Pienoismallit.net

PzKpfw III ausf. M

Sd. Kfz 141/2

Dragonin Panzer III ausf M/N 90-luvulta, joista päätin rakentaa tuon M-version, kun ei sellaista näytä tässä mittakaavassa näiltä sivuilta vielä löytyvän. Ylimääräisiä osia näytti olevan laatikossa sen verran, että tuosta olisi voinut rakentaa aika pienelllä vaivalla myös J tai L mallin.

Malli meni kasaan ilman suurempia ongelmia. Mukaan laitettu moottorikannen fotoetsit ja irtotelat. Sivulevyt (schurzenit) ovat jotain läpinäkyvää ohuempaa muovia. Maalattu Tamiyan ja Vallejon akryyleillä/pigmenteillä + öljyväriwasheilla. Dekaalit ja maalaus esittää Totenkopf divisioonan vaunua itärintamalla vuonna -43.

Arvostella saa ja palaute tervetullutta.

Kommentit

Hieno malli vanhasta sarjasta, merkinnät mielestäni 2. Panssridivisioon eikä Totenkopfin
AJ 30.12.2012 15:53 Vastaa lainauksella
Moi Kimmo,
Oikein hienosti onnistunut PzKpfw III Ausf. M, hyvin rakennettu ja viimeistelty. Värimaailma on erinomainen. Siirtokuviin pehmennintä, niin eivät hopeoisi. Kokonaisuus on erinomainen sekä plussaa Panzer III:sta ja erityisesti M-variaatiosta. Parhain terveisin, AJ

Lisäys: Tero on oikeassa tuo keltainen atrain ylöspäin on 2. Panssaridivisioonan tunnari.
Kimmo Lind 30.12.2012 16:18 Vastaa lainauksella
Tero Raitanen kirjoitti:
merkinnät mielestäni 2. Panssridivisioon eikä Totenkopfin
Kiitos korjauksesta. Ohjeissa väärää tietoa, enkä tuota itsekkään huomannut tarkistaa.
Petri Lyy 30.12.2012 18:50 Vastaa lainauksella
Onpa kyllä onnistunut Panssari Kolmonen. Väritys kauttaaltaan mukavan kulahtanut. Irtotelatkin onnistuneet oivasti, mikäli ymmärsin oikein niiden olevan jotain muuta kuin Friulmetalin tuotteita. Punaiset numerot hyvä kontrasti, mutta mitenkäs ne on pysyneet noin puhtaina ja fresseinä mallin yleisilmeeseen verrattuna. Likaa ja pölyä niihinkin niin hopeointi häipyy. Komea kokonaisuus anyways.
Hienosti onnistunut kolmonen, maalaus ja pintakäsittely siistiä. Telojen väriskaala on kyllä omaan silmään just, maalipinta sopivasti patinoitunut. Komia peli.
Kaiken kaikkiaan onnistunut malli. Hienosti koottu ja maalattu/pintakäsitelty. Jep, nuiden mallinvalmistajien tietoihin kannattaa suhtautua aina vähintäinkin kriittisesti. Mm. lekomalleissa on värimaailma lähes aina väärin. väärä yksikkö aiheutti yhden pojon pudotuksen, mutta ei se mitään haittaa. Jatketaan talkoita.
Todella loistava maalauksineen ja kulumisineen. Väärästä joukkoyksiköstä ei haittaa, kun sekin asia tuli oikaistua. Myös tuo maalausrajojen "häivytys" miellyttää silmää. Sekä sivusuojien käyttö, niiden osittainen puuttuminen ja jäljellejääneiden kuluminen. Todella sopivasti kulahtanut.
Moi

Sävytys erittäin HYVIN onnistunut. Hieman pieniä epätarkkuuksia. Hyvin onnistunut kokonaisuus.
t: Kartsa