Pienoismallit.net

Stryker FSV 1131

Tekele esittää Saksassa asemapaikkaa pitävien joukkojen tulitukiajoneuvoa.
Aktiivikäytössä ajoneuvoihin asennetaan lähes poikkeuksetta Slat lisäpanssarointi "linnunhäkki" ympärille joten mallini esikuva on pitkähköllä maastoharjoitusreissulla ja visiinkin päällystöä mukana. (miehistön juomat on pahvilaatikoissa ja päällystön "limut" kylmälaukussa ;-)

Malli rakentui Trumpan sarjasta johon ymppäsin lähes kaikki etsikilkkeet jotka löysin ja resiinirenkaat vielä päälle. Jälkikäteen ajateltuna Slat panssarit olisivat olleet todella hienot, mutta näissäkin messinki kilkkeissä oli tarpeeksi juotos/liimausharjoittelua.

Varhaisessa vaiheessa totesin mallin pultinkantojen olevan suurelta osin muodottomia joten vuolin kaikki pois.
Korvasin prikat Punch & Die työkalulla isketyillä muovi/alumiini kiekoilla ja mutterinkannat photoetsi tuotteilla. Järkytys tuli jälkikäteen kun laskin että erillisiä osia tuli pultinkantoihin n.600 kappaletta! (never again!)

Lisäksi tein yönäkölaitteen johdot ja linssin sekä mm. vilkut scratsinä muovilevyistä ja metallilangoista.
Lisätavarat kannella ja koreissa ovat pääosin resiinisiä AM tuotteita.

Mallin pintaan suihkuttelin hienoisen antislip pinnoitteen ali ohennetulla Mr. Surfacer 500 pohjamaalilla.
Perusmaalaus hoidettiin tamiyan maaleilla, detaljimaalaukset Vallejon ja Andrean tuotteilla.
Säistykseen pigmenttejä ja litkuja sekä öljymaaleja useilta valmistajilta.

Malli valmistui nipin napin 2012 Euromilitaire kilpailuun.

Suapi ritisoija.

Teemu

Kommentit

Mies kyllä pisti nyt pahan… Pyytää nyt ritisoimaan täydellistä mallia. Täytyy sanoa että epäonnistuin. Pitää antaa täydet pinnat. Kaikki kohdillaan, mieletön määrä detaileja, silmän iloa ja tutkittavaa pitkäksi aikaa.
Todella hyvin pistetty likaiseksi eikä yhtään liioiteltu sekä hienot yksityiskohdat.
Petri Lyy 21.1.2013 07:47 Vastaa lainauksella
Illalla juuri sain saman mallin pohjamaalattua, ja sitten aamulla näen tämän. En ole varma, helpottaako omaa hommaa vai nousiko rima just liian korkealle. Hieno malli hyvällä maltilla ja taidolla toteutettuna.
AJ 21.1.2013 08:40 Vastaa lainauksella
Moi Teemu,
Olet nähnyt paljon vaivaa, lisännyt miltei kaikki kuviteltavat AMS-lisukkeet ja upottanut ilmeisesti mittavan määrän työtunteja Stryker pienoismalliisi ja lähdit ilmeisesti jaagaamaan mitalleja 2012 Euromilitaire kilpailusta.

Kokonaisuus on onnistunut, paljon hienoja detaileja, väritys ja viimeistely onnistuneet hyvin ja menestystä tuli 2012 Euromilitaire kilpailusta.

Ainoat pienet miinusmerkkiset asiat, mitkä pistää katsojan silmään ovat ajajan ja vaununjohtajan oranssinpunaiset periskoopit, kuvat 1, 2, 5 ja 7. Ne eivät ole samaa tasoa mallin muiden osien kanssa eikä viimeistelyn osalta.

Upea Stryker jokatapauksessa. Parhain terveisin, AJ
Teemu Lax 21.1.2013 10:50 Vastaa lainauksella
Kiitos kehuista kaikille, AJ olet oikeassa näin myöhemmin katsottuna linssit on liian kirkkaat. Yritin maalausvaiheessa niitä sävyttää ja kokeilla eri vivahteita mutta aika loppui kesken enkä ole aiheeseen enää palannut. Ensi kerralla tarkemmin…
J Pokki 21.1.2013 12:02 Vastaa lainauksella
Saattaa olla asiantuntijoille tyhmä kysymys, mutta kysyn silti ihan mielenkiinnosta. Nuo pyöräkiiloille menevät ketjut: Ovatko oikeassakin elämässä tuollaista messinkiketjua? Jos näin, onko siihen joku syy miksi käyttävät kyseistä materiaalia esim. teräskettingin sijaan? (Ainakin minun silmääni näyttää messingiltä)

