Pienoismallit.net

Ferrari F1 87/88C

Italian GP 1988, Gerhard Berger

Tässä oma panokseni Viikonloppumalli II ryhmärakenteluun.

Mallin esikuva on Ferrarin viimeinen turbokauden F1 auto, jolla Gerhard Berger voitti Italian GP:n 1988. Rehellisyyden nimissä pitää myöntää, että tällainen viikonlopun aikana tehtävä malli ei anna mahdollisuuksia sen suurempiin muokkauksiin esikuvanmukaisuuden parantamiseksi. Ainakin takasiipi olisi todennäköisesti pitänyt saada hiukan pienemmälle downforce-asetukselle.

Sinällään mallin rakentaminen oli jälleen kerran kohtuullisen mukavaa johtuen Tameon mallien hyvästä laadusta. Valkometalli pääraaka-aineena tietysti aiheuttaa jonkinverran ylimääräisiä pohjatöitä, samoin mallin ikä. Pohjatöissä käytin kittinä pikaliimaa nopean kuivumisen vuoksi. Maalauksen suoritin pääasiassa Tamiyan ja Motipin spraymaaleilla. Korin kiillotin 6000 karkeuden hiomalapulla ja Tamiyan tahnoilla.

-Niko

Kommentit

Toiset ne vaan saa silti hienoja näistä minikoon malleista…
paavo p. 9.12.2012 18:36 Vastaa lainauksella
On se vaan turvattoman näköinen tuon ajan vormula, ei mitään suojaa kuljettajan päälle. Juu, hienon työn olet tehnyt :-).
Janne V 9.12.2012 19:53 Vastaa lainauksella
Upean kaunista jälkeä vain viikonlopussa, hieno malli hienosta autosta! Käytitkö kiillotuksessa kaikkia kolmea Tamiyan tahnaa?
Komea Ferrari tuli taas jälleen. Vaikka viikonlopussa on tehty, niin en kylläkään löydä mitään moittimisen aihetta. Tosi siistiä jälkeä, kuten aina.
nniemi 10.12.2012 07:38 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista.

Kiillottamiseen käytin ainoastaan sen karkeimman tahnan, osin ajanpuutteen vuoksi ja osaksi koska tuo maali oli vielä hiukan hilkulla, en uskaltanut enempää kaivaa verta nenästäni.

-Niko
Hienoa jälkeä jälleen.
Yksi miinus… se pakollinen kolikko puuttuu kuvista, moni ei ehkä osaa katsoa mittakaavaa :)

Enpä olis uskonut että karkeimmalla tahnalla saa noin hyvää jälkeä.
(itsellä karkein tahna on ollut avaamattona "turhanpanttina")
AJ 10.12.2012 16:43 Vastaa lainauksella
Moi Niko,

Melkoista jälkeä yhdessä viikonlopussa - upea pienoismalli. Kyllä olet tehnyt loistavaa työtä tiukassa aikarajassa; ei voi muuta kun ihailla. Parhain terveisin, AJ
Janne V 22.1.2013 20:11 Vastaa lainauksella
Moi, olikos tässä nuo rengastekstit ihan normaaleina siirtokuvina, miten sait ne asettumaan?
Itse laittelen juuri rengastekstejä revellin Ferrari F2005 kiinni ja hermot kyllä meinaa mennä, onko noihin mitään hyvää konstia miten saisi parhaiten asettumaan?
nniemi 22.1.2013 20:26 Vastaa lainauksella
Cartografin siirtokuvina, ihan normaaleina sellaisina, nuo rengastekstit olivat. Tameon oma Extra strong-pehmennin on parasta ainetta rengassiirtokuvien paikalleen asetteluun. Sen kanssa pitää vaan olla todella varovainen, käytännössä se on melkein siirtokuvanliuotin, eikä pehmennin.

-Niko
Janne V 22.1.2013 20:39 Vastaa lainauksella
Selvä juttu, uskaltaakohan kokeilla esim. Micro Solia tai Tamiyan Mark Fit Strongia kuvien asettelemiseen? Ongelmalliseksi ainakin tämän mallin renkaista tekee se, että renkaiden sivut ovat kuperat ja siirtokuvat nousevat itsestään "ilmaan"
Janne V 22.1.2013 20:39 Vastaa lainauksella
Vedätkö muuten siirtokuvien päälle vielä jonkun suojakerroksen, vai pysyykö vaan kun ei käpistele renkaita?
nniemi 22.1.2013 20:47 Vastaa lainauksella
En käytä ainakaan näissä pikkuformuloissa mitään lakkaa rengasmerkintöjen päällä. Micro Sol ei taida olla tarpeeksi vahvaa tavaraa rengassiirtokuville, Tamiyalaisesta ei ole kokemusta. Tuo Tameon oma tökötti sulattaa siirtokuvat melkein maalin kaltaiseksi ja suorastaan imee ne kiinni kumipintaan.

-Niko
Janne V 22.1.2013 21:38 Vastaa lainauksella
Okei, pitääpä jostain hankkia tuota Tameon tavaraa. Ehdin jo kokeilla Solia yhteen renkaaseen, ihan hyvin näyttää toimivan, lähempää tarkastellessa tosin näkee että siirtokuvasta on kyse.