Pienoismallit.net

Ford V8 tukkiauto

Sotaveteraani

Ford V8 1937 tukkiauto jostain 1940-luvun lopulta jälleenrakennustöissä ottoautokokemuksen jälkeen.

Autolla ei ole varsinaista esikuvaa, mutta yritin saada tuon ajan tunnelmaa autoon refrenssikuvia kahlaten.
Auto on jo vähän päässyt kulahtamaan kun on ollut sodassa ja kovassa ajossa reilut kymmenen vuotta. ;)

Runko on Italerin Opel Blitzistä etupäätä lukuunottamatta. Kabiini ja etuakseli Revell-Monogramin '37 Ford Pickupista. Peräkärry ja päällirakenteet on tehty styreenistä, kärryn renkaat ovat Blitzin renkaiden hartsikopiot.
Ainoa asia mikä enemmän tässä jäi harmittamaan on käyrälle kuivuneet puut, olisi kai pitänyt niputtaa jotenkin tuoreeltaan…

Erityisen iso kiitos referenssikuvista ja hyvistä neuvoista JJ Hilskalle! :)

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Kerrassaan upea vanha pölliauto. Tosi hyvin säistetty malli. Nuo puut ei yllä samalle tasolle mallin kanssa. Toivottavasti tässä on viikon malli.
Tässä jos ei ole Viikon Malli kyseessä, niin huh huh. Mahtavaa jälkeä, sekä loistava aihevalinta, näitä katselisi mielellään enemmänkin. Hyvin on detaljointi onnistunut, samoin säistäminen… Ei voi kyllä moittia.
Joo, täällä olevat kuvat mainioita, hienosti tehty ja tukitkin näyttävät aidoilta. Tosin, jos tarkoitus on kuvata havupuukuormaa, niin kuori ei ole realistinen. Ja kuten itsekin huomasit, noi kaarelle taipuneet päällimmäiset rikkoo kuvaa.
Ja sitten se pahin, hyvin säistetty ja kurattu etulokasuoja kiiltelee kuin juutalaisen…
Enemmän olisi täälläkin suonut noita kuvia olevan.
Komea on laite, tuo kiilto vain vähän häiritsee. Osuuko valo vain niin pahasti että kiiltää vai onko mattalakka ollut kaapista loppu?

Ja mitä puihin tulee niin ne on mitä on, tuo on sen verran pientä kaliperiä vielä ettei oikeen kuusen oksista taida löytyä tukin näköistä, tosin ei kyllä oikein muistakaan metsän puista taida löytyä pinnaltaan ison puun näköistä. Mutta ainakaan omaan arvosteluun ei vaikuta lastin laatu, päin vastoin kiva että jotain on yritetty edes laittaa.

Mutta siinäpä ne silmiin pistävät ongelmat onkin, huomattavan määrän tekstiä voisi tuottaa jossa mallia kehutaan, säistämisestä alkaen. Mutta ne asiathan jokainen näkee kuvista itsekkin?
Komia on auto, ja alusta kantoineen viimeistelee hyvän kokonaisuuden. Ilmeisesti kuittiautona ollut jollakin ammattitaitoisella kuljettajalla, kun sota ei ole enempi ajokkia rähjäännyttänyt. Perävaunun takavalo olisi tämän päivän lainsäätäjänkin mieleen.:)
Pertti Mela 29.12.2012 10:52 Vastaa lainauksella
Tietysti kun malli olemuksellaan lähentelee täydellisyyttä on katsojan silmä tietysti kriittinen löytämään edes joitakin virheitä!

