Pienoismallit.net

Bt-7 m1935

R-702

Jatkosodan hyökkäysvaiheen aikana BT-sarjan vaunuja jäi suomalaisille. BT-2, BT-5 sekä BT-7 vaunuja saatiin sotasaaliiksi kymmeniä ja ne kerättiin Panssarikeskuskorjaamon pihaan. BT-2 tyyppiä saatiin 12 kappaletta, BT-5 tyyppiä 62 ja BT-7 tyyppiä 53kpl. Kuitenkin vain vajaa kymmenen vaunua korjattiin puolustusvoimien käyttöön, toki osa päätyi myös BT-42:sen aihioksi.

Syitä siihen miksei BT-vaunuja kunnostettu enempää, on muutamia. Ensinnäkin tekniikka oli monimutkaista verrattuna esimerkiksi T-26 vaunuun. BT:n telat olivat myös huonot, ne olivat kapeat ja lähtivät helposti pois päältä. BT-7 vaunua voitiin ajaa myös pyörävetoisena, mutta siihen aikaan Karjalan tiet eivät soveltuneet siihen. BT:n moottorit olivat myös melko janoisia, koska ne oli kehitetty lentokoneen moottorista.

Elokuussa 1941 ensimmäiset BT-vaunut luovutettiin Panssaripataljoonalle. Vaunut eivät palvelleet kauaa, vaan jo 16.9.1941 ne siirrettiin Varkauden romuttamolle, johtuen suurista teknisistä ongelmista, mm kytkimet olivat loppu ja telat venyneet pilalle. Toinen tuleminen oli jo 26.10.1941, jolloin kaksi BT-7 m1935 vaunua lähetettiin junalla Äänislinnaan. Vaunujen numerot olivat R-702 ja R-703, joista R-702 toimii rakentamani vaunun esikuvana. Äänislinnassa vaunut lisättiin 1./PsP:n riveihin. Vaunuihin maalattiin talvinaamiointi Marraskuussa 1941. Vaunut eivät kuitenkaan osallistuneet taisteluihin. Nämäkin BT:t tulivat tiensä päähän kesään 1942 mennessä.

Kipinän Suomalaisen BT:n rakentamiseen sain Mallixin jutusta, jossa Andreas Lärka sekä Kari Tapio rakensivat Suomalaiset BT:t. Lehdessä on myös loistava historia-osuus. Myös Tamiyan sarjaan tarvittavat muutostyöt on kerrottu hyvin ja selkeästi, joten referenssien etsimistä ei juurikaan tarvittu. Karin ja Andreaksen juttua voin siis suositella kaikille jotka haluavat rakentaa Suomalaisen BT-7:n. Aihiona rakentelussa oli Tamiyan BT-7 m1935 johon lisäsin Voyagerin etsisetin, RB modelin alumiiniputken ja Friulin valkomettalliset telat. Ja esikuvana toimii siis R-702 vaunu. Mallini sijoittuu ajallisesti marraskuun alkuun 1941, jolloin vaunulla oli saapunut Äänislinnaan ja sillä oli ajettu mahdollisesti joitain testejä/harjoituksia, mutta kuitenkin aikaan ennenkuin vaunuun maalattiin talvicamo.

Rakentelu oli projektin ehdottomasti haastavin osuus. Etsit tuottivat jonkin verran ongelmia, ja skrätsinä täytyi myös tehdä jonkun verran osia. Myös Tamiyan sarjan osien uudelleen sijoittelua täytyi tehdä. Lista tehdyistä muutoksista/lisäyksistä:

-Tamiyan sarjan telat ja vetopyörät ovat väärän malliset, joten ne täytyi korvata Friulin valmisteilla, jotka ovat oikeaa mallia.
-Johtopyörien akseleiden juureen tein muovilevystä levyt, jotka puuttuvat sarjasta.
-Lokasuojat täytyy "suomettaa", joten käytin BT-42 sarjan lokasuojien etuosat.
-Takana oleviin vetosilmukoihin täytyi porata reiät.
-Perän varustelaatikkoon lisäsin kiinnikekulmaraudat etsisetistä.
-Vaunupeitteen kiinnityskorvat vaunun vasempaan takakulmaan, jotka valmistin etsien luurangoista.
-Lisätankkien kiinnityskohdat poistin lokareista.
-Kenttäkirvesteline vaunun oikeaan etukulmaan. Sen tein etsien luurangoista ja muovilevystä.
-Tornin katolla olevan periskoopin siirto tornin toiselle puolelle, sekä periskoopin hatun muokkaus kartiomaiseksi.
-Periskoopin vanhalle paikalle periskoopin kiinnitysrengas muovilevystä.
-Piiska-antennin suoja tornin katolle muovitangosta.

