Pienoismallit.net

F9F-2P Panther

F9F Panther oli Yhdysvaltojen laivaston ensimmäisiä suihkuhävittäjiä ja yleisimmin käytetty laivaston kone Korean sodassa (78000 tehtävää). Konetta käytettiin ensisijaisesti maataisteluun, mutta sillä myös saavutettiin ilmavoittoja (esim. laivaston ensimmäinen ilmavoitto). F9F vedettiin aktiivipalveluksesta 1956, mutta säilyi opetuskäytössä. Ainut ulkomaalainen käyttäjä koneelle oli Argentiina, joka osti 1958 24 kpl laivaston vanhoja Panthereita. Argentiinan laivaston (ARA) Independencian (V-1) katapultit eivät tosin olleet tarpeeksi tehokkaat kyseisen konetyypin ampumiseksi taivaalle, joten ne siirrettiin maatukikohtaan.

Kipinän tähän koneeseen sain elokuvasta "Bridges of Toko-Ri". Juoneltaan ei kovin kaksinen pätkä, mutta autenttinen kuvausympäristö ja koneet tekevät muuten mielenkiintoisen katsottavan.

Tämä Hobby Bossin valmistama F9F-2P sarja oli mukava rakennettava osien yhteensopivuuden puoleen, ainoastaan siivenkärkitankkien saumoja joutui hieman siistimään. Hyvin detaljoituun malliin oli vaikea saada eloa tuon tumman sinisen värityksen takia, vaikka yritinkin paneelirajoja harmaalla litkutella. Maaleina on käytetty Humbrolia ja lakkaukseen Johnssonia ja Revelliä, jonka temppuilun jälkeen (teki harmaan raidallisen pinnan) vedetty vielä Xtracrylixin mattalakka.

Kyseinen yksilö esittää USS Boxerin (CV 21) kyydissä Maaliskuusta 1951 - Lokakuuhun 1951 matkannutta CVG-101:n F9F-2P valokuvauskonetta. Siirtokuvat ovat Flevo Decalsin USS Boxer arkilta.

Tämä oli aika suoraviivainen rakentaminen ja sarjaa voi suositella varauksetta kenelle tahansa. Hyllyssä odottavan sotaisamman F9F-2 version taidankin tehdä tuohon edellä mainittuun Argentiinan laivaston kuosiin.

Kommentit

Morjens Simo.Kirjoitin tänä aamuna jo yhden kommenttin mallistasi unen pöpperössä aamulla klo. 5.15 tai jotain sellaista mutta,kuitenkin unohdin ilmeisesti painaa lähtä painiketta.Tässä tiiviste aamulta.
Mallihan on hyvän näköinen ,rakennus ja maalaus jäljessä ei aina ainakaan meikäläisen puolelta valittamista.
Asiat mitkä pistää silmään ovat alas laskettu pilotin astinlauta ja piikki mahan alla.
Miksi kuomu ei ole auki jos a.lauta on alhaalla.Vai onko niin että, kuomu on tässä malissa yhtä palaa?MIkä on tuo piikki mallin mahan alla Kenties antenni vai onko tuo mallin tasapainottamis piikki(seisoo omilla jaloillaan) vai erehdynkö pahemman kera?Kaikkinensa kuitenkin oikein mainio kameranokka "Panterin" malli Korea ryhmikseen.
P.S.Onko tuossa H.Bossyn F9F-2 mallissa valmiina Argentiinan Laivaston siirtokuvat?
Terv.Opa L.
Kiitoksia kommentista. Tuon kuomun olisi kyllä saanut aukikin, mutta päätin laittaa sen kiinni. Ei tullut mieleenkään, että tämä kuomu/astinlautayhdistelmä olisi jotenkin poikkeuksellinen. Tuosta piikistä, että se tosiaankin lienee vain tuki koneelle. Nokkapyörä ei kyllä tavoita maata sen avulla, vaan lisäsin keulaan painoa. Selasin kuvia koneesta, eikä siinä tuollaista "antennia" ole. Pitää ottaa pois tästäkin, kun on aivan hyödytön. Itsellä kun ei ole aina nippelitietoa näistä rakennuskohteista, niin on hyvä saada oikaisu mahdollisista virheistä. Varsinkin kun nämä kaksi em. asiaa eivät edes liity meikäläisen kädentaitoihin, vaan tietämättömyyteen.

Ja kyllä, F9F-2 paketoinnissa on Argentiinan siirtokuvat.
Kiitokset vastauksesesta Simo. Armada Argentiina Forever!!!
.Ei muuta kuin rakennellaan lisää näitä hyvän näköisiä "Panttereita"Nyt kun katsoin lisää kuvia k.o. koneesta en ole lainkaan varnma että,kuomu auki astin lauta alas olisi se ainoa "Oikea" vaihthtoehto"Mallia on siis hieno Nämä marinat eivät koske sinun mallarin taitojasi millään lailla vaan juttuja joihin allekirjoittanut puuttui jonkun mielestä ehkäpä turhaankin.Lisää näitä. LIke it!!
AJ 27.1.2013 00:12 Vastaa lainauksella
Moi Simo,
Komppaan Opaa, kaikinpuolin onnistunut F9F Panther - hyvä taustoitus, rakentaminen, maalaus ja viimeistely. Parhain tervesin, AJ