Pölkyistä on jo kommentoitukin, aitoa puuta on vaikea jäljitellä aidolla puulla, kiinnitin myös huomion kuorman sidontaan. On melko viitteellinen, ainoastaan yhdellä ketjulla ei tuolla olisi voinut tai uskaltanut lähteä liikkeelle. Takakuvassa ehkä eniten häiritsee pakoputki, joka on kuin valurautaista viemäriputkea, isommaksi aukiporaus olisi säilyttänyt illuusion.
Kaikenkaikkiaan säväyttävä malli.
maxres 29.12.2012 12:47 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista! :)

Kiilto taitaa johtua taidottoman maalarin ja kirkkaiden "studiovalojen" yhteisvaikutuksesta. Mattaus taisi jäädä vähän turhan ohueksi…

Tuota käyrintä tukkia tuolla päällä jo vähän sahasinkin lyhyemmäksi, auttoi hieman asiaan. Mutta saa nyt mennä näillä puilla vaikkeivät parasta sahatavaraa olekaan. ;)

@Tervo Salminen
En ladannut kuvia tänne sen enempää kun ovat kuitenkin huomattavsti suurempina katseltavissa tuolla kuukkelin kuvapalvelussa.

@A Lappalainen
Ei tainnut tämä auto onnekeseen joutua rintamalle tai sen lähituntumaan. ;)

@Pertti Mela
Auton takana näkyvä putki ei ole pakoputki vaan kärryn ja vetoauton yhdistävä jatkettava "putkirunko". Putki näkyy nyt vain vähän enemmän kun kyydissä on vähän lyhyempää tukkia. Periaate on samantapainen kuin tässä JJ Hilskan Reon kärryssä. Itse pakoputki on hytin takana rungon alla. Sidonnasta hain mallia vanhoista kuvista, ja tuon tapainen sidonta näkyi monessa. Toki muitakin tyylilajeja löytyi, mutta esim. TÄSSÄ mallia tuosta keskisidonnasta, autokin on sama. ;)

Kukaan ei ole vielä kommentoinut hyttiä, tai tarkemmin sitä että ei ole kotimaista tuotantoa. No ennen kuin joku sen huomaa niin selitellään, että vuonna 1937 jotkut Fordit tulivat normaalista tavasta poiketen tehtaan omilla hyteillä, koska Suomessa oli meneillään koritehtaiden lakko jonkin aikaa. Tämä auto sattui tulemaan mukavasti juuri silloin maahan. ;)
Pertti Mela 29.12.2012 14:19 Vastaa lainauksella
Anteeksi tuosta putkesta, olisihan se pitänyt uskoa ettet olisi noin näkyvää jättänyt tekemättä. Olivatko pankat kuitenkin tukkien välistä yläpäistään vastakkain sidottuna toisiinsa?
maxres 29.12.2012 14:30 Vastaa lainauksella
Pertti Mela kirjoitti:
Anteeksi tuosta putkesta, olisihan se pitänyt uskoa ettet olisi noin näkyvää jättänyt tekemättä. Olivatko pankat kuitenkin tukkien välistä yläpäistään vastakkain sidottuna toisiinsa?
Joissain on sidottu pankojen yläpäistä, joissain vain keskeltä yhteen tai kahteen otteeseen.
Joissain on ketjua ja joissain köyttä. Tai sitten en vain erota naruja jotka on keskisidonnan lisäksi…
Upea on auto. Todella hienosti tehty ajetun näköiseksi.
Komppaan aika lailla yllä olevia ja lisään, että kun tuollaisella kuormalla ajaa, niin norrat pitäisi olla jo nurinpäin. Jousipakat ovat kuitenkin kuin ilman kuormaa.
T.T
Aivan uskomattoman hieno… kannattaa vilkaista nuo lisä kuvat niin ymmärtää paremmin miten hienosta menopelistä kyse!
Moi
Nyt nappas! Hieno "heppa".

t:Kartsa
Ei voi kun ihmetellen ja kunnioittavasti riuhtaista hatun päästä! Pöllin perhanat!
Ansaittu viikon malli, loistavaa työtä!
maxres 7.1.2013 16:43 Vastaa lainauksella
Petri Hiltunen kirjoitti:
Ansaittu viikon malli, loistavaa työtä!
Kiitos ja kumarrus! :)
Tätä oinastelin. Onnea. Meni vilpittömästi oikealle mallille.
T.T