Pienoismallit.net

Westland Wessex HU.5 "Royal Air Force SAR"

No 84 Squardon "Scorpiones pungunt"

Italerin mukava mallisarja Westland Wessex kopterista. Rakennettu suoraan laatikosta ilman AM-tarvikkeita.

Mallisarja itsessään on mukava rakentaa, ja lukuunottamatta sisätilojen katon puuttumista ja takaroottorin väärinpäin valamista, on kysymyksessä hyvä sarja.

Kopteri esittää RAF:n 84. laivueen pelastuskopteria asemapaikassaan Kyproksella sijaitsevassa Akrotirin tukikohdassa vuonna 1987. Laivueen tunnuksena on skorpioni ja latinankielinen lausahdus "Scorpiones pungunt" eli "skorpionin pisto."

Maalattu Humbrolin maaleilla pensselillä, lakkoina lattiavahaa ja microscalen matta. :0)

Kommentit

Hyvät metallit pakoputkissa ja onnistunut, käyttöä nähnyt, ulkoasu muutenkin. Pienessä mittakaavassa olisin itse ehkä korostanut enemmän valikoituja yksityiskohtia, kuten vinssiä ja laskutelineen jalkoja, jotka nyt ovat hieman piilossa. Ohjaamon lasitus näyttää myös erittäin hyvältä. Tätä on ilo katsella.
Pensseleillä maalatuksi on jälki huikeaa. Ei juuri erota ruiskumaalaukseen.
Kokonaisuus tähän mittaan toimii aivan upeasti.
On ilo katsella. Vähän enemmän kun olisit vaikka sisälattiaan kuluneisuutta saanut, niin täydet antaisin.
Nipotustakin ehkä..
Puolikas vaille täydet. En muuta voi ja hyvä niin. Kommentti aika tylsä, mutta malli ei.
SS 19.12.2012 19:25 Vastaa lainauksella
Tästä tuli heti sellainen wau-fiilis. Hienoa työtä niin rakennuksen kun maalauksenkin osalta, kuten myös decalien ja pintakäsittelynkin. Hieno paketti!
Antti V 20.12.2012 00:44 Vastaa lainauksella
Enpä olisi pensselityöksi arvannut, ellet olisi maininnut. Tälläiset mallit kannustavat ja inspiroivat itseä yrittämään…vielä kerran :) Ainoa asia mitä jäin miettimään, on vihreän värin läpikuultavuus, vai onko se edes läpikuultava? Huippu pojot tuli joka tapauksessa! Miten muuten käsittelit decalit, vaikutelma on erittäin hyvä?
Suurkiitokset kaikille kommentoineille.

Antille,…

Vihreä ei ole läpikuultavaa vaan tavallista mattapintaista humbrol-värisävyä, naamiomaalauksen "läpikuultavuus" lienee illuusio joka johtuu käsittelystä jolla hain "välimeren ilmastossa kulahtanutta ulkoasua…"

Siirtokuviin käytin MicroSol-pehmennintä, sekä Tamiyan vihreäkorkkista nesteliimaa… Joka varovasti käytettynä "kesyttää" sitkeimmänkin siirtokuvan ;)
AJ 20.12.2012 08:20 Vastaa lainauksella
Moi Antti,
Erinomaista pensselöintiä, Westland Wessex kopterisi näyttää isomman mittakaavan mallilta kuin 1/72. SS:ää lainaten, tästä tuli wau-fiilis, viimeistelyjälki on huikeaa ja kokonaisuus on upea. Parhain terveisin, AJ
Hienoa työtä ja todella taitavaa pensselimaalausta. Säistämistä on skaalaan sopivasti ja yksityiskohtia kivasti. Ennenkaikkea kokonaisuus rokkaa!

Tätä kopteria ei taida kovin montaa galleriassa vielä ollakaan. Hienoa, että olet ottanut työn alle.
Todella komea ja näyttävä kopteri, maalaus ja vanhennukset huippua. Todella upea kokonaisuus,
Komeasti maalattu ja muutenkin onnistunut kokonaisuus.
Ei voi muuta sanoa kuin, että hieno malli! En kerta kaikkiaan käsitä, miten näin vakuuttavaa jälkeä saa aikaiseksi siveltimellä!! Tuo kokonaisuus on kyllä kivan kulahtanut, vaikka ei se lisäkään olisi ollut pahitteeksi, kun tälle pimeyden puolelle on jo pikkusormensa antanut :P
Upea malli ja etenkin upeasti toteutettu maalaus!
Hieno heko!

Minä en näistä hekoista juuri mitään tiedä, mutta pääasia onkin mallailu ja työn jälki.

Ja se on tässä loistavaa, varsinkinkin kun kerroit, että pinta on sudittu pensseleillä. Yritän päästä itse samanlaatuiseen tulokseen pensseleillä sudituissa malleissani.
Janne V 31.12.2012 00:42 Vastaa lainauksella
Onnittelut viikon mallista! meni kyllä mielestäni täysin oikeaan osoitteeseen.
Upeaa jälkeä ja ei voi kuin ihmetellä edelleen tuota sivellinmaalauksen taitoa, ehkäpä joskus itsekkin, ruiskuun ei vielä ainakaan siirrytä :P
Pitää varmaan itsekkin muuten hommata jostain tuota microscalen mattalakkaa, näyttää aika hyvältä.
Suurkiitokset kaikille malliani kommentoineille, ja pisteitä antaneille! Omasta puolestani toivottelen kaikille erinomaista vuodenvaihdetta ja uutta vuotta!
No jopas, tämä malli on mennyt täysin ohi… Todella hieno toteutus. Kaikki on harmoniassa keskenään mun mielestä.