Rakentelun jälkeen maalasin vaunun AK:n modulaatio setillä, josta jätin tällä kertaa käyttämättä vaaleimman shine-sävyn. Muu vanhentaminen ja säistäminen on toteutettu eri valmistajien tuotteilla, pääasiassa kuitenkin AK:n litkuilla. Kuraukset tein Vallejon pigmenteillä. Vanhensin mallia melko kovalla kädellä, sillä ajattelin että venäläisten vanhassa vaunussa varmasti näkyy käytön jälkiä. Lisäsin myös aiempaa enemmän polttoainevalumia ja öljyroiskeita.

Teloihin kokeilin itselle uutta tekniikkaa, kemiallista vanhentamista. Tein tämän kotikonsteilla käyttäen etikan ja Domestoksen seosta. Kirjoitus tästä tekniikasta: www.pienoismallit.net/kirjoitukset/niksi_349/

Alustan tein itse höylätystä kakkosnelosesta, johon jyrsin yläjyrsimellä reunat ja maalasin kirkkaalla mustalla pensseliä käyttäen. Jälkeenpäin ajatellen olisi kannattanut käyttää spray maalia niin olisi pinta tullut tasaisemmaksi. Nyt pensselillä maalattuna pinta jäi vähän turhan epätasaiseksi, huolimatta ohuesta maalista ja kolmesta maalikerroksesta. Mutta tällä mennään, mielestäni kuitenkin parempi näin kuin ilman alustaa. Kyltin teetin paikallisessa kultasepän liikkeessä.

Kaikki palaute ja korjausehdotukset ovat tervetulleita! Kertokaa kaikki pikku virheet, niin ehdin vielä korjata ne ennen Jyväskylän näyttelyä, ainakin kaiken mitä korjattavissa on. Kuvaus osoittautui taas vaikeaksi, kertokaa jos on liian huonot kuvat!

Suuri kiitos vielä Karille ja Andreakselle hienosta ja tyhjentävästä lehtiartikkelista!!

Kommentit

Hieno malli ja historiikki pätkä oli mukavaa luettavaa!

Maalaus ja vanhennukset näyttävät toimivan mukavasti. Ehkä öljyläikkiä on vähän liikaa jokapuolella, mutta se on maku kysymys. Myös tornin siirtokuvien kohdalla olevat "kurkistusluukut" olisi voinut porata auki. Nyt ne ovat ummessa ja vihreänä.

Pahiten itsellä pistää silmään telat! Friulit on kivat kun ne ovat vähän painavat ja ne roikkuu aidon näköisesti, mutta tässä mallissa aivan liikaa! BT-7:ssa nimenomaan telat roikkuvat vain piirun verran, että ne on saatu asennettua vaunuun.

Malli täten taistelee vähän kirjoittamaasi historiikki pätkää vastaan, kun kirjoitit, ettei vaunuja kunnostettu, koska: "Telat olivat myös huonot, ne olivat kapeat ja lähtivät helposti pois päältä."

Tässä vaunussa kävisi juuri niin! Metri ajettu ja loppumatka pitäisi jatkaa pelkillä pyörillä!

Telasi ovat kuitenkin pintakäsitelty mielestäni erittäin kivan näköisiksi!

T.Waltter
Moi ja kiitos kommentista! Öljyläikkiä lisäsin vähän enemmän ajatuksella että vaunu olisi huollettu ennen Äänislinnaan kuskausta ja moottoriöljyt olisi vaihdettu jolloin nämätuoreet läikät olisi tullut.

Tosiaan nuota kurkistusrakoja en tullut ajatelleeksi, kiitos huomiosta!

