Pienoismallit.net

StuG III

Halusin vähän harjoitella jo vähän kulahtaneen talvicamon tekemistä ja päädyin Dragonin StuG III Ausf. f/8 Late Productions w/ Winterketten -malliin. Stugit ne vaan jotenkin aina miellyttää silmää.

Malli oli totuttua Dragonin laatua. Yksityiskohtia löytyy, mutta kaikki osat eivät ihan sovi toisiinsa. Pienen taistelun jälkeen sain kuitenkin kasattua mallin ilman suurempia ongelmia.

Maalauksen osalta päädyin Kharkov 1942-43 kuviointiin, syynä panssarinharmaa pohja joka miellyttää silmää enemmän kuin keltainen pohjamaalaus.

Malli on maalattu, kurattu, washailta, filtteröity jne… lähinnä Tamiyan, Vallejon ja Ak interactiven tuotteilla. Takaosan rojut on Tamiyan tuotantoa.

Esko P.

Kommentit

Hyvin on talvicamo onnistunut ja lumikin näyttää hyvälle! Vaunusta oikein välittyy kylmä talvipakkanen. Hyytävä värkki!
Ainut asia mikä pistää silmään on antennit, ne on vähän turhan vahvat mittakaavaan. Mutta muuten todella hyvä malli! :)
Ai halusit vain - "harjoitella jo vähän kulahtaneen talvicamon tekemistä…". Tästä tosiaan välittyy pakkanen ja kylmä.
Miltähän mahtaa näyttää se mallisi, joka on tehty sitten harjoittelun tuloksena. Odotan siihen jo jonkinmoista alustaa tai liitettynä pikku dioraamaan.

Itse olen koettanut tehdä joihinkin malleihini talvipintaa, mutta niitä ei kannata täällä edes julkaista.

Tämähän on onnistunut aivan upeasti. En ala moittimaan mistään, koska en tiedä noista jyristä juuri mitään.
Vaikka en tosiaankaan tiedä näistä härveleistä juurikaan mitään, niin jonkunverran on silmää tullut katsella malleja ja niiden toteuttamista.
Tämä säväyttää.
T.T
Esko P. 15.1.2013 18:37 Vastaa lainauksella
Kiitti kommentista!
Antennit on tosiaan vähän paksut nyt kun sanoit. Mulla ja Dragonilla on aiemminkin ollut samaa ongelmaa. Toki ne voisi vielä vaihtaa…

Esko P.
Esko P. 15.1.2013 18:41 Vastaa lainauksella
Kiitti Timo sullekin kommentista! Seuraava dioraamakin on jo suunnitteilla, tosin vähän kesäisemmällä meiningillä sijoitettuna Berliiniin vuonna 1945. Ai niin ja toinenkin on ihan just valmis Barbarossan alkuvaiheilta…

Esko P.
Huh huh! että on hieno malli! ei löydy moitteen sanaa. varsinin huurre perässä on tosi kylmän näköinen. kuinka ja miten toteutit tämän?

Viellä kun laittasit kamoista yksityiskohta kuvia jota kyydissä.
Esko P. 15.1.2013 19:19 Vastaa lainauksella
Sain yhden kuvan enää lisättyä takapäästä, koska tila loppui kesken. Parempaa ei oikein ole ja menin jo purkamaan studioni. Toivottavasti kelpaa…

Huurre ja lumi on toteutettu mattalakalla ja ruokasoodalla.

Esko P.
AJ 16.1.2013 01:22 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Nykynuorison termejä käyttäen "sikahyvä"! Helppo kompata kehuja yllä - kylmän metallin kosketus jalkoihin tuntuu, kun vain katsookin kerrassaan tyylikästä ja upeaa StuGiasi.

Nuo Kharkov 1942-43 kähyt ovat historiallisesti mielenkintoista tavattavaa ja samalla mallarille erinomainen ja kiinnostava aihepiiri. Plussaa myös aihealueesta.

Upea malli! Parhain terveisin, AJ
Moi Esko,

Hienosti toteutettu malli ja talvinaamari. Myös nuo pienet lumikasat siellä täällä ovat hyvännäköisiä. Ainoa mikä pistää silmään, on alarungossa olevan kuran punaisuus, jonka väri mielestäni lähentelee jo ruosteenväriä. Itse olisin käyttänyt enemmän ruskeita mutasävyjä.

t. Jake
Takakannen telapyörien kumeissa näkyy saumoja. Kuuluuko näin olla?
Moi,

Kuuluu ja ei kuulu. Kumituksessa on sauma keskellä, mutta käytössä olevista telapyöristä sauma kuluu nopeasti pois. Käyttämättömissä telapyörissä kuuluu olla heikko sauma, mutta useimmat mallarit taitavat hioa näissäkin tapauksissa sauman pois.

t. Jake
helppo kompata edellisiä lausujia. Noi antennit ehken voisi olla ohuemmat. Kyllä on muuten aihealueeseen hyvin sopiva malli!! Suorastaan rääkyy dioa ympärilleen. Erittäin Bueno!!
SS 18.1.2013 11:43 Vastaa lainauksella
Tämä meni välittömästi "talvisten vaunujen" omaan Top 3 tällä sivustossa. Metallin kylmyyden pystyy melkein aistimaan ja kun työn jälki kaikilla osa-alueilla on todella hyvää, niin eihän tästä voi olla tykkäämättä. Stug on aina Stug! (vielä itseltä rakentamatta ja mallikin hankkimatta, odottelen sopivaa aikaa ja fiilistä)
Esko P. 18.1.2013 12:03 Vastaa lainauksella
Kiitti SS, lämmittää mieltä oikeesti :)

Esko P.