Pienoismallit.net

Normandian puolustajat

Tämä on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa valmistunut laatikkodioraamani.

Laatikko on ollut alunperin NES-konsolin ja ohjainten yms. säilyttämiseen tarkoitetun pienen hyllykön kotelo. Etukehys on paksua polystyreenilevyä. Valaistuksena toimii yksi loisteputki.

Dioraaman rakensin muilta osin tuttuun tapaani. Figuurit ovat Dragonilta ja kanat Tamiyan kotieläinsarjasta. Kaikki muu on itse tehtyä. Ladon seinät ja lattian valoin kipsistä, johon kaiversin kuvioinnit. Katon tein mänty- ja balsarimasta.

Rakensin myös ladon ulkopuolelle rekvisiitaksi rakennuksia sekä Sd.Kfz. 251:n, mutta valitettavasti ikkunasta tuli hieman liian likainen, joten ne eivät juurikaan näy.

Kaikenkaikkiaan tämä oli oikein hauska projekti, ja mieleni tekisi rakentaa jatkossa lisääkin laatikkodioraamoja.

Kommentit

Boneheed 14.8.2007 10:32 Vastaa lainauksella
NES on toivottavasti vielä tallellaan. Hieno on. Loisteputken meininki välittyy hyvin kuvasta. Tuollainen kelmeä,hiukka aavemainen valaistus tuntuu istuvan.
Todella upeeta!
Tunnelma on kyllä ihan erilainen näissä "shadowboxeissa". Hieno työ.
Itsekin haaveilen tekevänij oskus laatikkoon jonkilaisen kelmeän talvisota tapahtuman. (suomalaiset hiipimässä lumipuvuissa venäläis eiriin tms… valkoinen kuolema…)
Mistä löytyisi ohjeita tälläisen laatikkon tekoon? Itse sisältöhän on ilmeisesti ihan nomraalia dioraaman tekoa, mutta valot ja muut…
Itselläni oli ohjeena ja inspiraatioina Sheperd Painen How to Build Dioramas ja Ray Andersonin Art of the Diorama -kirjat, joista jälkimmäinen käsittelee pelkästään laatikkodioraamoja.
Fiilis on kuin suoraan Band of Brothersista! Erityisesti kiinnitin huomiota heinissä tepastelevan kukon uppoviivotuksiin.

:-)
Tunnelmaltaan erinomainen. Hieman häiritsee hahmojen "monotoninen" liike ovesta ulos.
Heips! Hienon dion olet rakentanut sotilaitten jännityksen ja sodan ilmapiirin aistii kuvista.Muuten miksi sakuilla on 98k mauserit eikä esim mp 40/38 konepistoolit;)
Tuo 98k oli yleisempi.Mp40 oli lähinnä vain laskuvarjojääkäreiden käytössä, joskus saattoi norm sotilaalla nähdä mp40, mutta harvemmin.
Erittäin hyvin onnistunut diorama, hyvin tehty valaistus, ja jännittynyt ilmapiiri. Erittäin hyvin tehty +
Totta etä seoli lasku varjo jääkäreiden ase ,enkä väitele mutta myhemin se huomatiin hyväksi aseeksi ja siten siiretiin ihan saksan armejan käytöön ,voin myös olla väärässä.
marjo ruokolainen kirjoitti:
Totta että se oli lasku varjo jääkäreiden ase ,enkä väitele mutta myhemin se huomatiin hyväksi aseeksi ja siten siiretiin ihan saksan armejan käytöön ,voin myös olla väärässä.