettet hionut niittejä pois. Silloin tuo on sellainen niinkuin se varmaan aikanaan rakennettiin. Well done.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Hyvä ettet hionut niittejä pois. Silloin tuo on sellainen niinkuin se varmaan aikanaan rakennettiin.
Juu ja jees - olen päättänyt, että jos/kun rikon jonkin tämänkaltaisen historiallisen mallisarjan "laatikossaolorauhan", niin rakennan sen aina suoraan laatikosta kaikkine virheineen. Ja maalaus tietenkin siveltimillä.
Pidätkö missään "näin maalaat kuin Raimo Leino" -kursseja?

Niin joo ja on tämäkin mallisi oikein hieno.
Heikki Lankinen kirjoitti:
Pidätkö missään "näin maalaat kuin Raimo Leino" -kursseja?
Ööh - no en pidä. Olen harjoitellut tuota pensselillä emalimaalin sutimista n. 45 vuotta ja ilmeisesti olen jotakin jopa oppinut.
Pertsaaaa 26.1.2013 21:58 Vastaa lainauksella
Tyylikäs malli. Juuri näin nämä vanhat sarjat pitä tehdä. Itelläni on tuossa Monogramin 1:48 Devastator TBD-1 alkuperäispaketointi. Olen ajatellut sen juuri näin joskus kasata.
Raimolta tulee hyviä malleja liukuhihnalta.
PhantomII 27.1.2013 10:06 Vastaa lainauksella
Harvemmin täällä nähty malli. Ei taida nyt olla Monogramilla ohjelmassakaan tällä hetkellä. Tyylikkäästi maalattu. Maalipinnassa näkyy meren vaikutuksetkin kivasti.

Ainakaan kuvissa niittikuvio ei näytä häiritsevältä. Olisko niin, että usein hiukan hermoillaan liikaa niittien ja koho viivojen kanssa? Se miltä malli näytää valmiina, on kovin paljon muusta viimeistelystä kiinni kuin niiteistä tai kohoviivoista.
Näissä lentävissä veneissä on tietysti aina sitä jotakin.
Hieno kokonaisuus, varsinkin mustavalkokuva tekee oikeutta mallille. Pieni nipotus- roikkuuko vasen siipi hieman vai vääristääkö perspektiivi?
AJ 27.1.2013 12:08 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Wau!

Nyt on taas taattua Raimo tasoa oleva lekopienoismalli. Kyllä on toimiva "old school" tyyli, ei mitään nurinaa, narinaa tai kitinää, vaan kehuja. Kuvat ovat huippuluokkaa, kuten aina ja mv-kuvat täydentävät kokonaisuutta. Komppaan kehuja yllä ja hienoa, että jätit niitit koneeseen, siitä tulee mainio pikantti lisä.

Rakentaminen, maalaus ja viimeistely vanhennuksineen ovat upeaa jälkeä. Extrasuperlisäplussaa siitä, että leko on Italerin jalustalla ilmassa, eikä se perinteinen maassa pyörillä. Lentävänä versiona pienoismallilekoihin tulee sitä ilmettä, mitä esikuvissakin on - lentämisen taikaa - eikä haittaa yhtään vaikkei propellit pyöri. Nyt kun vielä löytyisi jostain isoimmillekin tai raskaammille koneille jalustat (Tamiya on fiksu, kun pakkaa 1/32 rakennussarjoihin jalustat).

Upeaa sivellintyötä jälleen - vain hyvin harva osaa pensselöidä noin hyvin, mutta kuten edellä toteat n. 45 vuodessa oppii, kun harjoittelee aktiivisesti. Lienet parhain pensselimallari tällä saitilla; tai toisin sanottuna ei maailmalla montaa huippua sivellinmallaajaa ole ja melko varmasti kuulut siihen hyvin harvojen joukkoon.

Kaunis Albatross pienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Pertti Mela kirjoitti:
Pieni nipotus- roikkuuko vasen siipi hieman vai vääristääkö perspektiivi?
Oikeastaan kumpikin siipi roikkuu hieman - tosin muutamassa kuvassa perspektiivi vielä lisää tuota illuusiota.
AJ kirjoitti:
- eikä haittaa yhtään vaikkei propellit pyöri.
Kyllä ne muuten pyörii - vaan meikäläisen huushollissa ei ole tällä hetkellä toimivaa pöytätuuletinta, jonka avulla saisi laitettua "kierroksia" potkureihin - niin että tuo efekti jäi sitten tekemättä näihin valokuviin.
[/quote]

Ööh - no en pidä. Olen harjoitellut tuota pensselillä emalimaalin sutimista n. 45 vuotta ja ilmeisesti olen jotakin jopa oppinut.
[/quote]

"Maalasin siveltimillä käyttäen Humbrolin maaleja."

Kertoisitko mitä Humbrolin maaleja (koodi?), ja miten ohennettuina? Mielestäni Humbrol-maalien laatu on laskenut viimeaikoina kuin lehmän häntä (jotkut sakkaantuvat purkkiin parin avauskerran jälkeen, vaikka kansi on taatusti kiinni). Liekö uusilla "ympäristöystävällisemmillä" ohenteilla osansa? Vanhat (=70-l.) Humbrolit olivat tietysti aivan eriasia (kumpa jostain niitä saisi!!). Voisko purkkiin laittaa muuten jotain, joka hidastaisi vanhetumista?

Mutta itse malliin: Todella hieno nostalgiatyö. Siihen aikaan oli tärkeää, että malli näytti hienolta sopivan tarkasteluetäisyyden päästä, vaikka katosta roikkumasta. Silloin saatettiin katsoa kieroon kaveria, joka lähikuvasta kommentoi tyyliin: "tuon paneeliuran uudelleen-uurtamisessa on epäonnistuttu, koska lähikuvasta näkyy, että uurrin tai veitsi on lipsahtanut sivuun, ja korjauskittausta ei ole hiottu kunnolla." tai muuta pilkunviilausta.
Rakenna mitä haluat, millä tyylillä haluat ja ennenkaikkea nauti mallailusta!

Raimo osaa, minäkin yritän oppia.
Mika Kauranen kirjoitti:
Kertoisitko mitä Humbrolin maaleja (koodi?), ja miten ohennettuina?
Moi Mika

Humbrolin maalit olivat tässä projektissa:

- 56 Metal
- 11 Silver
- 33 Matt Black
- 24 Matt Trainer Yellow
- 64 Matt Grey
- Revellin kirkas lakka nro 1 (joka ei mielestäni ole kirkas, vaan lähinnä satiini) - tuon päälle oli helppoa laittaa siirtokuvat

… ja nyt sattui niin, että jokaisen purnukan avasin uutena, joten en minä niitä mitenkään ohentanut - sekoitin vaan ERITTÄIN perusteellisesti. Tuota Revellin lakkaa ei jostakin ihmeen syystä tarvitse edes sekoittaa, ja siis kaikki kerrottu pätee vain pensselillä maalatessa.