Pienoismallit.net

F4U-2 Night Corsair

Shirley June

Tässä jälleen yksi Kouvolan Citymarketin poistomyyntimalli. Rakentaminen on aloitettu jo kauan, kauan sitten, todennäköisesti edellisen vuosituhannen loppuvuosina. Kuomun katoaminen pakotti lähes valmiiksi ehtineen mallin rakentamisen jäähylle. Sittemmin sain täältä vinkin Squadronin tarvikekuomusta, joka mahdollisti mallin paluun työpöydälle. Yli kymmenen vuoden takainen työjälki ei tietenkään miellyttänyt, joten rakentamisessa piti mennä maalinpoiston kautta. Lisää mutkia matkaan tuli kun selvisi, että sarjan alkuperäiset siirtokuvat ovat menneet pilalle, joten Hannantsille lähti jälleen tilaus. Skymodelsin arkilta löytyi onneksi siirtokuvat jopa täsmälleen oikeaan yksilöön.

Mitä konetyyppiin tulee, niin vuonna 1941 alulle pantu F4U-2 lienee US Navyn ensimmäisiä yrityksiä rakentaa tutkalla varustettu hävittäjä. Lähtökohtana olivat birdcage-kuomulliset F4U-1-koneet, joihin tehdyt modifikaatiot käsittivät tutkan lisäämisen lisäksi ainakin yhden siipikonekiväärin poistamisen ja liekinsammuttimet pakoputkiin.

Malli jäi vähän tällaiseksi välikauden työksi kuten aikoinaan kesken jääneillä malleilla on tapana. Poistetun siipi-kk:n reikä unohtui tukkia ja toinen jäähdyttäjä on aikoinaan laitettu väärin päin. Nykyään lisäisi myös automaattisesti istuinvyöt, mutta nyt en viitsinyt lähteä repimään penkkiä irti. Samoin ohjaamon siirtokuvat lähtivät maalinpoistossa kävelemään, mikä on valitettavaa kun uuden kuomun kanssa ohjaamo korostuu. Ja unohduksia sattui nytkin, vanteet kaipaisivat ehdottomasti litkuttamista saadakseen vähän ilmettä.
Ehkä juuri näiden puutteiden takia uskaltauduin kokeilemaan sotkemista hiukan rankemmalla kädellä kuin minulla on ollut tapana. Osittain onnistuneesti, osittain ei. Toisaalta kuvien perusteella nämä koneet eivät ole olleet mitenkään mahdottoman rähjäisiä, joten mihinkään äärimmäisyyksiin ei ollut tarvetta mennä.

Kommentit

Siistiä työtä pieneen skaalaan. Säistetty tai ei nätin mallin teit.