Pienoismallit.net

Avro RJ85

Blue1

Avro RJ Avroliner-sarja sisältää kolme erikokoista matkustajalentokonetyyppiä sekä kaksi businessversioita. Eroavaisuuksia BAe 146 -sarjan koneisiin ovat muun muassa RJ-sarjassa käytettävät tehokkaammat moottorit sekä vahvistetut siipirakenteet, runko ja laskutelineet. Täten RJ-sarjan koneilla voidaan operoida raskaammilla lasteilla ja pidemmillä reiteillä kuin BAe-koneilla. Lisäksi RJ-sarjassa on perinteisen avioniikan tilalla digitaalinen avioniikka ja sillä on kelpuutus CATIIIa-automaattilaskeutumisiin, myös CATIIIb-automaattilaskeutuminen on optiona. Avro RJ Avrolinerit tunnetaan hiljaisuudestaan, joten niillä voi lentää melurajoituksiltaan vaativimmillekin kentille.

Revell BAe 146-200 sarjasta tehty RJ-85. Tuskin ulkoisia eroja viisaammat voivat kertoa jos on. Malli oli erittäin hyvä kasata ja Draw decalin siirtokuvat olivat hyvät. Variaatiot kaikille koneille taisivat sisältyä arkkiin. Tämä yksilö kantoi lempinimeä pielinen. Blue 1 taisi muutama vuosi sitten lopettaa Avroilla liikennöinnin.

Kommentit

Tällä kyseisellä "Pielisellä" tuli joskus taivallettua Kuopiosta Helsinkiin. Matkasta jäi positiivinen vaikutelma, kuten myös tästä mallista.
Hyvältä näyttää kuten siviililekot yleensä. :) Ei pahempia virheitä havaittavissa, joten siltäosin onnistunut malli. Tykkään tuosta puhtaasta ulkoasusta, varsinkin kun koneita harvemmin likaisena näkee. Ei ilmeisesti ollut mitään ongelmia mallin kasauksessakaan?
Muistikuvien mukaan tämä todella meni näppärästi kasaan ilman suurempia murheita. Toisin kuin esimerkiksi Revellin surullisen kuuluisa b747-400. Siitä aina ajattelin, että eihän se niin paha voi olla. Ei se oli pahempi.
Neloskuvasta huomasin jotakin omituista, kun katselin kuvia uudemman kerran. Runkotunnuksen mukaan koneyksilö on -SAP ja siiven mielestä -SAQ? Siististi laitettuja kyllä molemmat, eli ei moitteita rakennusjäljestä.:)
Tämän siitä saa kun yön tunneille asti näitä väsää. taisi olla niin, että arkilla oli muutamat tunnukset kokonaisina ja osaan piti itse vaihtaa kirjaimia ja tämä on jäänyt tekemättä. Kiitoksia tiedosta pitää korjata.
wade 3.2.2013 17:48 Vastaa lainauksella
Nätti 'Pulu', näitä tuli aikoinaan kuvattua melko ahkerasti mutta malli on vielä toistaiseksi rakentamatta. Revellin sarja on hyvä ja hyvin se on tässä myös rakennettu. Jos pieni nipottaminen sallitaan niin kotimaisissa koneissa sivuvakaimen johtoreuna ei mene Revellin siirtokuvien (?) mukaan vaan kaartuu alhaalla tasaisesti.

Muuten ei mitään huomauttamista, puhdas ulkoasu kuuluu mielestäni näihin ehdottomasti koska omissa kuvissa koneet ovat järjestään siistejä melkein vuodenajasta riippumatta.
Menee juuri kuten wade sanoi: flyfan.fte2.org/hel/OH-SAP%20-%20Avro%20RJ85%20Blue1%20-%20HEL%2006-06-08.jpg

Minusta tälläiset huomiot eivät ole ainankaan mitään nipottamista. Saa ja pitääkin sanoa. Osa puhtaasti jäänyt huomiotta(liian vähän tutkittu refrenssin yksityiskohtia). Joskus onneksi harvemmin mallarin laiskuuden vuoksi. ;)

Mallista vielä, että lasiosia oli näinkin pieneksi malliksi kiitettävästi: purjehdusvalot, moottoreiden välissä laskuvalonheittimet (?), siipien tyvissä valonheittimet (?) ja tietenkin ohjaamon ikkunat.
wade 4.2.2013 09:01 Vastaa lainauksella
Jaakko Luoma kirjoitti:
Minusta tälläiset huomiot eivät ole ainankaan mitään nipottamista. Saa ja pitääkin sanoa. Osa puhtaasti jäänyt huomiotta(liian vähän tutkittu refrenssin yksityiskohtia). Joskus onneksi harvemmin mallarin laiskuuden vuoksi. ;)

Mallista vielä, että lasiosia oli näinkin pieneksi malliksi kiitettävästi: purjehdusvalot, moottoreiden välissä laskuvalonheittimet (?), siipien tyvissä valonheittimet (?) ja tietenkin ohjaamon ikkunat.
No joo, pikkudetalji kuitenkin eikä vähennä mallin näyttävyyttä :)

Valoista sen verran, että 'Ärjyssä' laskuvalonheittimet on tosiaan siivissä eikä laskutelineissä: OH-SAK

Siiven tyvessä oleva valonheitin on "runway turnoff lights", mitä se nyt taas suomeksi onkaan mutta erona tavalliseen suoraan eteenpäin näyttävään rullausvaloon valaisee sivulle päin eli valaisee kiito/rullaustietä ennen käännöstä.
tomijar 16.2.2013 10:20 Vastaa lainauksella
Hups, taas on mennyt siviilimalli ohi meikäläiseltä ja vielä sinivalkoinen…
Hyvä hyvä hyvä! On se hienoa, että ihmiset saa näitä valmiiks ja vielä hienosti. Oon ite alottanut Pulun Avroa jo kahteen kertaan, mutta aina on joku tullut ja kiilannut sen eteen, josko se sitten ton Intercontinentalin jälkeen pääsis työn alle..
Muistelisin että itelläni oli ongelmia noitten päälaskutelineitten kanssa tässä sarjassa; osien sopivuuden kanssa muistaakseni tappelin ja niitä piti modailla sitten oikein huolella?
Arvon mallareita kompaten: eipä tästä oikein mitään moitittavaa löydy, noita paria jo esille tullutta asiaa lukuunottamatta, joten uutta mallia vaan tulille ja sitten tänne näytille. Kyllä näitä kelpaa katella :)