Pienoismallit.net

1956 Ovaalikupla

Paroni manfred Von Richthofenin kulkine

Gunzen kupla uudella maalausteemalla, asetaatti - ikkunoilla, alustan madalluksella ja skrätsätyllä kattotelineella. Vanteet ovat yhdistelmä sorvattuja alumiinikapseleita ja Pegasuksen vannekehiä.
Tästä mallista piti ensin tulla aivan erivärinen, koko kahden kuukauden rakenteluprosessin aikana otettu kuvakertomus näkyy
Täältä

Kommentit

Harmi että teit tästä tälläisen, olisi ollut vaikka sinisenä paljon parempi, tai nyt ilman noita tussauksia… Siistiltähän tuo näyttää, mutta ulkonäkö ei vain oikein sytytä. Kattoteline hieno siitä iso plussa.
Ei pöllömpää! Tykkään kuplan ilmeestä. Toteutus vaikuttaa ammattimaiselta, muutamien siirtokuvien hopeointia ja tussin hohtavaa violettimaisuutta lukuunottamatta lähes täydellistä. Tässä on tarvittu taiteellista silmää, mikä tekee mallista hyvän toteutuksen kanssa erittäin mielenkiintoisen. Kähee! =D
On se vaan niin ruma et se on hieno!
Tässä on sitä jotain! erikoista! Tyylikäs tuotos.
Minusta tässä kiteytyy hyvin sellainen luova hulluus jota soisi näkevän enemmänkin. Joo, olisihan se ollut ihan hieno sini/hopeakuosissa mutta kyseessä olisi kuitenkin ollut vain yksi automalli, tyylikäs mutta silti aika perus. Tässä sen sijaan on irroteltu ja näkee että tekeminen on ollut hauskaa, joka lieneekin pääasia tässä harrastuksessa.
Mutta että tämä luukki toimisi niinkuin pitäisi niin sen pitäisi olla toisenlainen. Nythän tämä kuvastaa pellin paloja jotka on popniitattu vieriviereen? Ja silloin samoijen tulisi olla suorat, koska ei kukaan oikeasti leikkaa peltiä niin että saadaan 2 täysin samanlaista saumaa koko ajan vierekkäin, jos ne ei siis ole suorat. Idea voi olla hyvä, mutta tuo tussaus ei vain ole nyt se juttu, mun mielestä. Olisi sitten mielummin koitettu mallata vaikka niin että pellit on vedetty päällekkäin tms. Nyt ei vaan futaa niinkuin pitäisi. Ilman tussauksia olisi nelonen ollut ainut vaihtoehto, tai sitten tuo tussaus olisi pitänyt saada tehtyä paremmin. En siis lyttää ajatusta vaan toteutusta. Ja toisaalta, jos vehjes on pellitetty niin ehkä konepellin korokkeen olisi voinut hioa pois? Vai olisiko ahkerat pajakaverit takoneet pellit noin nätisti juuri tuohon muotoon?

No joo, siisti se silti on vaikka mitä napisen…
Tällä maalaus teemalla olen nähnyt oikeitakin autoja, tosin vain kuvissa saksalaisista autolehdistä.
Meinasin itsekkin jotain tällaista harjoitella nykyisin kulkupelin paikkamaalauksiin, ei sitä aina tarvi autoin väreillä maalata.
Mutta nuo vanteet on aivan loistavat.
Kyllähän tämä tuolla maalausteemalla sata kertaa hienompi on kuin jos se olisi pelkästään sininen. Hyvin toteutettu nuo niitit ja mustat rajaukset. Samoin kulkukorkeus on juuri sopiva, renkaissa saisi olla hieman korkeampi profiili mun makuun, mutta muuten oikein hieno Kupla.