Mallista ei ole pahaa sanottavaa, eläväisen näköinen laite.
Muuta en tiijjä, mut hemmetin hieno esitys. Tällainen esitys ei todisesdi minua masenna, vaan antaa ruutia yrittää issekkin aina parenpata. Erittäin Bueno!!!
Teemu Lax 21.1.2013 12:23 Vastaa lainauksella
Ketjut ovat yritys elävöittää esitystä. Oikeissa vehkeissäkin on parkkikiilat ja pilipaliketjut puoliruosteessa roikkumassa. Kuva paljasti taas epäkohdat pitäisi olla enemmän sinkityn väriset.
Upea tekele! Olisin noi ketjut vain maalannut tai vanhentanut. Muuten lähes tädellinen:)
Todella hienoa työtä, voi tuota yksityiskohtien määrää! Ja samoin työn määrää mitä olet tehnyt kaikkien pulttien ym kanssa! Vähän silmiin pistää melkoisen puhdas kk:n kilpi, ainakin kakkoskuvassa näyttää aika puhtaalta. Olisko sitten vain joku valoheijastuma tai jotain?

Ihan mielenkiinnosta, mikä työ vaalea pyöreä juttu on mallin etuosan alla?
Teemu Lax 21.1.2013 17:54 Vastaa lainauksella
Löysin tuosta modernien lisätarvikkeiden pakkauksesta vadin jolle en keksinyt selitystä . Referenssi kuvista päätellen se on öljynvaluma palju. Kuvasarja amerikkalaisesta kalustonäyttelystä paljasti useammankin Strykerin alta kipon suojaamassa maastoa. olisko niissä Harrikan moottori ?
Upea malli ja eivät nuo ketjutkaan omin silmin nähtynä maalaamattomilta näyttäneet. Mistä lie johtuu kuvissa moinen…Vadista sen verran,että ainakin Kosovossa kaikkien jenkkien Humveiden alla oli samanlainen kärryjen omassa leirissään parkissa ollessa. Olisivatko sitten vihreät arvot kyseessä…
Jäätävän hyvän näköinen sotakone! On nää Strykerit vaan niin hienoja. Yksinkertaisen karuja pyörävaunuja, mutta kaikilla noilla detaljeilla niistä saa todella mehukkaita. Ainoat nillityksen aiheet täältä suunnalta kohdistuvat etuvalojen linjaukseen (nyt näyttäisivät osoittavan n. 15m vaunun eteen), vinssivaijerin sijoitukseen lankaleikkurin etupuolelle sekä vesi- ja polttoainekannujen väriin vaunun perässä (Vesikannun sävyn pitäisi käsittääkseni olla vaaleampi "buff" ja polttoainekannun tummempi "earth"). Nyt näyttävät samanvärisiltä?
Noi nykyvaunujen laserfiltteröidyt "oranssit" periskoopit on hankalia saada luonnollisen näköisiksi. Itse meinasin seuraavaksi kokeilla AFV-Clubin valmiita peilaavia periskooppidecaleita.
Kaikenkaikkiaan loistava kokonaisuus. Tästä saa taas innoitusta viedä omaa SLAT-projektia eteenpäin…
Muistan tämän kuvaus hetken silloin ko leirillä ja pahoitellen joudun toteamaan että malli ei ole täydellinen, oikeassa esikuvassa oli vasemmassa eturenkaassa 0.5 baaria vähemmän ilmaa joten sen pitäisi olla aavistus lutussa ja oikeanpuolen takarenkaassa oli pinta kulunut aavistuksen muita enemmän. Tämä ei siis ole mikään tarkka malli vaan jotain sinnepäin =D
Työvaihe kuvat saavat mykistymään vielä lisää valmiin mallin kuvien jälkeen. Yksityiskohtia on rakennettu ja lisätty todella paljon. Hieno! Tätä mielellään tutkailee jossain pienoismallitapahtumassa. ;)
Kiitos kommenteista.

Sorry Toni liimasin venttiilinhatut vahingossa kiinni, olisi pitänyt ensin tarkistaa paineet…

S.Vaajamo huomasi vaijerin väärän reitin… Ols niin paljon kiinni kun huomasin että en riskeerannut maalilohkeamisten pelossa. Tarkat silmät… Kanistereita olisi pitänyt tutkia paremmin. Otetaan huomioon jos Abrams projekti saa tuulta alleen.

Anyways kiitos kritiikistä ja kehuista. Molemmat otetaan nöyränä vastaan.
T