Pienoismallit.net

P-51D

Airfixin uutta tuotantoa oleva Mustang. Todella mukava kasattava, osat istuu hienosti toisiinsa, eikä kittiä juurikaan tarvita. Maalailtu Humbrolin/Vallejon maaleilla, ja elävöitetty paneelirajoja/metallipintaa vesiväreillä. Jalusta tas on Airfixin lajitelmasta (AF1008), mikä ei tosin käynyt suoraan, vaan tarkoitettu paikka on uudemmille Airfixin jalustoille. Kone kuvaa 100th Fighter Squadronin "Tuskegee Airmen" 1Lt. Spurgeon Ellingtonin konetta Italiassa 1944 (Läh: Airfix).

Kommentit

AJ 1.12.2012 19:06 Vastaa lainauksella
Moi Simo,

Hyvältä näyttää Stang; erityisesti pidän siitä, että rakensit koneen lentäväksi. Kaikinpuolin mainio P-51D, ei mitään narinaa, nurinaa tai murinaa, vaan paljon kehuja - maalaus ja viimeistely on kerrassaan mainiota ja viimeinen kuva "Värisävyillä kikkailtu vanhan valokuvan henkiseksi." on ässä. Tosiaan extra, extra, extra plussaa lentävästä versiosta, sillä näin Stangin upeat muodot ja aerodynaamisuus tulevat hienosti esille.

Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia AJ kommentista ja muille pisteistä. Oli mukavaa vaihtelua tehdä "lentävä" lentokone ja niin kuin sanoit, tulee koneen virtaviivaisuus hyvin esille. Odotellaan nyt tämän koneen Korea-paketointia, jos sen sitten rakentaisi laskutelineet alhaalla. On nimittäin sarjana mitä miellyttävin koota.
Upea malli. Ja kerrankin lentoon tehty. Siitä lisäpojo.
Tästä saisi nyt lähteä liikkeelle tällakin saitilla sellainen "ilmassa ollaan"" kansannousu, että näitä nähtäisi lisää.

Uusimmassa FineScale Modeler lehdessäkin oli pari lukijoiden lähettämiä malleja ja kuvia lentävistä laitteista.
Malliin:
Tehty tuohon mittaan todella upeaksi. Säistys sopii nimenomaan ilmaan. Jos mallin tekee pyörille ja kentälle, niin säistyksestä alkaa napaina. Mutta ei pitäisi alkaa tämän kohdalla.
Kuvatkin on hienoja.
Great.
T.T
(Kommentteja odottaisin lisää).
Ihan hieno malli. Pikkasen alapuolella keltaraidat on vinossa laskutelineen päällyksissä, mutta pah, voivathan ne olla alkuperäisessä koneessakin.
Erityisen hienoa on, että Simo on tehnyt Airfix-mallista hienon lopputuloksen ja juuri siihen esitystapaan, johon ainakin vanhat Airfix-mallit olivat omiaan. Näistä uusista voisi olla muuhunkin…, mutta ne paneeliurat.
Ne eivät kuitenkaan näytä tässä toteutuksessa olevan mikään erityinen rasite, vaan kiva malli siitäkin huolimatta.

Harmi, että useimmissa ns. nykymalleissa ei ole noita "lentoonlaittotelineitä" edes optiona, jos haluaisi tehdä lentävän mallin.
Pääasia, että mallarit tekevät niitä malleja, joiden tekemisestä he itse pitävät ja lähtökohdasta huolimatta lopputulos on hieno (tuo viimeisin ehto ei edes ole välttämätön, vaan hieno…, lähtökohta huomioon ottaen;))