Pienoismallit.net

Panther G

Panther ei vaununa kaipaa kummoisempia historiapläjäyksiä.

Rakensin Dragonin sarjan suoraan laatikosta lukuunottamatta Friul:in teloja. Friulit ovat aina hyvä hankinta, säästävät aikaa ja näyttävät huomattavasti paremmille, kuin mitkään muoviset palatelat. Tässä Pantteri sarjassa zimmeritpinnoite tulee jo valmiina Dragonin toimesta, mielestäni varsin mukava lisä laiskoille mallareille, jotka eivät halua/jaksa tehdä pinnoitetta itse. Halusin kuitenkin vaunustani hieman kulumaa omaavan yksilön, joten raavin zimmerittiä pois pienen teroitetun ruuvimeisselin ja askarteluveitsen avulla.

Maalauspuoli hoitui tuttuun tapaan Tamiyan ja Vallejon akryyleillä. Litkutukset, filtterit ja mössötykset AK:n tuotteilla.

Kommentit

Bravo! Jälleen mestariteos maestrolta!

Malli on kuin karkki. Itse mallin oikeellisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta hyvältä näyttää.

Tykkään erityisesti chippauksista ja takakannesta.
En minäkään mallin autenttisuudesta mitään tiedä mutta tunnistan hienon mallin ja tässä on sellainen.
Jaha,Pantteri saapui maaliin.
Komppi Antille eli totean lyhyesti vain: mestariteos "maaottelun" jälkiä kantavasta Pantterista!
Lisämaininta hyvistä kuvakulmista,tarjoavat sellaisen jv-miehen perspektiivin sekä esittelevät mallin hienosti katsojalle jättämättä mitään piiloon.
Erittäin nätti ja tasapainoinen malli. Sävymaailma näyttää hyvältä ja on mukavassa kontrastissa alarungon tumman mutakerroksen kanssa. Telapyörien likaaminen on kyllä onnistunut ihan nappiin. Myös zimmeritin lohkeilut näyttää onnistuneen hyvin, niiden kanssa pelaaminen on kuitenkin aina vähän riskaabelia. Hervantaan keskiviikkona näytille?
Pertsaaaa 20.1.2013 21:41 Vastaa lainauksella
1. Vau! Maalaus on upea ja realistisesti kulahtanut. Vaunu on elähtänyt, mutta homma ei ole mennyt missään nimessä yli.

2. Jottei homma menisi pelkäksi kehumiseksi on jotain kritiikkiä keksittävä… Eli hiukan häiritsee tuo voimakas kiilto telapyörissä. Takaosan johtopyörässä vanhojen valokuvien perusteella kyllä metalli kiiltää, mutta teläpyörien laitojen kiilto näyttäisi huomattavasti hillitymmältä. Toisaalta tässä kuvassa ainakin ensimmäinen sisempi telapyörä kiiltää voimakkaasti: i90.photobucket.com/albums/k241/stephen_munton/panther%20tank/6xsxmu.jpg
Btw. Huomatkaa mielenkiintoinen torni… taitaa olla nelosesta.

3. Tosin jos sanottaisi, että tee itse parempi ei siitä mitään tulisi. Tämä on mahtava. Pakko antaa melkein täydet pisteet. Täysiä ei voi antaa koska aina on parannettavaa :)
Pekko Räsänen kirjoitti:
Btw. Huomatkaa mielenkiintoinen torni… taitaa olla nelosesta.
Jep, kyseessä on s.Pz.Jg.Abt. 653:n korjauskomppanian omatoimisen työn tulos kesältä 1944. Berge-Panther D:n alustalle pultattiin suojalevyillä varustettu Pz. IV:n torni kiinni. Vaunu menetettiin heinä-elokuun taisteluissa. Valitettavasti en ole saanut selville sen taktista numeroa, mutta Abt. tunnus siinä oli muiden ajoneuvojen tapaan.

Ja sitten Pantherin pyöristä…näyttää siltä, että kiiltävältä näyttää, ainakin joidenkin yksilöiden ensimmäinen ja/tai viimeinen telapyörä hankasi telan hampaaseen käännöksissä sen verran, että reuna tuli kirkkaaksi. Tähän tietysti vaikutti telapyörän ikä.

Asko
SS 20.1.2013 23:38 Vastaa lainauksella
Huppista, onpas taas melkoinen pläjäys. Enpä osaa muuta sanoa kuin, että on se hienoa mitä taitava mallari voi saada aikaan.
Mestariluokan esitys kuuluisasta panssarivaunusta. Erittäin Bueno!!
Petri Lyy 21.1.2013 07:43 Vastaa lainauksella
Hyvin mietitty kokonaisuus kiiltävine pyörineen ja rapistuneine zimmeriteineen. Hyviä katseen kiinnittäjiä, ja koko hoito toteutettu ansiokkaasti hyvällä maulla.
Komea Pantteri. Erityisesti alarunko teloineen ja takakansi on onnistunut.
Mielestäni nuo zimmeritin lohkeamat ovat hieman turhan siistejä, nätisti irronneita. Hieman ehkä metallia näkymään joistain kohdista?
Kasimir K 21.1.2013 19:32 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista!
Nätti kuin karkki! Erityisesti tykkään metallinkiillosta renkaissa ja teloissa. Torni ja piippu kaipaisivat pientä pölykerrosta tms. nyt maalipinta näyttää turhan tasaväriseltä, tai uudelta… jos se olikin tarkoitus. Antennin olisin itse lisännyt, se tuo aina lisää näyttävyyttä panssukkeihin.

Oikein hieno kokonaisuus, hyvää jälkeä!
AJ 23.1.2013 23:57 Vastaa lainauksella
Moi Kasimir,

Hienoa ja osaavaa työtä kaikilla osa-alueilla, hyvännäköinen Panther.

Rakentava kritiikki tulee siitä, että ko. vaunuyksilö, kuuluisan eversti Dr. Franz Bäken komentaman 106. Panzer-Brigade Feldherrnhallen vaunu nro 503, oli paremmassa kondiksessa, kun se jäi amerikkalaisten käsiin 8.9.1944. Yksikkö sai uudet Panther G vaunut 28.7.1944 Mielaussa ja 21 Pantheria 47 Pantherista tuhoutui tai jäi amerikkalaisten valtaamiksi niiden ensimmäisessä taistelussa George Pattonin 3. Armeijan 90. Jv-Divisioonaa vastaan yöllä 7.- 8.9.1944 lähellä Aumetzia - vaunu nro 503 oli yksi amerikkalaisten valtaamista vaunuista; ohessa yksi kuva ko. vaunusta: 2.bp.blogspot.com…A/T7KWNQg_OuI/AAAAAAAAAH4/dM2IQ6aZ5gQ/s1600/knocked+out+tank+at+mairy.JPG
Koska vaunu oli uusi ja ollut käytössä vain reilun kuukauden ja vallattiin sen ensimmäisessä taistelussa, se oli luonnollisesti melko erinomaisessa kunnossa, joten malli ei vastanne realistisesti esikuvaansa.

Mutta kuten edellä jo todettu, Panther nätti kuin karkki! Parhain terveisin, AJ
Moi,
katselin tossa Tiger 1 projektia varten kuvia lohjenneesta zimmeritistä ja mielestäni sen alta ei tule punainen pohjamaali esiin. Näyttäisi enneminkin jäävän zimmeritin harmaaksi nuo lohjenneet pinnat.