Pienoismallit.net

Armored 1/4ton jeep

Ardenneiden taisteluiden aikana jenkit keksivät lisätä panssarointia sekä tulivoimaa tiedustelukäytössä olleisiin jeeppeihin. Tässä Dragonin näkemys aiheesta. Sarja pohjautuu hieman kyseenalaisen maineen saaneeseen SAS-jeeppiin, mutta onneksi sarjaan on tehty jonkin verran päivityksiä. Lisäpanssarointi tulee yhtenä etsinpalana, joka kannattaa taivuttaa varovasti useasti koesovittaen paikalleen. Tunnetusti etsit eivät kestä kovin paljoa taittoa takaisinpäin katkeamatta saumasta.

Maalasin mallin ensin AK:n od-setin väreillä, mutta en tykännyt lopputuloksesta joka jäi mielestäni aivan liian vaisuksi. Tästä lähdin jatkamaan omilla värisekoituksilla ja filttereillä. Kuraamiseen käytin tutusti AK:n mömmöjä ja migin pigmenttejä. Lopputulos on mielestäni varsin kehityskelpoinen. :)

Kommentit

Hyvältä näyttää ehdottomasti! Maalaus on onnistunut hyvin ja pintakäsittely muutenkin. Jos nyt jotain kehitettävää niin lapion metalliosassa voisi olla enemmän sävyjä, ja lapion kahva tuskin oli kokonaan puuta? Oletko maalannut etuvalot? Kuvasta ainakin näyttää että oikean puolen valossa maalia on lipsahtanut vähän väärään paikkaan.
Hyvä malli kuitenkin, penkit näyttää tosi hyvältä samoin kuin suurin osa muistaki yksityiskohdista!
Ei mänis kyllä katsastuksesta läpi. Leimatta jäis.
Kuski ei nimittäin näe, että mistä ajetaan. Vai onko tämä niinkuin sivuvaunullinen kilpamoottoripyörä. Kuski määrää vauhdin ja purkkiorja suunnan. Oikeastaan tällä ajamisessa ampujan on täytynyt määrätä molemmat. Mutta että on vielä pitänyt ampuakkin. Paljon on ollut hommia molemmilla. Huh.
Melekonen keksintö.

Itse kerroit, että lopputulos on varsin kehityskelpoinen. Minusta nakkisormesta lopputulos on kadehdittava. Kura kivasti roiskunut taakse, lisäpanssaroinnissa hyvät valumaläljet ja muutenkin pintakäsittely on onnistunut. Kokonaisuus on niin aidon näköinen, että tämän näkisi mielellään jonkinlaisella alustalla. Siis pikku dioraamaa oikein huutaa.
Hyvä Kaappis J.
T.T
Tosi heino ja yksityis kohtanen. Malli on myös kivan näkönen.
AJ 31.1.2013 10:42 Vastaa lainauksella
Moi Jukka,
Tämä mallisi meinasi mennä ohitse, onneksi ei mennyt, sillä tämä on erittäin onnistunut. Helppo kompata kaikkien yllä olevien herrojen kehuja. Kyllähän tämä näyttää aivan modatulta jenkkien Battle of Bulge jeepistä, kun vertaa valokuviin.

Värisävyt ovat kerrassaan erinomaiset! Oli yllätys tavata, että AK:n OD-setin värit jäivät vaisuiksi ja jouduit tekemään omat värisekoitukset ja filtterit - toki se kannatti, kun katsoo lopputulosta. Mutta luulin, että AK:n OD-setti olisi hyvä ja että juuri sillä pääsisi pois noista omista OD värisekoituksista ja filttereistä (teen myöskin OD värisekoitukset ja filtterit itse ja olen harkinnut AK:n OD-settiä, jotta maalaushomma nopeutuisi ja helpottuisi).

