Pienoismallit.net

Messerschmitt 109 g2

Schwarz zwei

Trumpeterin ison skaalan mersu valmistui tämän vuoden ensimmäiseksi esiteltäväksi malliksi. Kone esittää Günther Rallin vuoden 1943 mustaa kakkosta.

Seuraavana lyhyt kertaus herran historiasta.

Syntyi 10.3.1918 lounais Saksassa Gaggenaun kylässä. Kolme vuotiaana muuttivat Stuttgartiin jossa kävi koulut. Kuudennelle tai seitsemännellä luokalla hänelle selvisi että haluaa isona sotilaaksi. Valmistui ylioppilaaksi vuonna 1936 Ennen armeija uraa oli lahjakas yleisurheilija lajeina pikamatkan juoksu ja pituushyppy. Vuonna 1936 hyppäsi 6.49 pituutta. Viisiottelu kiinnosti myös. Samana vuonna ilmoittautui palvelukseen 13 jalkaväkirykmenttiin. Vuonna 1937 Dresdenin sotakouluun josta valmistuttuaan pyysi siirtoa Luftwaffeen. Nuorempana ei ollut lainkaan kiinnostunut ilmailusta. Elämänsä ensimmäiselle lennolle hän nousi 7.7.1938 FW Stieglitzin kyytiläisenä. Ensimmäinen yksinlento 2.8.1938 siinä vaiheessa takana 59 starttia 27 koulutuspäivää ja kokonais lentoaikaa 6 tuntia 35 minuuttia.

8.9.1939 aloittaa lennot Me-108 koneella joka oli viimeinen vaihe ennen 109:ä Ensimmäinen lento Me-109 koneella 29.8.1939 ja hävittäjälentäjä on syntynyt.

Ensimmäinen ilmavoitto 18.5.1940 Curtiss Hawkista
28.11.1941 loukkaantuu pahoin pakkolaskussa. Lääkäri ei anna toiveita enää lentämisestä.
Toukokuussa 1942 haluaa palata takaisin lentokoneen puikkoihin. 3.9.1942 saavuttaa 65 ilmavoiton ja palkitaan ritariristillä. 26.10.1942 sadas voitto ja ritariristiin tammenlehvät. Huhtikuussa 1943 ylennys kapteeniksi ja saa komentoonsa hävittäjälaivueen 3/JG52 12.9.1943 kahdessadas voitto ja ritariristiin lisättiin miekat. 28.11.1943 toinen henkilö joka saavuttaa 250 voittoa. Walter Nowotnyn jälkeen. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta pudotetut koneet olivat kaikki hävittäjiä. Suurin osa oli La-5, LaGG-3 ja Airacobria jokunen Spitfire ja 1 Thunderbolt.

Kokonais saldoksi muodostui 275 pudotusta ja 3 sija kautta aikojen pudotus tilastoissa. Se on valtava määrä koneita ja tänäpäivänä minkään valtion budjetti ei sallisi tuollaisia menetyksiä.

Sodan jälkeen liityi uudelleen perustettuun Luftwaffeen. Erosi palveluksesta vuonna 1975 Menehtyi sydänkohtaukseen 4.10.2009

Sarjasta sanoisin seuraavaa. Kaikinpuolin erittäin miellyttävä kasattava. Menee helposti nippuun ja osat on hyvää valua. Detaljien määrä on hyvä. Sarjassa on yli 240 osaa. Etsiosia on myös ihan mukavasti. Renkaat on vinyyliä. Sarjan mukana tuli myös siipitykit mutta ne ei tähän koneeseen kuuluneet. Maalattu Tamiyan maaleilla. Lakat myös samalta valmistajalta. Kevyesti litkuteltu ja pieniä chippauksia tehty sinne tänne. Mallin ollessa jo valmis jotenkin sain toisen laskutelineen katkeamaan:( Nyt saattaa olla hieman väärässä asennossa jos tarkkaan katsoo.

