Pienoismallit.net

Opel Kapitän 1939

Opelin 1930-luvun lopun mallistoon kuului Kadett, Admiral, Six ja Kapitän. Tässä vuoden 1939 Kapitän vaalean sinisenä. Kyseistä mallia valmistettiin vuosina 1938-40. Auto oli uudelleen valmistuksessa heti sodan jälkeen, mutta pyöreillä etulampuilla. Kapitänissä näkyy GM:n muotoilun piirteitä.

Itse malli on tehty scratchina polystyreenistä. Vanteet on otettu 1:43 mittakaavan VW T2 transporterista ja renkaat 1:43 Mosse 403:ta.

Kromiosiin on käytetty Alcladin metallimaalia tai Bare Metal foilia. Kaikkein haastavinta oli löytää netistä, tai mistään mitään piirustuksiin viittaavaa.

Autoyksilöllä ei ole mitään ihan tarkkaa esikuvaa. Olen ottanut rekisterinumeroksi seuraavan numeron autosta joka oli eräällä valokuvaajalla. Väri on haettu Opelin värikartasta, joka sopi hyvin Suomi-auton imagoon.

Kommentit

Erittäin hyvin itse tehdyksi. Aina arvostustaso nousee toiseen potensiin kun on itsetehty. Muuten rittöin onnistunut malli..ainut mitä toivosi niin pneliuria ja ovien uria kun olisi korostettu/litkutettu sekä ajovalot viellä olisi lasiset niin avot!
Hmm… missä mun leuka on?? En oo melkei koskaa nähny mitään näin hienoo, en varsinkaan itte tehtyä. Hieno,mutta "valot" näyttää vähän lelumaisilta.
JJ Hilska 24.1.2013 21:27 Vastaa lainauksella
Kiitokset kehuista. Tosiaan valojen mallintamiseen pitäisi vielä vähän panostaa…
maxres 25.1.2013 15:13 Vastaa lainauksella
On kyllä vakuuttavaa työtä scratchiksi! Komppaan Markoa noissa ovisaumoissa, mutta muuten on komeaa jälkeä kun ottaa huomioon vielä mittakaavan!
Upea malli! Mittasuhteet ja yksityiskohdat just eikä melekein. Moni tehdastekoinen malli on huonommin esikuvansa näköinen. 10/10
JJ Hilska 17.6.2021 20:38 Vastaa lainauksella
Kiitos Pekka kommentista! Aihetta on opiskeltu tässä vuosien varrella enemmän ja lisää näitä Kapitäneja on tulossa parhaillaan.