Totta puhut telat roikkuu liikaa. Telojen kasausvaiheessa tätä mietinkin, sillä jos teloja olisi lyhentänyt tästä niin vähän kun mahdollista, eli kaksi telakenkää, olisi ne mielestäni olleet liian tiukat. Päädyin siis löysempään vaihtoehtoon jota tuki kuva vaunusta R-703 Mallix-lehdessä. Siinä telat roikkuu lähes yhtä paljon kuin tässä, tosin kuva on ilmeisesti keväältä 1942.
SS 20.1.2013 15:08 Vastaa lainauksella
Hienoa Petri, nyt lähti hattu päästä! Mahtava taustatarina kruunaa ehdottomasti parhaan mallisi tähän saakka. Pidän vanhemmistakin malleistasi, mutta nyt pärähti kunnolla ja selvästi olet ottanut hyppäyksen pari porrasta ylöspäin. Jään mielenkiittolla odottamaan mitä laitat seuraavaksi näytille.
Kiitos SS, kommenttisi lämmittää mieltä todella paljon! :) Seuraavaksi tulee vähän suurempi malli, T28 super heavy tank. Tosin sen valmistuminen ottaa aikaa kun yo-kirjoituksiin pitäisi alkaa valmistautua..
Petri Lyy 20.1.2013 15:58 Vastaa lainauksella
Johdannossahan sanotaan, että vaunut menivät romuttamolle mm. sen takia, että telat olivat venyneet piloille. Ehkä malli esittää nyt semmoista yksilöä. Friulien soveltaminen tähän vaunumalliin vaatisi pientä huijausta eli vaikka joka toinen pala on erilainen, laitetaan kaksi samanlaista peräkkäin, ja tämä hämätään laittamalla kyseinen kohta teloista johtopyörän kohdalle. Ei muuten näy, mutta kireys on soppeli. Tullut kerran testattua.

Rapaaminen näyttää oikein onnistuneelta, ja värimaailma miellyttää muutenkin silmää. Plussat omatoimisista muutoksista.
Komia on malli! Telat on ainut mikä vähän hairitsee..muuten ei mitään moitittavaa. Netissä kun katselee BT-7 kuvia niin aika jäykät telat. Mutta muuten uskomattoman hieno malli.
Irtolehdet ovat pieni kiva lisä. Tosin toimisi paremmin ehkä jos johonkin nurkiin olisi vähän kasautuneina. Nyt näyttää sinne tänne ripoteltulta.
****
AJ 20.1.2013 17:45 Vastaa lainauksella
Moi Petri,
Komppaan edellä olevia kommentteja, jotain pientä petraamista siellä täällä, ei kuitenkaan mitään niin isoa, mita ei voisi helposti fixata; kuten öljyläikät, tornin luukut ja telat.

Erinomainen taustoitus kaikin puolin. Maalaus pintakäsittelyineen on hyvä - kivat värisävyt, jotka ilmeisesti korreloivat esikuvavaunun R-702 sävyjen kanssa. Telat ovat hyvännäköiset ja tuo musta alusta vaunulle on tyylikäs.

Paras mallisi - hyvä! Parhain terveisin, AJ
Erittäin hieno ja hyvin onnistunut malli+stoori.Meikäläisen silmissä melkeinpä realistinen.Noita parannus ehdotuksia onkin tullut jo asian tuntijoilta joten ei niistä sen enempää.Toivottavasti näemme tämän mallin ensi lokakuussa Kuopion näyttelyssä jossa erikoisteemana on tänä vuonna Suomen itsenäisyyden ajan sotilaskalusto.Sodan ajan mallit tietenkin omana "kunnia" ryhmänään.Tervetuloa jos kynnelle kykenet.
Risut tuleee sitten tuosta alusta.En puutu sen maalaukseen enkä tekotapaan vaan kontrastiin mikä syntyy kuraisen ja ajetun näköisen vaunun ja jalustan välille.Aivan kuin olohuoneen vitriiniin jossa on edesmenneiden omaisten kuvat olisi tuotu rinnalle paskaiset ja kuraiset saappaat…Alusta kaipaisi mielestäni jonkin moisen maasto pohjan päälleen jotta se toimisi.Nyt huomio tahtoo kiinnittyä turhan takia tuohon "kontrastiin"En tiedä mitä mieltä muut ovat mutta,mielestäni tälläisten"ajettujen" mallien alle ei sovi petsastut ja kiiltävät alustat.Noh..siinä oli vähän marmatusta .Toivottavasti otat huumorilla tuon vertauksen kuten se oli tarkoitettukin.Mallihan on mitä mainioin ja alustakin varmaan toimisi jossain toisessa yhteydessä.Niin ja tervetuloa Kuopion näyttelyyn ensi lokakuussa.
Kiitos jälleen kaikille kommenteista! Avaan nuo tornin kurkistusraot ainakin ja yritän ottaa muutaman öljyläikän pois. Teloihin en taida enää kajota, menee hankalaksi lyhentää niitä kun ne on liimattu pikaliimalla telapyöriin.