Tästä koneyksilöstä ei tunnu kuvia löytyvän. Yhden osittaisen kuvan onnistuin löytämään.

Kommentit

On kyl komee mersu!

Hieno oletuskuva. Tykkään kovasti.

Maalauskaavio on miellyttävä, kun se on ruskea/vihreä, eikä se "perinteinen 74/75/76". Kaiken puolin onnistunut maalauksineen ja kasauksineen. Ei mitään kriittisiä virheitä, tai ainakaan mun silmiin osu. Mutta renkaiden aurauskulma näyttää hieman kummalliselta ja pitotputki tönöttää alaspäin. Lisäksi sarjan potkurinlavat ovat liian terävät kärjistä, kun ne pitäisi olla enemmän "lapion malliset". Mutta se on valmistajan vika, eikä mallarin.

Upeaa työtä kaikenpuolin!
Todella hieno mersu, hieno kone, hieno maalaus. Pitää käydä hakemassa itsellekkin tämmönen projekti.
Vielä tässä pitää elvistellä että itselläni on herran nimmari :) Tämäkin ilmojen sankari on sitten kuollut, sitä en tiennyt.
AJ 24.1.2013 08:49 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Wau!

Heti lähtöön taiteellisen upea oletuskuva, komppaan Anttia, tykkään kovasti ja hieno idis. Historia ja muu taustoitus kunnossa sekä kuvaus rakennussarjasta, hienoa.

Helppo kompata Anttia ja Pekkaa edellä - todella hieno Mersu, maalaus ja viimeistely tyylikkään kaunista, upeaa työtä kaikilta osin. Ei tosiaan mitään kriittisiä virheitä.

Wau-efekti tuli tästä lekosta; uskoisin, että itse Günther Rallkin olisi pitänyt tästä pienoismallista koneestaan - loistavaa työtä! Parhain terveisin, AJ

PS Tämä mallisi näyttäisi upealta lentävänä pienoismalliversiona, mutta silloin vaatisi figun ohjaamoon ja jonkun mieluusti läpinäkyvän telineen/alustan. En tiedä löytyykö läpinäkyviä telineitä/alustan näin ison skaalan koneelle.
AJ kirjoitti:
Wau-efekti tuli tästä lekosta
Sanoisin suorastaan notta WAU! Kaunista työtä.
Oletuskuva on hieno. Mallikin on maalauksineen huippua. Pitää varmaan kokeilla joskus noita Trumpan mallejakin. Näköjään niistä saa tehtyä hienoa jälkeä. (jos osaa):)
jukka fw kirjoitti:
Tuossa tuo on kohta loppuun luettu:) Kiitokset kaikille mieltä lämmittävistä kommenteista.
Todella helppo kompata edellisiä, etten sanoisi suorastaan ja kertakaikkiaan vetäisisin vaikka ihan soolonkin tämän kunniaksi!! Miekii sain WAU-efektin Viisi tähteä ja pöllö ohtaan!! Hyvä Paavo!!
Paavon työnjälki paranee vuosi vuodelta ja nyt ollaan jo saavutettu aste, josta ei voi juurikaan parantaa (eikä enää tarvitsekaan). Hieno Mersu monen jo muun hienon mallin jatkoksi. En keksi väkisin paranneltavaa. Tuo huomenna Tikkakoskelle näytille.
Mitään en Mersuista ymmärrä, mutta työjälki on upeaa.
Kiitän kommenteista. Harmi kun tuonne Tikkakoskelle ei pääse käymään.
Helppoa olla samaa mieltä ylläolevien kanssa,eipä suuria virheitä näy ja maalaus on huippua mielestäni.
On kyllä todella hieno mersu! Maalauskuvio on upeasti toteutettu ja mun silmissä malli on aivan ykkösluokkaa! Hyvä!
Hieno malli ja oletuskuva on todella tyylikäs, komea ison skaalan mersu. Mukavan hillitty säistys ja chipit, maalaus ja rakennusjälki hienoa. Vielä kun guntterin figun tuohon koneen kylkeen niin wot:)