Pienoismallit.net

KV-1 m.42

Viikonloppumalli

Tässä nyt oma viikonloppumallini valmiina. On muuten samalla eka valmistunut 1/35 malli huhtikuun jälkeen..
Oli melkoisen hermojaraastava projekti, vaikka aikaa oli peräti 4 päivää. No tulipahan nyt kokeiltua miltä mallailu kovemman paineen alla tuntuu, en taida kokeilla ihan heti uudestaan.
Trumpan malli oli helppo koota, lisäksi kun tämä on 3 tehty Klimi tänä vuonna niin kokemusta vaunun rakenteesta ja sarjan virheistä on. Ryhmärakentelu keskustelusta löytyy työvaihekuvia ja juttua tähän malliin liittyen.
Maalaus olikin haastavampi homma, jostain syystä sain päähäni alkaa tehdä kulunutta talvicamoa tähän, ja tällä aikataululla se oli melko haastavaa. Lisäksi hiuslakka tekniikka ei edelleenkään suju halutulla tavalla. Aika paljon joutui vetään mutkia suoriksi tässä työvaiheessa.
Maalauksen päälle filtterit, litkut ja vanhennukset öljyillä ja MIGin ja AKn litkuilla & mömmöillä. Kuraa tämä sai päälleen melkoisen määrän…
En ole hirveän tyytyväinen lopputulokseen, vähän jää juostenk*stu vaikutelma. Tosin täytyy huomioida, että aika laatikon avaamisesta valmistumiseen on varmaan kymmenesosa normaaliprojektiin kuluvasta ajasta. Tulipa kokeiltua tällaista rakentamista ja nyt voihyvillä mielin rauhassa jatkaa vanhoja projekteja. Kommenttia ja kritiikkiä kuulisin mielelläni! :)

Kommentit

SS 9.12.2012 20:38 Vastaa lainauksella
Mielestäni voit kyllä olla tyytyväinen lopputulokseen. Erittäin hyvännäköinen talvicamo, jotenkin aika erikoinen mutta silmään näyttää hyvältä. Myös tuo 75 on mukavan erilainen. Palikat hyvin kohdallaan, eikä kyllä näytä juostenkustulta, päinvastoin. :)
Ei tämä todellakaan ole mukään huono malli,päinvastoin.Onkohan kukaan vielä tehnyt niin että kun on talvicamo panssarissa, niin eikö voisi ajatella että olisi ajeltu myös talvi-olosuhteissa,eli lunta jä jääpaakkuja teliin ja panssariin?
Kurattuihin teloihin hieman metallia näkyviin, niin se olisi siinä. Joka tapaukessa ällistyttävän hyvä malli 4 päivässä tehdyksi. Meitsillä on malli, mitä on väsytty 10 vuotta eikä vieläkään ole valmis.
Petri Lyy 10.12.2012 10:19 Vastaa lainauksella
Muutaman päivän rypistykseksi ei ollenkaan nolo malli. Yksityiskohtien nyppiminen ja korostaminen vaatisi ehkä enemmän aikaa, mutta hyvä silmälle sopiva malli näinkin. Tietty telat on turhaan yksiväriset.
Kyllä voit olla täysin tyytyväinen lopputulokseen. Ei nuon lyhyessä ajassa voi mitenkään saada täydellistä mallia. Ja talvi camo on onnistunut myös hyvin. Miinuksena on aiemminkin mainittu kuran yksisävyisyys ja ehkä niissä teloissa voisi olla enemmän metallin kiiltoa. Mutta hyvä malli ehdottomasti!
AJ 10.12.2012 16:01 Vastaa lainauksella
Moi Otso, Aikajänteen puitteissa hieno Klimi - hieman enemmän aikaa, niin lopputulos olisi vieläkin parempi, mutta hyvä näinkin. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset kommenteista ja tähdistä, myös tuosta yksittäisestä kakkosesta! ;)
Telat jäi tosiaan melko vähälle huomiolle säistämisen loppupuolella, runkoon kyllä lisäilin eri kuran sävyjä melko onnistuneesti, mut eihän se telojen takaa mihinkään näy. Täytyy tuo metalliväri sipaista teloihin lyikkärillä jossain kohtaa, tuskin enää kuraa lisäilen tähän, mutta seuraavaan sitten..

Timo, tuota lumijuttua olen kans miettinyt, näissä talvimalleissa kura ja lumi on vaan melkeimpä toisensa poissulkevat vaihtoehdot ja näistä kura tuntuu olevan vaan se "mediaseksikkäämpi" vaihtoehto. Mutta on kyllä totta että talvimalleissa voisi sitä luntakin joskus näkyä. :D
Minustakin todella hyvin onnistunut malli/talvi camo+ kurat näinkin lyhyellä ajalla. Mieleeni tulli kevät jossain myllätyllä pellolla rintaman takamaastoissa jossa kevät aurinko on antanut osansa vetisiin olosuhteisiin.
Kiitos Mikko!
Juurikin tällaista kevään/lopputalven reissussa rähjääntynyttä ulkoasua hain, kuten sanoit. Kunnolla kurassa möyrinyttä! :)
Ja hyvin kyllä olet mielestäni onnistunut siinä.
Lisäsin kokonaan uudet kuvat mallista, nyt on väritasapaino sellanen kun oikeassa mallissa(tai niin lähellä kun voi), kiitos uuden kameran. ;)
En oikein ymmärrä näitä nopeuskilpailuja. mutta malli on hyvin tehty kuitenkin. Tykinputkessa näkyy joku rantu aika lähellä putken suuta??