Petri, kiitos telavinkistä! Täytyy muistaa seuraavien Friulien kanssa.

Opa, kiitos kutsusta, tulen mielelläni jos vain mitenkään pääsen. Tämä malli sopisikin loistavasti teidän teemaluokkaan. Ja tottahan tuo on että maastoalusta olisi aina panssarimalliin parempi. Halusin kuitenkin tehdä tämän mallin pelkkänä mallina, ilman maastoalustaa tai figuja, joita olen aiemmin kokeillut. Maaston tekoa täytyy jatkossa harjoitella paremmin ja enemmän, uskon että jos olisin tähän tehnyt maaston, se ei olisi yltänyt vaunun tasolle. Ilman muuta otan huumorilla, tuohan oli hyvä vertaus ja täysin tottakin, ymmärrän pointtisi hyvin!
Rakoja auki poratessa ja öljyläikkiä poistaessainnostuin vilkaisemaan teloja vielä. Katkaisin telan ja otin kaksi telakenkää pois. Telat jäi aivan liian lyhkäisiksi, päitä ei saanut edes yhdistettyä. Sanoisin, että vaikka ottaisi pois vain yhden telakengän, niin tela jäisi silti liian lyhkäiseksi. Ainut vaihtoehto telojen kiristämiseen olisi telojen kiristys samoin kuin oikeassa vaunussakin, joka menisi aika hankalaksi.
Onnistunut malli! Pinta on eläväinen ja mehukkaita yksityiskohtia riittää nähtäväksi paljon. Kuvat tosin näyttävät lievästi ylivaloittuneilta mallin vihreän pinnan osalta, mutta tämä ei häiritse mitenkään ainakaan meikäläistä.

Eikös tässä mallissa ole jonkinlainen säätömahdollisuus johtopyörän kanssa? Muistelisin omassani olleen mahdollisuus säätää "tappia", johon johtopyörä kiinnitetään, pyörittämällä sitä sille tarkoitetussa kolossa. Tässä kohtaa siitä pyörittelystä ei enää ole mitään apua, mutta rakennusvaiheessa sillä voi saada sen muutaman tarpeellisen millin lisää(tai pois), jos telat meinaavat jäädä väärän mittaisiksi.
Saakohan tästä selityksestä taas mitään selvää? :D

Mutta kuten edellä jo todettu, paras mallisi!
Kiitos kehuista! Tuo valoisuus tuntuukin olevan melkoinen ongelma… Omalla koneellani värit näyttää juuri sopivilta. Katsoin kuvia myös tv-näytöstä, kännykän näytöstä ja veljen tietokoneen näytöstä. Omalla koneella näyttää tosiaan ihan hyvälle, kun taas tv:n näytössä ja puhelimen näytössä värit ovat ihan liian kirkkaat eikä valkotasapaino ole kohdallaan ollenkaan. Veljen koneella värit olivat taas jotain kahden ääripään välillä. Tuntuu että joka näytöllä värit näyttää aika paljonkin erilaisilta. En tiedä, tuolle on vähän vaikea tehdä mitään. Täytyy seuraavalla kerralla kuvia ottaessa katsoa jostain muusta kuin tietokoneen näytöstä.
Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat telojen kiristys asiassa ja taitaa tosiaan olla että kireyttä olisi saanut säädettyä! Perskeles, eipä tuolle enää mitää mahda! No ens kerralla tietää katsoa tarkemmin.