Pienoismallit.net

Boeing VC-137C (707-320)

Air Force One-Sam 26000

Boeing 707 on nelimoottorinen, kapearunkoinen, pitkän ja keskipitkän matkan matkustajalentokone, jota valmistettiin vuosina 1957-1978. Koneen on valmistanut yhdysvaltalainen Boeing Commercial Airplanes. Konetta voidaan pitää suihkumoottoriaikakauden aloittajana matkustajaliikenteessä, vaikka se ei ollutkaan ensimmäinen matkustajasuihkukone. Kone oli myös taloudellinen menestys. Konetyyppi oli ensimmäinen Boeingin 7X7 -sarjassa.

Tämän mallin kuuluminen "siiviililentokoneisiin" voi ehkä olla väittelyn aihe. Malli kuitenkin pohjautuu teknisesti suoraan 707-320b:hen. Paremmat viestintä mahdollisuudet. Suunnistuslaitteissa saattoi olla eroa. Paremmin tietävät kertokoon lisää. Mitään sodankäyntiin liittyviä lisävarusteita ei kuitenkaan ollut. Aktiivipalveluksessa vuoteen 1998 asti ja ensimmäinen presidentin suihkukone. Pitkään mietin, että olisin jonkun siviilifirman siirtokuvat tähän tilannut, mutta alcladin avulla tästä maalauksesta sai ainankin omasta mielestä suhteellisen näyttävän.

Malli itsessään meni suhteellisen kivuttomasti kasaan. Perän "antennin" ainankin kolme kertaa kuitenkin onnistunut jo irroittamaan mallista. Keulan alemman siirtokuvan ja moottorien siirtokuvat korvasin itse sekoitetulla maalilla. Mieluusti olisin myös tummemman sinisen alueen maalannut, mutta ikkunat olivat kiinni myös näissä sinisissä siirtokuvissa ja siitä olisi jo tullut liian "vaikeata". Tuon tummemman sinisen siirtokuvan taiteileminen keulaan oli aikamoisen työn ja tuskan takana. Mukana tulleet siirtokuvat olivat ihan ok, tosin niitä ei hirveästi ollut jos vertaa esim. Revellin A320 jne sarjoihin. Malli maalattu ruiskulla revellin maaleilla ja alclad polished alumiinilla. Päälle Johnssonin vaha siveltimellä.

Kommentit

wade 21.1.2013 10:07 Vastaa lainauksella
Pätevä esitys Minicraftin 707:stä, maalaus on hyvän näköinen ja Alclad erottuu hyvin joukosta. Onko tuo tummempi sininen kokonaan siirtokuvaa vai joutuiko myös maalaamaan?

On kyllä suoranainen häpeä ettei Boeing 707:stä ole oikein kunnollista rakennussarjaa, tästäkin mallista esikuvan tunnistaa mutta esim. moottorit ja nokka ei oikein kuulu enää tämän päivän mallinrakennukseen. En ole omissa 707-malleissa lähtenyt korjaamaan virheitä sen enempää, mutta tuon pyrstön antennin voisi ehkä silti vaihtaa metalliseen.

Tuosta siviili-kategoriasta sen verran että mun mielestä rekisteritunnus ratkaisee, eli warbirdit on siviilikoneita jos ne on siviilirekisterissä ja vastaavasti matkustajakoneet sotilaskoneita jos ne ovat ilmavoimien tunnuksilla. Eipä tuo kuitenkaan tämän mallin näyttävyyttä häiritse lainkaan ja hienoa nähdä 707 myös tässä kaaviossa!
Vaikka en tästä mallailulajista mitään tiedä, niin mielestäni tämä on huippuhieno esitys. Kyllä taviksenkin silmä sanoo, milloin homma on hanskassa. Kyllä AlCladit on kova sana. Bueno!
wade kirjoitti:
Onko tuo tummempi sininen kokonaan siirtokuvaa vai joutuiko myös maalaamaan?
Tummempi sininen on kokonaan siirtokuvaa. Pyrston antennista piti tulla metallinen, kun luulin ettei sitä kuulu malliin lainkaan. Juuri kun olin valurunkoja heittämässä roskiin huomasin kyseisen osan ja ajattelin sen ainankin toistaiseksi ottaa käyttöön.