Kun Timo edellä aprikoi katsastuskelposuutta, aprikoin puolestani ajettavuutta, sillä melkoinen painonmuutos tulee tuosta lisäpanssaroinnista…

Timo sanoi edellä niin hyvin, että lainaan suoraan häntä: "Kokonaisuus on niin aidon näköinen, että tämän näkisi mielellään jonkinlaisella alustalla. Siis pikku dioraamaa oikein huutaa." Siinäpä se. Parhain terveisin, AJ
Hieno Jeeppi! Valumat ja pinnan korostukset on mukavasti kohdallaan. Noiden AK:n OD-setin sävyjen kanssa saa sikäli olla tarkkana, että malttaa antaa edellisen sävyn kunnolla kuivua ennen kuin ruiskii seuraavan pintaan. Muutaman tunnin kuivuttuaan akryylimaalipintakin kummasti muuttaa sävyjään, joten maltti on valttia. Samaten, jos maalaa vielä kirkkaiden lamppujen alla saattaa tulla jälkeen päin yllätyksenä, miten vähän kontrasteja itse asiassa pintaan tulikaan. Noiden vaaleimpien sävyjen kanssa on vielä houkutuksena se, että peittää niillä liikaa pintaa, jolloin on tehnyt vain edellisillä sävyillä melko turhaa työtä.
Teikäläisen omat sekoitukset ovat tosi hyvin onnistuneet! Yleisin ongelma nimittäin noiden omien sekoitusten kanssa on se, etteivät sävyt "rimmaa" keskenään.
Missäs ne mahdolliset artikkelit Mallixiin luuraa, eikös jo olisi aika!?
AJ 31.1.2013 14:01 Vastaa lainauksella
Moi Mika, Mikäli ymmärsin oikein, AK:n OD-setti toimii hyvin kun vain antaa kuivua normaalisti, kuten muutkin akryylimaalit? Kiitos vastauksestasi jo etukäteen. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia! :)
Suurin ongelma ak:n maalisetissä oli, että sävyt tekivät mallista lähestulkoon ruskean. Ehkä ajatuksena on, että mallari jatkaisi siitä itse vihreillä filttereillä, mutta tulipahan sotkettua tälläkertaa enempi itse maaleja :) Samahan se miten tekee, kunhan pääsee suunnilleen kaivattuun lopputulokseen.

Heh, ei taida minun kirjoituslahjoilla artikkelin teko taipua :)
SS 1.2.2013 12:16 Vastaa lainauksella
Tätä mallia on tullut netissä vähän tutkittua hankintamielesstä, ja hieno nähdä tästä näin hyvin toteutettu versio täällä. Sävyt ovat omaan silmään todella hyvät.
AJ, nuo AK:n akryylit kuivuu kuten muutkin vesiohenteiset, mutta kun vetää päällekkäin kuusikin maalikerrosta, niin kannattaa antaa aina yhden maalikerroksen kuivua kunnolla ennen kuin vetää seuraavan päälle. Noiden vesiohenteisten ominaisuuksiin kuuluu se, että niiden sävy muuttuu hieman, kun ne kuivuu täydellisesti. Hieman märkänä, vaikkakin kosketuskuivana, kontrastit näyttää kovemmilta, mutta sitten kun pinta kuivuu täysin kontrastit tasaantuukin yllättävän paljon.
Tuon AK:n setin käyttöä helpottaa, kun sekoittaa tosi hyvin etenkin nuo vaaleimmat sävyt. Niiden pigmentit näköjään vaatii välillä jopa sen, että tyhjentää koko purkin sisällön tilapäisesti johonkin toiseen purkkiin, jossa sisällön saa sekoitettua vaikkapa pensselin varrella. AK:n settien sävyt on meikäläisen mieleen, mutta välillä noiden vaaleimpien sävyjen kanssa menee hermo.
AJ 1.2.2013 15:39 Vastaa lainauksella
Moi Mika,
Kiitokset tyhjentävästä kirjoituksesta AK:n OD-setistä. Tämä selvensi asian täysin. Parhain terveisin, AJ