Samalla maalausteemallahan on näkynyt myös 1:1 autoja, muistanpa ainakin Hank Jacobs (Hannu Jaakkolan) Packard Customin muutama vuosi sitten HotRod & Rock Showssa Tampereella. Ja itsellänikin on tulossa yksi projekti, jossa hyödynnän samaa Maalausteemaa, siinä tai tuskin tässäkään on tarkoitus esittää pellinpaloista niitattua koria?
Ei nuo tussin jäljet vaan toimi. Muuten olet saanut aikaan kivannäköisen kuplan. Tussinjäljet sotkee hyvän kokonaisuuden ja ikäänkuin hyppäävät silmille.
Yritys hyvä.
T.T
No hyvä että yritys oli hyvä : )
Kiitoksia kommenteista, palautteesta ja kehuista.
Mukavaa että mallini on herättänyt keskustelua.

Hiottuani sinisen pinnan osittain puhki oli keksittävä jotain muuta, uusi harmaa pinta taas näytti jotenkin liian tyypilliseltä ja tavalliselta tällaiseen malliin. Harmaan päälle lisäsin helmiäislakkakerroksen ja pinnan lopullinen kiiltoaste on saavutettu hiomalla kori karhunkielellä kevyesti mutta riittävän kauan.

Tarkoitukseni ei tosiaan ollut jäljentää aidosti pellinpaloista niitattua koria, vaan pikemminkiin aikaansaada taiteellisin vapauksin toteutettu illuusio aiheesta.
Juuri edellämainitusta syystä pellinpalojen rajat ovat hiukan miten sattuu eivätkä niittirivitkään ole ihan justiinsa.
Myös kommenteissa mainittua luovaa hulluutta tuli hyödynnettyä, ja hauskaakin mallia rakentaessa oli.
J Pokki 13.1.2013 22:25 Vastaa lainauksella
Jos joskus jotain on kommentoitava, niin tätä. Itse käsitin alunperinkin tämän idean juuri näin, että oikeata niittipintaa ei ole tarkoitus mallintaa, vaan maalausta. Ehkäpä kuvitteellisessa 1:1-esikuvassa tuo maalausjälki saattaisi olla jotain, mikä ei ihan Perttu Papusen tasolle ole päässyt? Eli jossain autotallin hämärässä, pienessä simassa ja "siitä se idea sitten lähti"-mentaliteetilla laiteltu.
Ennakkoluuloton, erottuva, positiivinen ja hyvävireinen malli jonka työn laadustakaan en löydä huomauttamista. Ainoa mistä olen näreissäni, on se etten ole tämmöistä itse keksinyt. Olisin voinut jopa aloittaa ensimmäisen omaksi iloksi tehdyn henkilöautomallin. No, ehkä seuraavassa elämässä. (Tästä ei kuitenkaan miinusteta pisteitä :-D)
J Pokki kirjoitti:
Ennakkoluuloton, erottuva, positiivinen ja hyvävireinen malli jonka työn laadustakaan en löydä huomauttamista.
100% samaa mieltä. Kattotelineeltä soisi löytyvän vielä jotakin ilmailuhenkistä sälää, mutta hyvä näinkin.
Voihan se olla että kattotelineelle jotain vielä tuleekin, tuo ilmailuhenkisyys voisi olla hyvä juttu kattokuorman kanssa.
Jätin kattotelineen tyhjäksi osittain juuri siksi etten halunnut lisäillä sinne kaikenmaailman matkalaukkuja, lainelautoja, jerrykannuja ja muuta sälää joita näkee oikeassa maailmassa jo liian monen harrastekuplan katolla.

Gangsterilippa on rakenneltu muuten ohuesta alumiinista. Johonkin sähkökojeen sisuksiin kuuluu jonkinlainen jäähdytyselementti ( ilmeisesti ? ) Siinä osassa oli haitariksi taiteltuna tuollaista aukotettua peltiä. Leikkasin haitarista yhden viipaleen ja rakentelin siitä kuplaan lipan. Lipan tuulilasin puoleinen reuna on jäykistetty liimaamalla osan alapuolelle paperiliittimen pätkiä. Etureunan jätin tarkoituksella ruttuisen oloiseksi, jäykistämättömäksi.
on kyllä komia, lämmittää kupla fanin sydäntä=)