Pienoismallit.net

Jaguar XJ-S V12

Isompi Jagge

Kyseessä siis Bandain valmistama isomman skaalan malli Jaguarin malliston oman aikansa lippulaivasta.

Malli on käsittääkseni kohtuu harvinainen, ei näitä ainakaan rakennettuna ole liiemmälti näkynyt. Tämä yksilö löytyi Ebayn kautta Ranskasta, ja pakkohankintahan se minulle oli. Mielestäni kyseessä on kuitenkin ehdottomasti yksi hienoimmista brittiautoista.

Rakennussarjan laatu on mielestäni hiukan kaksipiippuinen juttu. Osia on kyllä kohtalaisesti, ja ne sopivat jopa jotekuten toisiinsa, jos ei oteta huomioon tuulilasia, joka oli sekä väärän kokoinen että muotoinen. Siitä jäi muistoksi tuollainen kiva liimatahra tuonne lasin yläreunaan. Myös aukeavat ovet jäivät hiukan repsottamaan. Ovien saranat olivat erittäin tökerösti toteutettu, ja ne myös näkyvät valmiissa mallissa ikävästi.
Entäs detaljointi sitten? Kaksipiippuinen juttu sekin. Moottorista tuli suoraan laatikosta kasaamalla kyllä kohtuu asiallisen näköinen. Tulpanjohdot ja parit muut letkut tulivat mukana. Muuten moottoritila jäikin sitten melko alastomaksi. Sisustassakaan ei hirveästi detaljeja ollut. Penkit ja niiden selkänojat ovat "säädettävät".

Alustassa oli osia ihan kivasti, mutta sieltä löytyikin sitten koko sarjan akilleen kantapää: Suuri joukko jousituksen ja akseleiden osia oli toteutettu erittäin rujona metallivaluna. Ne eivät tietenkään sopineet toisiinsa, ja jokainen osa oli jostain kohtaa haljennut ja/tai katkennut. Taka-akselistosta jäi suuri pala pois, kun en sitä sinne millään saanut mahtumaan. Edes minun Omegan helmoista ei löydy noin haperoa metallia. Noh, pitänee tässä vaiheessa sanoa, että sarja on julkaistu seitkytluvun lopulla, ehkä vuodet ovat vaan tehneet tehtävänsä.

Loppujelopuksi sarjasta saa kasattua kuitenkin ihan Jaguariksi tunnistettavan laitteen, jos alustaa ei hirvästi ala esittelemään.

Kaikkein suurimmat vaikeudet tämän yksilön kohdalla tulivat vastaan korin maalauksessa. Maalasin korin aluksi perus British Racing Greenillä, mutta se meni jotenkin täysin mönkään. Korin ja luukkujen välille tuli hirveitä sävyeroja, maali ei kuivunut, ynnä muuta kivaa. Luovutin parin yrityksen jälkeen british greenin kanssa, ja siirryin tähän metallinhohtovihreään. Jaguarin pitää olla vihreä, sanoi Cotton mitä hyvänsä. Ei sekään täysin ongelmitta mennyt. Maalit keitti pari kertaa, kerran kiillottin läpi, kerran onnistuin törkäämään sormella vastamaalattua koria, jne jne. Kaikkea lähinnä omasta typeryydestä johtuvaa.

Malli kasattu suoraan laatikosta, rekkareita lukuunottamatta.

En nyt kirjoittele tämän enempää, kysykää ihmeessä jos jotain tulee mieleen!

Kommentit

Lopputulos näyttää hyvältä. Miten tuon maalipinnan kiillotit? Käytetäänkö kiillottamiseen jotain konetta vai käsinkö se hinkataan? Jotkut mustista osista näyttää maalattamattomilta moottoritilassa.
Kiitokset!
Maalipinta on kiillotettu Tamiyan Polishing Compoundeilla. Ihan käsin hinkattavaa ainetta. Kori on sen jälkeen vielä vahattu autovahalla.

Kyllä ne moottoritilan osat on maalattu, ihan perus mastoneilla suurin osa.
Hyvin olet pohjatyöt tehnyt ja helmiäismaalaus lopputuloksena silmiä hivelevä. Kauanko kului aikaa?
olli henttonen kirjoitti:
Hyvin olet pohjatyöt tehnyt ja helmiäismaalaus lopputuloksena silmiä hivelevä. Kauanko kului aikaa?
Kiitokset! Mallia aloin rakentamaan noin vuosi sitten, ja tuossa se on pikkuhiljaa valmistunut muiden projektien ohella.
Mitenkäs arvioita ei näy ollenkaan? Yleensä nuo vaadittavat kolme tulee täyteen parissa tunnissa.
Hyvännäköisen mallin olet saanut aikaan vastoinkäymisistä huolimatta.
Tosi komea Jaguarin malli.Rakennus jälki on hienoa ja varsinkin tuo helmiäis pinta on erikoisen hieno.Kyllä kunnon automallin teko vie väistämättä aikaa,opetapas tämä myös meikäläisen velipojalle joka kiikuttaa aina silloin tällöin malleja rakennettavaksi ja ne pitäisi ole valmiina kutakuinkin seuraavalla viikolla.Parannus ehdotuksena olisi lähinnä se että,tällainen malli kaipaisi enempi arvolleen sopivamman ympäristön.
Sarjan ongelmista huolimatta lopputulos näyttää erinomaiselta, jos et olisi sanonut noista sarjan virheistä mitään, niin ei olisi millään arvannut vaadittua työmäärää. Hieno malli tosiaan. Maalipinta etenkin kiiltelee komeasti ja hyvin on konehuone onnistunut, tosi realistisen näköinen kaikinpuolin.
Komea malli komeasta autosta. Maalipinnan onnistuneisuutta ovat muutkin kehuneet ja niin kehun minäkin.